” το ελληνικό στάρι έφτιαχνε ήρωες και πρόσφορα – άρτους για αγίους” ” όλοι πίσω , όλοι κάντε πίσω για να μην πεινάσουμε χειρότερα από την γερμανική κατοχή”

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είναι τόσες πολλές οι εξελίξεις και οι αντίστοιχες πληροφορίες που γίνεται πολύ δύσκολο να τις διαχειριστείς , όποτε απομένει να εκφραστείς ” χύμα” μήπως δώσεις την Κεντρική ιδέα.

Το πλέον άσχημο είναι ότι ενώπιον αυτών των απρόσμενων εξελίξεων λόγω πολέμου Ουκρανίας που μάλλον θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες με ημίχρονα και διαλείμματα , κάποιοι έστω και τώρα επιθυμούν να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν τις φόρμες – οδηγίες της ” μεγάλης επανεκκίνησης” για να μην βγουν εκτός προγράμματος , ενώ οι ίδιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν γνωρίζουν ότι έχουν πλέον ραντεβού με την ιστορία.

Στην Γερμανία τα σούπερ μάρκετ μιλούν για εν δυνάμει αύξηση των τιμών των τροφίμων σε αφάνταστο ποσοστό, φυσικά εδώ απλώς προσμένουμε την μοίρα μας που την τσαλακώσαμε και ξεχάσαμε τι έδωσε η πολύτιμη Ελληνική γη στους προγόνους μας, που τους έθρεψε και τους στύλωσε.

Ένας μάλιστα έλεγε : ” το ελληνικό στάρι έφτιαχνε ήρωες και πρόσφορα – άρτους για αγίους”

πάμε παρακάτω 

Έστω και αν δεν πιστέψαμε τις περιώνυμες προφητείες των αγίων μας , σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να τις διαχειριστούμε έστω την τελευταία στιγμή.

Όπως γνωρίζετε , όταν ρώτησαν τον μεγάλο γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη που ο θαυματόβρυτος τάφος του είναι στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στην Πεντέλη , σχετικά με την πείνα 

(που γνώριζε άραγε αυτός ο άγιος πριν δεκαετίες για την πείνα 😉 τους είπε λοιπόν ότι ” θα είναι χειρότερη από εκείνη της κατοχής” 

ΚΑΙ φυσικά κάπου εκείνα τα χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε:  “μετά την εμπλοκή μας με την τουρκία  η Ελλάδα θα πεινάσει και θα πει το ψωμί- ψωμάκι”

ΔΕΙΤΕ που βρισκόμαστε σήμερα γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας έδωσε κοινό νου δηλ. λογική και μας προέτρεψε να μην την ταίζουμε με σανό και θεάματα;

 Η πολυμήχανη τουρκία “πυροσβέστης”  στην διαμάχη μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας που θα  ζητήσει τον κόπο του με αντιπαροχές . Τα άλλα είναι γνωστά και μάλλον θα τα δούμε.

Τι γίνεται όμως με την πείνα;

Έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ” κάποια στιγμή θα καταλάβουμε τον κίνδυνο και θα πούμε , γρήγορα γρήγορα , όλοι πίσω , πέφτουμε στον γκρεμό ,  πλανηθήκαμε” 

Αυτές οι πολεμικές εξελίξεις θα συνεχιστούν με μεταπτώσεις και άγνωστες ταχύτητες και όπως λένε διεθνείς αναλυτές αυτό θα κρατήσει πολύ και θα επιδεινώσει την ανθρώπινη καθημερινότητα.

Θα φτάσουμε σε ένα σημείο αδελφοί που θα πρέπει να γίνουμε όλοι μας αγρότες για να επιβιώσουμε.

Σκόπιμο είναι από τώρα οι ιθύνοντες να καλέσουν σε συναγερμό εθνικού επισιτισμού , να μοιράσουν σπόρους , να κρατήσουν ένα απόθεμα στρατηγικών καυσίμων για να το δώσουν στους αγρότες, ώστε να καλλιεργηθεί η Ελληνική γη που μπορεί πάλι να δώσει πολλά. 

 ” όλοι πίσω , όλοι κάντε πίσω …για να μην πεινάσουμε χειρότερα από την γερμανική κατοχή” 

 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Αφήστε μια απάντηση