ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ- ΕΚΤΑΚΤΟ: Απειλές για βίαιη επίθεση κατά του ηγουμένου της Μ. Εσφιγμένου εν όψει Μ.Εβδομάδας.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 22:35, εστάλη στo email της Μονής Εσφιγμένου μήνυμα με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των μελών της αδελφότητάς της. Στις 22:44 ο ίδιος αποστολέας έστειλε δεύτερο email με ύβρεις και απειλή κατά της ζωής του ηγουμένου της Μονής.

Ο αποστολέας θέλει να βιαιοπραγήσει εναντίον μας λόγω του αγώνα μας για ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας, λόγω του αγώνα μας για την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τους ξένους καταληψίες του, την “γνήσια” μονή με μέλη που προέρχονται από την εκκλησία των δήθεν “γνήσιων” χριστιανών. Μια σύγχρονη “εκκλησία” που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960, λίγα χρόνια πριν στείλει μέλη της για να αλλοιώσουν το Άγιο Όρος μιμούμενοι την εξωτερική ενδυμασία και το τυπικό των αγιορειτών μοναχών.

Να ενημερώσουμε πως ήδη πριν κάποια χρόνια “έχουμε φάει το ξύλο της ζωής μας”, όπως απειλεί ο αποστολέας, μας τραυμάτισαν στα κεφάλια, μας άφησαν αιμόφυρτους και έναν από μας τον άφησαν αναίσθητο και ετοιμοθάνατο, μόνο όταν νόμιζαν πως τον είχαν αποτελειώσει. Δυστυχώς, για τους εχθρούς της Ανατ. Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν μπορούμε να προδώσουμε τους μοναχικούς μας όρκους για υπακοή εφόρου ζωής στην Εκκλησία μας. Ούτε πρόκειται να αφήσουμε το Άγιο Όρος να διαλυθεί από το πλιάτσικο διαφόρων “πειρατών” απλώς επειδή φορέσαν ράσα.

Τα email με τις απειλές συνέπεσαν χρονικά (ίδια μέρα και ώρα) με την εκπομπή “Ανατρεπτικό Δελτίο” στο ALERT TV, στην οποία εκτοξεύτηκε συκοφαντική δυσφήμιση και ρητορική μίσους εναντίον της Μονής μας και της αδελφότητάς της από δημοσιογράφους και τον αρχηγό της κατάληψης. Η εκπομπή παρουσιάζεται καθημερινά 22:00-23:15. Κεντρικός παρουσιαστής είναι ο Καψαμπέλης Ανδρέας. Στην εκπομπή της 4ης Απριλίου συμπαρουσιαστές είναι ο Βλάχος Γιώργος και ο Πετρουλάκης Νίκος (που έχει καθημερινή αθλητική εκπομπή στον συνεργαζόμενο Focus FM Θεσσαλονίκης) και προσκεκλημένος ο αρχηγός των καταληψιών “Μεθόδιος” με τον οποίο μιλούσαν ζωντανά για περίπου μισή ώρα.

Στην εκπομπή στο Alert TV της 4.4.2022 οι παρουσιαστές-δημοσιογράφοι λένε πως ο Μεθόδιος “έχει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος”, πως περνάει τον δικό του Γολγοθά, ενόψει Πάσχα, ενώ οι μοναχοί της αδελφότητας της Μονής μας “δεν είναι άνθρωποι”. Διαδίδεται σωρεία ψευδών ειδήσεων και ανύπαρκτων κατά φαντασίαν “σκανδάλων” εναντίον της Μονής. Κατασυκοφαντείται η αδελφότητα, ενώ οι καταληψίες παρουσιάζονται εναγωνίως ως αποκλεισμένοι, πεινασμένοι με κίνδυνο της υγείας τους. Δημιουργείται ένα τεχνητό κλίμα έντασης και αγωνίας με δήθεν καταπιεστές τα μέλη της αδελφότητας της Μονής μας με αποτελέσμα να ξεσηκώνεται μια μερίδα του κόσμου παρασυρόμενοι από την σωρεία των fake news που δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα.

Ως ηγούμενος δεν μπορώ να επιτρέψω να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των πατέρων της Μονής, σύμφωνα με τα απειλητικά μηνύματα και την εχθρικότητα που καλλιεργείται εναντίον μας – ιδιαίτερα ενόψει Μ. Εβδομάδας – βασισμένη σε ψευδή γεγονότα και συκοφαντίες, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζονται ψευδώς οι καταληψίες να περνούν δήθεν τον “δικό τους Γολγοθά” έχοντας την “επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος”.

Καλή Ανάσταση!

αρχιμ. Βαρθολομαίος

ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Άγιον Όρος

Απόσπασμα της εκπομπής “Ανατρεπτικό Δελτίο” ALERT TV 4.4.2023

ekklisiaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση