RIA Novosti : Η Ρωσία θα τιμωρήσει τις ΗΠΑ με τα δικά τους όπλα. Το Πεντάγωνο δεν ξέρει τι να κάνει

Πυρηνικές βόμβες B61-RIA Novosti, 1920, 13/04/2023

© Φωτογραφία: USDOD (SSGT Phil Schmitten)

Κίριλ Στρέλνικοφ

Τα σχέδια της Ρωσίας για την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) στο έδαφος της Λευκορωσίας θα εξυπηρετήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του κράτους της Ένωσης, αυτό το βήμα στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας της ικανότητας, δήλωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Όπως διευκρίνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη Μαρτίου, θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των πληρωμάτων αεροσκαφών της Λευκορωσίας που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Παράλληλα, τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας Su-24 και Iskander-M, καθώς και τα MiG-31 με KINZHAL, βρίσκονται ήδη στη Λευκορωσία εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα.

Οι πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων TNW σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα του ΝΑΤΟ προκάλεσαν πραγματικό σοκ στη Δύση, που συνορεύει με την υστερία, πράγμα που σημαίνει ότι η κίνηση της ρωσικής πυρηνικής βασίλισσας έγινε χάρη, αποτελεσματικά, εγκαίρως και απροσδόκητα.

Μετά την ανακοίνωση σχεδόν όλα τα δυτικά κεφάλια που μιλούσαν, φώναζαν και σφύριζαν έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία για όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα, αφήνοντας επαγγελματικά εκτός παρένθεσης το γεγονός ότι οι ΗΠΑ το ίδιο πράγμα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες – και κανείς δεν έπαθε καρδιακή προσβολή. : για παράδειγμα, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη έχουν εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές και τους φορείς τους. Τα αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα εκτελούν τακτικά καθήκοντα μάχης στις στρατιωτικές βάσεις Büchel (Γερμανία), Kleine Brogel (Βέλγιο), Aviano and Ghedi-Torre (Ιταλία), Volkel (Ολλανδία) και Inçirlik (Τουρκία).

Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη του TNW στη Λευκορωσία ήταν μια αναγκαστική απάντηση σε μια άλλη κλιμάκωση από τη Δύση, δηλαδή την έναρξη της προμήθειας κελυφών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις της Ρωσίας για τις επικείμενες συνέπειες ενός τέτοιου βήματος. Στις 21 Μαρτίου, σε συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι “η συλλογική Δύση αρχίζει ήδη να λειτουργεί με πυρηνικό συστατικό” και υποσχέθηκε: “η Ρωσία θα πρέπει να αντιδράσει ανάλογα”.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά με τις επιθετικές πρωτοβουλίες της Δύσης, ένας πυρηνικός έλεγχος κατά της Ρωσίας μετατράπηκε σε προοπτική ματ – αλλά αυτή τη φορά για το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ειδικούς (συμπεριλαμβανομένων των δυτικών), η παρουσία τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία αλλάζει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στο κοινό θέατρο – και σίγουρα όχι προς όφελος των μη εταίρων μας.

Σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο, η διαφορά μεταξύ τακτικών και στρατηγικών πυρηνικών όπλων ουσιαστικά διαγράφεται λόγω του ελάχιστου χρόνου προσέγγισης και της τεράστιας δύναμης των τακτικών φορτίων, καθένα από τα οποία μπορεί να μετατρέψει μια ουκρανική ή ευρωπαϊκή πόλη στο Χιρόσιμα. Ταυτόχρονα, όλος ο εξοπλισμός και τα πυρηνικά πυρομαχικά στη Λευκορωσία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ρωσικού στρατού, δηλαδή, τηρείται αυστηρά η Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, που είναι συνηθισμένοι στην υφέρπουσα προσέγγιση των πυρηνικών όπλων στα σύνορα της Ρωσίας, συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι η ίδια η Ρωσία είχε φέρει τα πιο ισχυρά επιθετικά μέσα που ήταν διαθέσιμα στη φύση στα δικά τους σύνορα και ότι δεν είχαν καμία απάντηση σε αυτό το βήμα.

Η αντίδραση είναι το συλλογικό κλάμα της Γιαροσλάβνας σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες και σε όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε: “Η ανάπτυξη των ρωσικών πυρηνικών όπλων από τη Λευκορωσία σημαίνει μια ανεύθυνη κλιμάκωση και μια απειλή για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια. Η Λευκορωσία μπορεί ακόμα να σταματήσει, είναι η επιλογή της. ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει με περαιτέρω κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, «η συλλογική Δύση δεν έχει την τάση να θυμάται με κάποιο τρόπο το θέμα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων, που εδρεύουν εδώ στην Ευρώπη, γύρω από τη χώρα μας»: «Αλλά σε αυτή την περίπτωση τείνουν σε μια τέτοια υστερική αντίδραση στα σχέδιά μας για την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Όσο για την υστερία της συλλογικής Δύσης, είναι ένας σημαντικός δείκτης για εμάς. Όπως δείχνει ολόκληρη η ιστορία των σχέσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, αν μας επαινούν και μας αποκαλούν «μπράβο» (όπως ήταν στο πλαίσιο της ιδιωτικής λειτουργίας στη δεκαετία του ‘ 90), τότε ένα μαχαίρι ήταν εγγυημένο ότι θα τρυπούσε την πλάτη της Ρωσίας. Και αν οι μη συνεργάτες μας φωνάζουν με λεπτές φωνές “βοήθεια!” σημαίνει ότι κάνουμε τα πάντα σωστά και πρέπει να συνεχίσουμε ήρεμα.

https://ria.ru/20230413/oruzhie-1864890931.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/russia-will-punish-the-us-with-its-own-weapons-the-pentagon-doesn-t-know-what-to-do

Αφήστε μια απάντηση