Γ.Μ : Αν δεν σπάσει το φράγμα…
Χαίρεται
 
Αποκ. 2,7           Ὁ ἔχων οὖς ἀκουσάτω τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.
 
Για ότι μου συμβεί  είμαι απόλυτα υπεύθυνος ,αν σωθώ ή πέσω στην πλάνη είναι δική μου επιλογή ,της ψυχής μου ,της καρδιάς μου και όχι εγκεφαλική επιλογή . 
Αν ακολουθήσω πλάνους και τους ψευτογέροντες ,θα το έχω κάνει με την ΚΑΡΔΙΑ μου ,με την ΨΥΧΗ μου ,εκεί θα είναι το πρόβλημα .ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ η ΔΙΑΝΟΙΑ  μου  μπορεί και να  περιέχει την  ΑΛΗΘΕΙΑ  ,να την ξέρει ,αλλά  αν ΑΛΗΘΕΙΑ δεν  κατέβει στην καρδιά ,δεν θα  γεμίσει την ΨΥΧΗ ,όπως το αίμα που κυκλοφορεί στο σώμα .
Αν η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν κατέβει στην ΚΑΡΔΙΑ για  να πλημμυρίσει το σώμα, δεν σώνομαι ,όσα και βιντεάκια να δώ ,όσα και κειμενάκια να διαβάσω ,όσες και συνάξεις να πάω..
 
Ο μοναχός μόνο έχει γέροντα…
 
Γεμάτο το διαδίκτυο βίντεο ,ομιλίες , βιβλία  , βιβλιαράκια ,νουθεσίες ,γέροντες και γεροντάκια 
Λαϊκούς  που πλανεμένοι μιλούν εκ μέρους του γέροντα τους.. ενώ οι ιεροί κανόνες λένε , ο λαϊκός έχει πνευματικό και ότι του λέει στο Μυστήριο της εξομολόγησης δεν είναι για να το κάνει βούκινο σαν τελάλης .
Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΝΟ  ΕΧΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ  .
Κάπως έτσι γέμισε ο τόπος ψευδοπροφήτες και ψευδοχριστούς που γεμίζουν το κεφάλι με γνώσεις ,φόβο , προφητολογίες  .σωστές ,αλλά  χωρίς ΜΥΣΤΗΡΙΑ δεν χωνεύονται .
Αλλά όλα αυτά δεν κατεβαίνουν στην ΚΑΡΔΙΑ παρά μόνο αν τὸ Πνεῦμα τα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.
Έτσι η καρδιά κλειδωμένη, καπηλευμένη  ,μεταφέρει  στο σώμα αυτά που έχει μέσα ,το πονηρό πνεύμα που δεν φεύγει αν δεν εκδιωχθεί ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ 
 
Ματθ. 24,11       καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς,
 
Η ζημία που κάνουν  αυτοί οι  ψευδοπροφήτες ,οι ψευδοχριστοί είναι ότι δεν οδηγούν εν ταῖς ἐκκλησίαις.
Δεν οδηγούν στα Μυστήρια όπου το Άγιο Πνεύμα μιλά στην ΚΑΡΔΙΑ του ανθρώπου και την καθαρίζει ,την πλένει ,την γυαλίζει ,την φωτίζει και την κάνει κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος .
Μυστικά κατεβαίνει το Άγιο Πνεύμα από το κεφάλι στην ΚΑΡΔΙΑ ,με τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ σπάει το φράγμα  και μόνο και όχι με απλή ανάγνωση ,παρακολούθηση  της ΑΛΗΘΕΙΑΣ .
Το μυστικό του διαβόλου …
 
Το φράγμα που υπάρχει ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά δεν μπορούν να το σπάσουν οι ψευδοπροφήτες ,τα κειμενάκια ,οι συνάξεις ,οι ομιλίες  και τα βίντεο  ,οτιδήποτε ανθρώπινο, εγκεφαλικό .
Μπορεί  να το σπάσει μόνο το Άγιο Πνεύμα ,μυστικά και μυστηριακά  ,αυτό το ξέρει ο διάβολος και μας επιτρέπει να περνάμε ατελείωτες ώρες στα πνευματικά ,εκτός εκκλησίας ,αλλά στα Μυστήρια δεν μας αφήνει να πηγαίνουμε .
 
τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις ; 
 
Αν αποφασίσω να λειτουργούμαι συχνά ,να  εξομολογούμαι ,να κοινωνώ ,να κάνω υπακοή στις εντολές της εξομολόγησης ,να αναζητώ και να κρυφακούω τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.
Να νηστέψω την  εξωτερική πνευματική διατροφή ,μέχρι να αρχίσω να ακούω ,να αποκτήσω με υπομονή  οὖς ἀκουσάτω.
Αν αυτό το κάνω ως προτεραιότητα τότε ας παρακολουθώ και τα γύρω γύρω και θα αποκτήσω  οὖς ἀκουσάτω
για να αποφεύγω την πνευματική γάγγραινα που γεμίζει το μυαλό αλλά πετρώνει την καρδιά .
 
Αυτός είναι ο ρόλος της εκκλησίας ,να σπάει το φράγμα και όχι να ταίζει απλά τους φτωχούς..
 
Τα Μυστήρια μόνο εν ταῖς ἐκκλησίαις μπορούν να θεραπεύσουν το ψυχολογικό καθολικό και πανανθρώπινο πρόβλημα της σκληροκαρδίας της πώρωσης λόγω  του  πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν
Έτσι αποκτώ  οὖς ἀκουσάτω έτσι μόνο ακούω στην καρδιά και όχι στο μυαλό τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.
 
 
 
Μυστικά και Μυστηριακά…
 
Τό πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ, καί τήν φωνήν αὐτοῦ ἀκούεις, ἀλλ᾿ οὐκ οἶδας πόθεν ἔρχεται καί ποῦ ὑπάγει
καθαρίζει ,φωτίζει και αγιάζει ,όποιος προτείνει κάτι άλλο ,όποιος μιλά  για άλλες  προετοιμασίες ,γεγονότα, προφητείες  ,εκτός από το να σπάσει Μυστικά  το φράγμα διάνοιας και καρδιάς ….είναι εκ του πονηρού 
 
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση