Στην Αθήνα ξαφνικά για να ζητήσει ΡΩΣΙΚΑ όπλα ο ΥΠΕΘΑ του Ζελένσκι, vid

«Σφιγμένη» λόγω εκλογών η κυβέρνηση…

Στην Αθήνα βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξέι Ρέζνικοφ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη αυτού του επιπέδου στη χώρα μας με τους Αμερικανούς να ελπίζουν στο τελικό “ξήλωμα-σάρωμα” των ρωσικής κατασκευής όπλων που βρίσκονται στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Κύπρο όπου σειρά εκεί θα έχουν τα όπλα της ΕΦ.

Το ταξίδι του κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό από το Κίεβο, για λόγους ασφαλείας. Η επίσκεψη του κ. Ρέζνικοφ στην Αθήνα ανακοινώθηκε μόλις χθες, από τον ίδιο τον κ. Παναγιωτόπουλο στην Βουλή!

Οι Ουκρανοί ζήτησαν από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων:

  • Το πυραυλικό σύστημα S-300
  • Αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς TOR-M1
  • Αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA-AK

Η κυβέρνηση παρουσιάζεται, επίσημα τουλάχιστον, ως σφιγμένη, λόγω εκλογών, διαμηνύοντας πως δεν θα δώσει τίποτα, αν δεν αντικατασταθεί!

Φυσικά, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καταφέρθηκε εναντίον της Ρωσίας, ενώ έσφιξε τα χέρια με τον Ουκρανό ΥΠΕΘΑ.

Δείτε το βίντεο:

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, καλωσορίζοντας τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας της Ουκρανίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη βοήθεια της Ελλάδας που έχει αποσταλεί ή θα αποσταλεί στην Ουκρανία, καθώς και άλλες ενέργειες υποστήριξης οι οποίες συνίστανται σε:

-72 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια,

-3.870 τόνους στρατιωτικό εξοπλισμό,

-Αντιαεροπορικούς πυραύλους STINGER, ρουκέτες, οβίδες πυροβολικού, πυρομαχικά τυφεκίων, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού/Μάχης BMP-1,

-Ετοιμότητα για τη μεταφορά -σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Συνεργασίας Δωρεών (International Donation Coordination Center/IDCC)- άλλης μιας αποστολής ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ BMP-1, ρουκετών HE των 73mm, πυρομαχικών πυροβολικού και τυφεκίων και

-Διατήρηση ετοιμότητας στα στρατιωτικά νοσοκομεία να υποδεχθούν και θα θεραπεύσουν τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες και αξιωματικούς.

Περαιτέρω, υποστηρίζουμε πλήρως την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMAM) στην Ουκρανία, στην οποία λαμβάνουμε ενεργητικά μέρος στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού της, παρέχοντας εξαιρετικά έμπειρους στρατιωτικούς εκπαιδευτές σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, η εκπαίδευση πληρωμάτων αρμάτων Leopard κλπ, σημείωσε.

photo intime

el.gr

Αφήστε μια απάντηση