Συναρπαστική νέα έρευνα της Pew Research: Το 40% όλων των Αμερικανών λέει ότι ζούμε τους τελικούς καιρούς πριν την έλευση του Χριστού
Στην εκπομπή μου στο TBN αυτή την εβδομάδα, THE ROSENBERG REPORT, δημοσίευσα μια συναρπαστική νέα έρευνα της Pew Research
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Ζούμε σε αυτό που η Βιβλική προφητεία αποκαλεί «έσχατες ημέρες» της ιστορίας;
Και ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει πραγματικά στη Γη μια μέρα, όχι πνευματικά ή συμβολικά ή μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά και σωματικά;
Μια συναρπαστική νέα έρευνα διαπιστώνει ότι ένας τεράστιος αριθμός Αμερικανών κάθε φυλής, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων λένε «ναι» και στις δύο ερωτήσεις.
Η δημοσκόπηση δεν είχε σχεδόν καμία κάλυψη στα κύρια μέσα ενημέρωσης αν και ήταν πολύ σημαντική, το περίεργο ήταν πως ούτε τράβηξε την προσοχή στα Παγκόσμια χριστιανικά μέσα ενημέρωσης.
Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ξεκινήσαμε  το THE ROSENBERG REPORT  στο TBN, το πιο δημοφιλές χριστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο στον κόσμο, για να σας μεταφέρουμε τις ειδήσεις που άλλοι δεν θα το κάνουν.
Στο πρώτο μιας σειράς πολλών μερών για το “Understanding The Times”, θα ήθελα να ξεκινήσω εστιάζοντας σε αυτήν την ερώτηση που τέθηκε σε 10.156 Αμερικανούς από τον Pew.
«Πιστεύεις ότι ζούμε στους έσχατους καιρούς;»
Τώρα, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι  Αμερικανοί πιστεύουν ότι ζούμε τις τελευταίες μέρες. Αυτό που με εξέπληξε είναι πόσοι το πιστεύουν αυτό.  Αυτή δεν ήταν μια έρευνα μόνο για χριστιανούς και δεν διεξήχθη από χριστιανική οργάνωση.
Το Pew είναι ένα μη θρησκευτικό και μη κομματικό ερευνητικό ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες  και ένα από τα πιο σεβαστά και αυτό που βρήκαν είναι εκπληκτικό.
Σχεδόν τέσσερις στους 10 από όλους τους ενήλικες Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω, το 39%, για την ακρίβεια, άσχετα θρησκείας και μόρφωσης, πιστεύουν ότι τώρα ζούμε στους «Τελικούς Καιρούς».
Αυτό είναι 103 εκατομμύρια Αμερικανοί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 63% των Ευαγγελικών πιστεύει το ίδιο.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι το πιστεύουν και το 29% των Αμερικανών από «μη χριστιανικές θρησκείες», όπως Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές και Ινδουιστές.
Και το 30% των Αμερικανών «χωρίς ιδιαίτερη θρησκεία». Αυτό περιλαμβάνει το 9% των άθεων. Και το 14% των αγνωστικιστών. Το 34% των λευκών Αμερικανών πιστεύει ότι βρισκόμαστε στο τέλος των καιρών.
* Το ίδιο ισχύει και για το 33% των Ασιατοαμερικανών
* 41% των Ισπανοαμερικανών
* Και το 68% των Αφροαμερικανών
* Το 45% όλων των Ρεπουμπλικανών συμφωνεί
* Το ίδιο και το 33% όλων των Δημοκρατικών
Αυτό εγείρει δύο κρίσιμα ερωτήματα.
Πρώτον, γιατί τόσοι πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας πλησιάζει;
Η απάντηση δεν είναι περίπλοκη.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε τον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο αριθμός των νεκρών ήταν καταστροφικός. Πάνω από 200.000 στρατιώτες και από τις δύο πλευρές είναι νεκροί, μαζί με 40.000 πολίτες.  Τώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Και ο Πρόεδρος  Μπάιντεν προειδοποιεί ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση τον «Αρμαγεδδώνα»,  τη βιβλική λέξη για το «Τέλος των Ημερών».
Εν τω μεταξύ,  οι θάνατοι από τον COVID μόλις ξεπέρασαν τα 6,7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται, οι παγκόσμιες οικονομίες ανατρέπονται, τα χρηματιστήρια πέφτουν στα ύψη και δεν είναι σαφές ότι το 2023 θα είναι καλύτερο.
Με τόση αναταραχή, θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ζούμε στους «Τελικούς Καιρούς»;
Το δεύτερο μεγαλύτερο ερώτημα είναι: Έχουν δίκιο;
Όχι πολύ μακριά από το μέρος που μένω εδώ στην Ιερουσαλήμ είναι το Όρος των Ελαιών. Αυτή είναι η ακριβής τοποθεσία όπου ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του ότι ο Δεύτερος Ναός θα καταστραφεί, μια προφητεία που έγινε πραγματικότητα λίγο μετά που την είπε ο Ιησούς.
Εκεί επίσης τον ρώτησαν οι μαθητές του Ιησού: «Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά και ποιο θα είναι το σημάδι του ερχομού Σου και του τέλους του αιώνα;»
Τώρα, ο Ιησούς θα μπορούσε να τους είχε δώσει μια πολύ Ουάσιγκτον, πολιτική απάντηση, «Κανένα σχόλιο, επόμενη ερώτηση!»
Αντίθετα, ο Ιησούς έδωσε στους ακολούθους Του έναν λεπτομερή κατάλογο σημείων που έπρεπε να προσέξουν.
«Θα ακούσετε για πολέμους και φήμες για πολέμους. Προσέξτε να μην φοβάστε, γιατί αυτά πρέπει να συμβούν, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα το τέλος.  Διότι έθνος θα εγερθεί εναντίον έθνους, και βασιλεία εναντίον βασιλείας, και σε διάφορα μέρη θα υπάρξουν λιμοί και σεισμοί.  Αλλά όλα αυτά τα πράγματα είναι απλώς η αρχή της γέννας. Τότε θα σας παραδώσουν σε θλίψη, και θα σας σκοτώσουν, και θα σας μισήσουν όλα τα έθνη εξαιτίας του ονόματός Μου. Τότε πολλοί θα ξεφύγουν και θα προδώσουν ο ένας τον άλλον και θα μισήσουν ο ένας τον άλλον. Πολλοί ψευδοπροφήτες θα προκύψουν και θα παραπλανήσουν πολλούς. Επειδή η ανομία αυξάνεται, η αγάπη των περισσότερων ανθρώπων θα παγώσει. Όποιος όμως αντέξει μέχρι τέλους, θα σωθεί. Αυτό το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχτεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως μαρτυρία σε όλα τα έθνη και τότε θα έρθει το τέλος». (Ματθαίος 24:4-14)
«Θα υπάρξουν? σε διάφορα μέρη πληγές και λιμοί και μεγάλα σημάδια από τον ουρανό? Θα υπάρξουν σημάδια στον ήλιο και στο φεγγάρι και στα αστέρια, και στη γη ανατροπή μεταξύ των εθνών και αμηχανία από το βρυχηθμό της θάλασσας και των κυμάτων, άνθρωποι λιποθυμούν από τον φόβο και την προσδοκία των πραγμάτων που έρχονται στον κόσμο? Αλλά όταν αρχίσουν να συμβαίνουν αυτά, ισιώστε και σηκώστε τα κεφάλια σας, γιατί η λύτρωσή σας πλησιάζει». (Λουκάς 21:10, 11, 25, 26, 28)
«Τώρα μάθετε την παραβολή από τη συκιά: όταν το κλαδί της έχει ήδη γίνει τρυφερό και βγάζει τα φύλλα της, ξέρετε ότι το καλοκαίρι είναι κοντά. Ακόμα κι έτσι, κι εσείς, όταν βλέπετε αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν, αναγνωρίστε ότι είναι κοντά, ακριβώς στην πόρτα. Αλήθεια, σας λέω, αυτή η γενιά δεν θα παρέλθει μέχρι να γίνουν όλα αυτά». (Μάρκος 13:28-29)
Σκεφτείτε αυτήν τη λίστα και πώς ένα προς ένα μπορούμε να ελέγξουμε κάθε στοιχείο ως έχει συμβεί ή ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Πόλεμος και φήμες για πολέμους; ΈΓΙΝΕ
Ψεύτικες θρησκείες, ψευδοπροφήτες και ψεύτικοι μεσσίες; ΈΓΙΝΕ.
Αυξάνονται τα ποσοστά εγκληματικότητας και ανομίας; ΈΓΙΝΕ.
Τρομερός διωγμός των χριστιανών; ΈΓΙΝΕ.
Σεισμοί, λιμοί και λοιμοί που εξαπλώνονται σε όλη τη γη; ΈΓΙΝΕ.
Και η Εκκλησία παίρνει ενεργά το μήνυμα του Ευαγγελίου (ότι η αγάπη και η συγχώρεση του Ιησού Χριστού είναι διαθέσιμη για όλους όσοι ταπεινώνονται, μετανοούν και προσεύχονται να λάβουν τον Χριστό ως Σωτήρα, Θεό και Κύριο της ζωής τους) σε κάθε έθνος του κόσμου; Ενώ η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως, η Εκκλησία είναι σίγουρα πολύ ενεργή για να ολοκληρώσει τη δουλειά στη διάρκεια της ζωής μας.
Τούτου λεχθέντος, αυτό που είπε ο Ιησούς για την «παραβολή της συκής» μπορεί να είναι το πιο ενδιαφέρον.
Γιατί;
Γιατί σε όλη την Παλαιά Διαθήκη ο Θεός χρησιμοποιεί τη συκιά ως σύμβολο του Ισραήλ. (Θα κάνω μια στήλη που θα το εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.)
Λοιπόν, ο Ιησούς λέει ότι όταν βλέπουμε την αναγέννηση του Κράτους του Ισραήλ και τους Εβραίους να επιστρέφουν στη Γη της Επαγγελίας μετά από αιώνες εξορίας, όταν βλέπουμε όλα αυτά να συμβαίνουν μαζί με τα άλλα σημάδια των Τελικών καιρών που απαριθμεί ο Ιησούς  «αναγνωρίστε ότι είναι κοντά», ότι το χέρι Του είναι ακριβώς στην πόρτα, ότι πρόκειται να ξαναμπεί στην ανθρώπινη ιστορία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε αυτό που ΤΟ Ευαγγέλιο ονομάζει «Τελευταίοι Καιροί».

Αφήστε μια απάντηση