Από τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη!!! Τι αποκάλυψε μια μάνα, vid

Μια μαμά από την Αριζόνα διηγήθηκε μια οδυνηρή εμπειρία, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα απάτης με τεχνητή νοημοσύνη από έναν άγνωστο που ισχυρίστηκε ότι απήγαγε τη 15χρονη κόρη της.

«Σηκώνω το τηλέφωνο και ακούω τη φωνή της κόρης μου και λέει, “Μαμά!” και να κλαίει», είπε η DeStefano στο AZFamily.com.

«Τότε ακούω τη φωνή ενός άντρα να λέει: «Το κεφάλι σου πίσω. Ξάπλωσε, και λέω, “Περίμενε, τι συμβαίνει;”

«Αυτός ο άντρας παίρνει τηλέφωνο και λέει «Άκου εδώ. Αν ωνάξεις αστυνομία τέλος! Θα την πάρω μαζί μου και θα την αφήσω στο Μεξικό ». Και εκείνη τη στιγμή άρχισα να τρέμω. Στο βάθος, ακουγόταν: «Βοήθησέ με, μαμά. Σε παρακαλώ βοήθησέ με. Βοήθησέ με».

Η μαμά, Jennifer DeStefano, είπε ότι το περιστατικό ήταν ακόμη πιο τρομακτικό καθώς ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στην κλήση ακουγόταν ακριβώς όπως η κόρη της.

Δεν το ήξερε εκείνη τη στιγμή, αλλά η DeStefano είχε πέσει θύμα μιας εικονικής απάτης απαγωγής.

Η απάτη περιλαμβάνει μια φωνή που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, εκπαιδευμένη μέσω τεχνολογίας βαθιάς μάθησης που ουσιαστικά κλωνοποιεί την φωνή ενός αγαπημένου προσώπου, με ένα άλλο άτομο να ισχυρίζεται ότι το έχει απαγάγει και να απαιτεί λύτρα για την ασφαλή επιστροφή του μέλους της οικογένειας.

Και ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή…

 

photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση