ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ DOLGANOV, ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ TOBOLSK,ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
Ιερομάρτυς Ερμογένης (Dolganov), Επίσκοπος Τομπόλσκ και Σιβηρίας
«Στην εποχή του αντιχρίστου, η θέση των ειδώλων θα πάρει κατά κανόνα, τα οποία θα απαιτούν λατρεία για τον εαυτό τους, και αυτός που θα σέβεται τους πολιτικούς νόμους της κοινωνίας, αν και χωρίς να επηρεάζει άμεσα την πίστη, θα είναι μέρος αυτού του κανόνα. Τότε θα διαχωριστούν οι καλοί από τους κακούς, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, οι ακόλουθοι του Χριστού από τους υπηρέτες του αντίχριστου.
Οι αληθινοί πιστοί, στην κοινωνία των τελευταίων καιρών θα ζήσουν στη μοναξιά, μακριά από τον κόσμο. Δεν θα υπακούουν σε κανέναν αστικό νόμο της κοινωνίας, δεν θα έχουν κανενός είδους αστικές υποχρεώσεις. Όσοι θα αναγνωρίσουν τους νόμους της κοινωνίας και θα υπακούσουν, έστω και άθελά τους, θα γίνουν μέτοχοι του αντίχριστου μέσω αυτού και θα απορριφθούν από το πρόσωπο του Θεού.
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του αντίχριστου, θα υπάρχει ένας σατανικός νους, ο οποίος θα ενεργεί πολιτικά, χωρίς να αγγίζει την πίστη με βάναυσο τρόπο. Σε όλους θα δοθούν ίσα δικαιώματα, όλες οι αιρέσεις θα έχουν πλήρη ελευθερία, αν και στο τέλος η εξουσία του αντίχριστου θα πολεμήσει όλες τις αιρέσεις και τις θρησκείες. Θα ενεργήσει από ηθική άποψη και θα επιδιώξει να πείσει και να τραυματίσει θανάσιμα τις ψυχές των ανθρώπων.
Μόνο όσοι σέβονται τους νόμους του κράτους και δεν παραβιάζουν την «πειθαρχία» θα έχουν το δικαίωμα να κηρύττουν και να τελούν «νόμιμες» εκκλησιαστικές λειτουργίες. Οι χώροι λατρείας θα είναι υπό αυστηρή επίβλεψη και σε αυτούς θα υπαγορεύεται η ίδια ηγεσία του Αντιχρίστου, αυτή είναι η κεφαλή αντί του Χριστού και δεν θα υπηρετούν τον Χριστό, αλλά τον αντίχριστο.
Αλλά οι τυφλοί χριστιανοί δεν θα παρατηρήσουν τίποτα, αν και ένα μικρό μωρό θα μπορούσε να το καταλάβει αυτό.
Επομένως, ο κανόνας του αντίχριστου θα πάρει τους πάντες υπό αυστηρό έλεγχο, για να ξέρει ποιος υπακούει και ποιος όχι.
Ωστόσο, οι λίγοι πιστοί δεν θα διωχθούν από την αρχή, για να διατηρήσουν την όψη της ελευθερίας της συνείδησης. Μόνο προς το τέλος πριν έρθει ο χριστός οι πραγματικοί χριστιανοί θα εστανθούν την αφόρητη πίεση και τον μεγάλο διωγμό, όταν όλοι θα βρεθούν εκμηδενισμένοι στον στάβλο της Βαβυλώνας και η οργή του Θεού θα πλησιάσει, η κυριαρχία θα διατάξει να καταστραφούν οι πιστοί σαν σκληραγωγημένοι εγκληματίες, όσοι επαναστατούν «εναντίον της ανθρωπότητας που έφτιαξαν» και σε αυτούς τους πεσμένους καιρούς, ολόκληρος ο λαός θα υποδεχθεί με ενθουσιασμό τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία υποτίθεται για το καλό και την ευημερία όλων. Αυτή θα είναι η παγίδα του αντιχρίστου. Όσοι υπακούν πρόθυμα στους Νόμους της πολιτείας των τελευταίων καιρών, άσχετα αν εσθάνονται ευλαβείς χριστιανοί, πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό και πηγαίνουν στους ναούς, θα ξεβραστούν από τον Χριστό την τελική ώρα της κρίσεως».
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΜΠΟΓΚΟΣΛΟΦ
 
Μόσχα, 5 Μαΐου 1917
 
Ορθόδοξοι Χριστιανοί!
Συγχωρήστε με τον ανάξιο δούλο του Θεού, για χάρη του Χριστού, για το θράσος με το οποίο τόλμησα να σας προσφέρω, για χάρη της κατανόησης της «Αποκάλυψης» του Αγίου Αποστόλου Ιωάννη του Θεολόγου, της «Ερμηνείας».
Δόξα στον Πατέρα και στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα, τώρα και στους αιώνας των αιώνων και στους αιώνας των αιώνων.
Κύριε, σώσε μας τους αμαρτωλούς! Αμήν!
Κεφάλαιο 1
Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει τη μαρτυρία του Αγ. Ιωάννης προς τον αναγνώστη που είδε και άκουσε: «Μακάριος είναι εκείνος που διαβάζει και ακούει τα λόγια αυτής της προφητείας, και τηρεί όσα είναι γραμμένα σε αυτήν· γιατί πλησιάζει ο καιρός».
Κεφάλαιο 2
Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει την καταγγελία από τον Ιησού Χριστό των επτά Εκκλησιών. όλες αυτές οι επιπλήξεις έχουν εκπληρωθεί, αλλά το δεύτερο κεφάλαιο έχει έναν χαρακτηρισμό της συμπεριφοράς του χριστιανού σε κάθε χρόνο και τόπο.
κεφάλαιο 3
Το τρίτο κεφάλαιο περιέχει τη συνέχεια του δεύτερου κεφαλαίου. Κάθε Εκκλησία έχει έναν Επίσκοπο σε μια πόλη υπό την εξουσία της οποίας ήταν.
Κεφάλαιο 4
Το τέταρτο κεφάλαιο περιέχει το όραμα του Αγ. Γιάννης. Είδε θρόνους και αυτούς που κάθονταν πάνω τους, και 24 πρεσβυτέρους, μια γυάλινη θάλασσα, τέσσερα ζώα, επτά λάμπες να καίνε μπροστά στον θρόνο.
Κεφάλαιο 5
Στο πέμπτο κεφάλαιο ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει: Καθισμένος στον θρόνο και στο δεξί Του χέρι είναι ένα βιβλίο σφραγισμένο με επτά σφραγίδες. Ο Άγιος Ιωάννης κλαίει που κανείς δεν μπορεί να ανοίξει αυτό το βιβλίο. Πριν από τη γέννηση του Χριστού, αυτό το βιβλίο σφραγίστηκε, αλλά μετά το θάνατο και την Ανάστασή Του, το βιβλίο άρχισε σταδιακά να ανοίγει και θα συνεχίσει να ανοίγει μέχρι το τέλος του αιώνα. κάθε σφραγίδα αποκαλύπτει ένα γεγονός και μια αλλαγή στη ζωή στη γη.
Κεφάλαιο 6
Στο έκτο κεφάλαιο, ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει το Αρνί να σπάει τις σφραγίδες, μία προς μία, διαδοχικά. Μετά την πρώτη σφραγίδα του Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει ένα άσπρο άλογο και έναν καβαλάρη με τόξο, και Του δόθηκε ένα στέμμα, και βγήκε νικητής. Το λευκό άλογο και καβαλάρης σημαίνει: Ο Ιησούς Χριστός Καθισμένος, καθώς και όλοι οι πιστοί που κατέκτησαν τον κόσμο με το ευαγγελικό κήρυγμα, που σημειώνονται με τόξο και στεφανώνονται με δόξα.
Το δεύτερο άλογο – κόκκινο, σημαίνει τον παγανιστικό κόσμο, που έπεσε πάνω στον χριστιανικό κόσμο με το μίσος του και έχυσε πολύ αίμα. Το κόκκινο άλογο εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή, ακριβώς όταν ο Χριστιανισμός εισέρχεται με ένα κήρυγμα στα σκοτεινά βασίλεια. Εδώ αρχίζει ο πόλεμος, καθώς ο ίδιος ο Χριστός προέβλεψε ότι θα χωρίζονταν σε ένα σπίτι: πατέρας εναντίον γιου, γιος εναντίον πατέρα … Ο ένας πιστεύει στον Χριστό και ο άλλος όχι. Τέτοιος διχασμός παρατηρείται σε όλους τους χρόνους της ύπαρξης της Χριστιανικής Εκκλησίας, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το τρίτο άλογο – ένα μαύρο, σημαίνει όταν μια πλούσια, άπιστη τάξη είναι βυθισμένη στην πολυτέλεια, στην κακία και σε κάθε είδους απολαύσεις, και η φτωχή τάξη είναι πάντα σε περιορισμό, ακόμη και έτοιμη να πάει σε οποιοδήποτε φτηνό εργατικό δυναμικό, μόνο και μόνο για να πάρει τροφή; και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ακριβό, αλλά όχι τέλεια απεργία πείνας, που υποδηλώνει: μην βλάπτεις το λάδι και το κρασί “· λάδι σημαίνει πλούσιο νόστιμο φαγητό με καρυκεύματα· κρασί σημαίνει διασκέδαση. Αυτό φαινόταν πάντα, όπως εμείς βλέπε από την ιστορία, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι αληθινοί Χριστιανοί θεωρούνταν οι φτωχότεροι από όλους τους άλλους φτωχούς ανθρώπους, επειδή απαρνήθηκαν οικειοθελώς τα επίγεια αγαθά, οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πιο δύσκολες για τους Χριστιανούς, τους περιφρονούσαν και τους μισούσαν, δεν τους έδιναν χωρίς πολιτικά δικαιώματα και θέσεις σε μια παγανιστική κοινωνία. Οι Χριστιανοί ζούσαν αρκετά χωριστά από τους ειδωλολάτρες. όπως αυτοί, οι Χριστιανοί των τελευταίων καιρών θα ζήσουν στον αντιχριστιανισμό, αλλά μόνο στον πληρέστερο και υψηλότερο βαθμό.
Το τέταρτο άλογο – χλωμό, σημαίνει αυτό που θα εκδηλωθεί ιδιαίτερα στους αντιχριστιανικούς χρόνους, στις τελευταίες ημέρες της κακής κοινωνίας, που ονομάζεται Βαβυλωνιακή πόρνη (το βασίλειο του Αντίχριστου). Πέμπτη σφραγίδα. Μετά την αφαίρεση της πέμπτης σφραγίδας του Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει τις ψυχές όσων σκοτώθηκαν για τον λόγο του Θεού κάτω από το θυσιαστήριο στον ουρανό, αυτό είναι απόδειξη ότι οι Χριστιανοί δεν υπομένουν μάταια διώξεις στη γη, θα λάβουν ανταμοιβή στον ουρανό. Έκτη Σφραγίδα. Το άνοιγμα της έκτης φώκιας σημαίνει μια παγκόσμια ανατροπή στη Φύση. Θα είναι μετά τη βασιλεία του Αντίχριστου, πριν από την έλευση του Χριστού στη γη, για να κρίνουμε ζωντανούς και νεκρούς, όπως είπε ο ίδιος ο Κύριος (Ματθ. 24:29,30), ότι «… μετά τη θλίψη εκείνων των ημερών. … οι δυνάμεις του ουρανού θα κλονιστούν …» και οι άνθρωποι θα δουν «τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού…»
Κεφάλαιο 7
Στο έβδομο κεφάλαιο περιγράφεται μια προπαρασκευαστική στιγμή, δηλαδή ότι σύντομα θα ανοίξει ένα αντιχριστιανικό βασίλειο στη γη. Για αυτό το γεγονός, ο Κύριος χρειάζεται να διαχωρίσει τους αληθινούς Χριστιανούς από την αντιχριστιανική κοινωνία ή κόσμο κάτω από την εικόνα της μυστηριώδους επισφράγισης των εκλεκτών Χριστιανών. Η σφραγίδα θα τους δώσει δύναμη ενάντια στον αντίχριστο διωγμό σε όλες τις εποχές του αντιχριστιανικού βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας του ίδιου του αντίχριστου (για 3,5 χρόνια). Το αντιχριστιανικό βασίλειο θα προκύψει πριν από την προσέλευση του ίδιου του Αντίχριστου και θα συνεχιστεί για ποιος ξέρει πόσα χρόνια. Θα προετοιμάσει το έδαφος για τον ερχομό του Αντίχριστου, ο οποίος θα εμφανιστεί ως βασιλιάς και εκπρόσωπος της κακίας και της ανομίας του. Το αντιχριστιανικό βασίλειο είναι μια κοινωνία του τέλους του χρόνου υπό την εικόνα της «Πόρνης της Βαβυλώνας».
Δεν έχει μόνιμο άρχοντα, η ίδια κυβερνά τόσο τους ανθρώπους όσο και τα βασίλεια υπό την ηγεσία του Σατανά και το πνεύμα του Αντίχριστου. Αυτή είναι η ώρα της αυτοδιοίκησης. Η ίδια η κοινωνία κυβερνά, αλλά το πνεύμα του Αντίχριστου υπαγορεύει. Αλλά αυτό είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη, γιατί αυτή (η κοινωνία) κάθεται πάνω σε ένα κόκκινο θηρίο. (Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Χριστιανοί σφραγίζονται για να χωρίζονται από τους άλλους με μια σφραγίδα.) Οι αληθινοί Χριστιανοί θα ζουν εντελώς χωριστά, χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν ανοιχτό νόμο. Στις πρώτες μέρες, οι Χριστιανοί υπόκεινταν σε αστικούς νόμους και ειδωλολατρικούς βασιλιάδες, όπως ο Καίσαρας, και σεβόταν την εξουσία τους ως εξουσία από τον Θεό. Στην τελευταία αντιχριστιανική εποχή και στις ημέρες της κυριαρχίας του Αντίχριστου, οι αληθινοί Χριστιανοί δεν θα φέρουν πολιτικά καθήκοντα, γιατί ο ίδιος ο Σατανάς θα είναι στην εξουσία και ο Αντίχριστος. είναι σκληροί εχθροί του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, γι αυτό και οι νόμοι που εκδίδουν
Στη συνέχεια ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει γεγονότα που σχετίζονται με τις τελευταίες ημέρες του αντιχριστιανικού βασιλείου. Στα προηγούμενα κεφάλαια εξηγείται ότι ο Αγ. Ο Ιωάννης είδε τον γενικό διωγμό των Χριστιανών όλων των εποχών, στο κεφάλαιο 8 περιγράφεται μόνο ο διωγμός (γεγονότα) της αντιχριστιανικής εποχής, για τον οποίο το έβδομο κεφάλαιο μαρτυρεί ξεκάθαρα ως μια προπαρασκευαστική στιγμή για την αναχαίτιση των κακών ανέμων των αντι- Χριστιανικό πνεύμα μέχρι να σφραγιστούν οι αληθινοί Χριστιανοί. Σε αυτό το κεφάλαιο, ο Στ. Ο Ιωάννης τους βλέπει ήδη δοξασμένους στον ουρανό, μαζί με όλους τους μάρτυρες όλων των εποχών σε όλη την ιστορία της χριστιανικής ύπαρξης στη γη. Εδώ παρουσιάζονται τα κοινά χαρακτηριστικά των δοξασμένων μαρτύρων, λαμβανόμενα μαζί. Από το όγδοο κεφάλαιο αρχίζει ήδη να βλέπει τα βάσανα των χριστιανών μόνο στους αντιχριστιανικούς χρόνους. Τότε θα τους δούμε να δοξάζονται χωριστά. Από τους τελευταίους αληθινούς Χριστιανούς, οι παρθένες ξεχωρίζουν για την ηθική τους καθαρότητα. είναι επίσης κάτω από τον αριθμό 144 χιλιάδες, αυτός ο στρογγυλός, μυστηριώδης αριθμός σημαίνει ότι δεν είναι ένας, όχι δύο, αλλά ένας ακέραιος αριθμός. αναφέρεται στο κεφάλαιο 14. Θα μιλήσουμε ξανά για αυτό.
Κεφάλαιο 8
Από το Κεφάλαιο 8, όπως είπαμε, ξεκινούν οι εκτελέσεις των τελευταίων καιρών, στην περιοχή του φυσικού κόσμου, κατά την περίοδο των αντιχριστιανικών χρόνων, αλλά ο αντιχριστιανικός κόσμος δεν θα τις προσέξει. Όπως είναι σαφές από την ιστορία των αιγυπτιακών πληγών μέσω του Μωυσή, οι Αιγύπτιοι υποτάχθηκαν σε αυτές. Περαιτέρω, θα γίνουν εκτελέσεις στον υψηλότερο βαθμό, αλλά οι άνθρωποι δεν θα τις παρατηρήσουν και θα τις καταλάβουν και θα λιμνάσουν στις ανομίες τους, όπως λέγεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά (κεφ. 21), ότι θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί, λιμοί, πληγές, πληγές, ιδιαίτερα τρομερά φαινόμενα στη φύση και διάφορα σημάδια στον ουρανό στον Ήλιο και τη Σελήνη και στα αστέρια, αλλά στη γη η απελπισία των λαών και η σύγχυση. Η θάλασσα είναι άνθρωποι, θα κάνουν θόρυβο και θα αγανακτήσουν. Πρόκειται για 4 εκτελέσεις. Θα συνεχιστούν σε όλες τις ημέρες του αντιχριστιανικού βασιλείου μέχρι το τέλος του αιώνα: είτε διαδοχικά το ένα μετά το άλλο, είτε ταυτόχρονα. Συνολικά, άλλοι 3 θα τους συμμετάσχουν, ειδικά τρομερές εκτελέσεις,
Κεφάλαιο 9
Μετά την πέμπτη σάλπιγγα, ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει: η άβυσσος του Σατανά έχει ανοίξει. Από τότε τελειώνει σταδιακά το γεμάτο χάρη Βασίλειο, το οποίο ακριβώς εκφράστηκε με το σκοτάδι του Ήλιου – Χριστού στις καρδιές των ανθρώπων λόγω της κολασμένης διδασκαλίας και της κακίας. Καπνός σημαίνει (μαύρο) κολασμένο δόγμα και άνομη (άθεη) θεωρία, και η έξοδος των ακρίδων μετά τον καπνό σημαίνει δαίμονες (άθεοι, κομμουνιστές, μέλη της Κομσομόλ κ.λπ.). Και οι άνθρωποι που δέχτηκαν την κολασμένη διδασκαλία ονομάζονται Γωγοί και Μαγόγκοι και σταδιακά τσιμπούνται μέσα από αυτούς και άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν τη δύναμη (πίστη) να τους διώξουν. Μόνο άνθρωποι με ισχυρή πίστη, που είναι σφραγισμένοι με τη σφραγίδα του Χριστού, μπορούν να ξεφύγουν από την πράξη του βασάνου τους. Το μαρτύριο τους θα εκφραστεί σε μια συνεχή δίψα για κορεσμό, σε σαρκικό τρόπο ζωής, σε δυσαρέσκεια, στην αναζήτηση ενός καλύτερου και το ανθρώπινο γένος θα βρίσκεται σε αιώνιο θάνατο. Ακόμη και εδώ στη γη θα προβλέπουν κολασμένα μαρτύρια, γιατί όλη η κόλαση θα ανοίξει στις καρδιές τους, και στο τέλος θα πέσουν κάτω από την οργή του Θεού. Για να εξοντωθούν οι πονηροί άνθρωποι της αντιχριστιανικής κοινωνίας, θα υπάρξει πείνα, σπαθί (πόλεμοι), λοιμός και κάθε λογής άλλες καταστροφές. Τότε, αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ζητούν θάνατο, αλλά ο θάνατος θα φύγει από αυτούς. Θα νομίζουν ότι μετά τον σωματικό θάνατο θα είναι ήρεμοι, χωρίς να υποψιάζονται ότι οι ψυχές τους, μαζί με το σώμα, θα υποφέρουν για πάντα και για πάντα, ατελείωτα. το έλεος θα πεθάνει γι αυτούς σε μετάνοια όσο είναι ακόμα εδώ στη γη. Όταν η οργή του Θεού αποκαλυφθεί για να καταστρέψει την αντιχριστιανική κοινωνία, τότε σε αυτές τις ταραγμένες μέρες, πολλοί απρόσεκτοι τυφλοί χριστιανοί με αντιχριστιανική κοινωνία θα στραφούν στον Θεό με μετάνοια, αλλά θα είναι πολύ αργά, οι πόρτες του ουρανού θα να είσαι κλειστός και δεν θα ξέρουν ότι ο Κύριος δεν θα τους συγχωρήσει, θα καθησυχάσουν τον εαυτό σου ότι ο Θεός είναι ελεήμων, συγχωρεί κάθε αμαρτία,
Τώρα ας εξηγήσουμε γιατί θα μετανοήσουν που συνδέονται με μια ασεβή κοινωνία, ότι είναι αμαρτία να έχουμε κοινωνία μαζί τους. Κι αυτό γιατί όταν η κοινωνία κατά του Χριστού απολάμβανε άπληστα μια ήσυχη ζωή και δεν σκεφτόταν τη μοίρα της, εν μέσω αυτής και πολλοί απερίσκεπτοι Χριστιανοί δεν σκέφτηκαν τη μοίρα τους, έζησαν και παρασύρθηκαν από το ευρύ μονοπάτι και έκαναν δεν ήθελαν να μπουν στο μονοπάτι των θλίψεων, αν και άκουσαν και είδαν και άλλοι τους νουθεσούσαν ότι ήταν απαραίτητο να εγκαταλείψουν κάθε τι το γήινο και να διακόψουν τους δεσμούς με την ασεβή κοινωνία, αλλά δεν ήθελαν να ακούσουν και μάλιστα απεχθάνονταν αυτούς που νουθετούν. Όταν ο δίκαιος Νώε μίλησε στους συγχρόνους του, και επίσης ο δίκαιος Λωτ, πριν από το θάνατο των Σοδόμων, έπεισε τους ανθρώπους, οι άνθρωποι δεν τους υπάκουσαν, ακόμη και γέλασαν μαζί τους, θα είναι το ίδιο τις τελευταίες ημέρες πριν από την καταστροφή με τη μορφή μιας παγκόσμιας επανάστασης και του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου πριν από τον Αντίχριστο.
Τώρα ο Κύριος θα τους επιπλήξει, κατά τη διάρκεια καταστροφών, θα αναγνωρίσουν την αμαρτία και θα έρθουν σε ρήξη με την κοινωνία και θα εναποθέσουν την ελπίδα τους στον Θεό, γιατί θα δουν ότι το τέλος όλων έχει έρθει, δεν υπάρχει παρηγοριά για κανέναν, άθελά τους βρίσκονται σε ένα στενό μονοπάτι και αρχίζουν να θρηνείτε και μετανοείτε, αλλά αυτή η ελπίδα θα αποδειχθεί ψεύτικη, όπως τους υποσχέθηκε η αιώνια καταστροφή με όλους τους κακούς. Υπήρξε μία εποχή. Ο Κύριος υπέμεινε, φώναξε σε όποιον επιθυμούσε: «Βγείτε από αυτήν (Βαβυλώνα), λαέ μου, για να μην συμμετάσχετε στις αμαρτίες της και να μην εκτεθείτε στις πληγές της· γιατί οι αμαρτίες της έφτασαν στον ουρανό και ο Θεός θυμήθηκε τις ανομίες της» (Αποκ. 18, 4). Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό στο Κεφάλαιο 18.
Έτσι, βλέπουμε ότι στις τελευταίες ημέρες του κόσμου οι άνθρωποι του αντιχριστιανικού βασιλείου θα πέσουν κάτω από το ασυγχώρητο αμάρτημα δύο φορές. Η πρώτη φορά θα είναι ενώπιον του Αντίχριστου σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Και αφού θα ξεπεράσουν όλα τα έθνη, όλα τα βασίλεια στην κακία και την ανομία τους, θα υποβληθούν στην οργή του Θεού, όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Αυτή τη στιγμή, δεν θα υπάρχει συγχώρεση για όποιον βρεθεί σε αυτή την κοινωνία, όπως συνέβαινε στην εποχή του προφήτη Μωυσή. Ο Μωυσής χώρισε την κοινωνία του από τον Κορέ και είπε στην κοινωνία (4 Βιβλία του Μωυσή, 16:26): «Φύγε από τις σκηνές αυτών των πονηρών ανθρώπων και μην αγγίξεις τίποτα που τους ανήκει, για να μην χαθείς μέσα όλες τις αμαρτίες τους». Έτσι θα γίνει με μια αντιχριστιανική κοινωνία. Όλα τα άλλα βασίλεια θα το δουν αυτό και θα εκπλαγούν, αν και τους περιμένει η ίδια μοίρα, αλλά υπό την κυριαρχία του Αντίχριστου (3,5 χρόνια). Το δεύτερο ασυγχώρητο αμάρτημα θα είναι ήδη σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αντίχριστου, όταν κάποιοι άνθρωποι θα λάβουν την ευαίσθητη σφραγίδα του στο μέτωπο ή στο δεξί τους χέρι. Μετά από αυτή τη σφραγίδα, κανείς δεν θα συγχωρεθεί. Η οργή του Θεού και όλη η Φύση θα οπλιστούν και θα υποφέρουν ακόμα και εδώ στη γη, όπως στην κόλαση.
Έκτη τρομπέτα. Στην έκτη τρομπέτα βλέπει τον Αγ. Ιωάννης η ίδια δαιμονική δύναμη, μόνο σε διαφορετική μορφή. σημαίνει ότι το πρώτο αλίμονο τελείωσε και ήρθε το δεύτερο, ότι οι δαίμονες υπό το πρόσχημα των ακρίδων στην πέμπτη σάλπιγγα θα λάβουν ελευθερία στις τελευταίες ημέρες του κόσμου και δεν θα φύγουν από το στάδιο της δράσης όλων των εποχών, και το βίτσιο αντίστροφα, θα εντείνεται όλο και περισσότερο… Θα απελευθερωθούν τέσσερις άγγελοι, που δεσμεύτηκαν, και μετά την αποφυλάκισή τους είναι ξεκάθαρο ότι θα τσιμπήσουν ανθρώπους από πίσω, σαν με ουρά, με την πονηρή πολιτική τους, αλλά και θα σκοτώσουν τα σώματά τους. Στην πέμπτη σάλπιγγα οι ακρίδες όχι μόνο τσίμπησαν τις ψυχές, αλλά ταυτόχρονα τους στέρησαν το σώμα τους με στρατιωτική δράση. Θα είναι στο τέλος της παγκόσμιας επανάστασης, ως το τελευταίο χτύπημα στην κατάκτηση του Αντίχριστου, ακριβώς την ώρα, την ημέρα, τον μήνα και το έτος που θα απελευθερωθούν οι τέσσερις Άγγελοι. Θα έρθει ως μεγάλος κατακτητής με τον στρατό του, θα βασιλέψει στην Ιερουσαλήμ για 3,
Κεφάλαιο 10
Στο δέκατο κεφάλαιο ο Αγ. Ο Γιάννης βλέπει έναν άγγελο που του έδωσε ένα βιβλίο και του είπε: «Φάε», και το έκανε. Ήταν γλυκιά σαν μέλι στο στόμα του και πικρή στην κοιλιά της. Το βιβλίο σημαίνει τον Λόγο του Θεού, ιδιαίτερα την αποκάλυψη του Θεού. Όταν ο Χριστιανός δέχεται τον Λόγο του Θεού, χαίρεται, σαν να νιώθει γλυκύτητα στο στόμα του, και όταν αρχίζει να βιώνει διωγμό, λύπη, πικραίνεται, όπως είναι πικρό στη μήτρα.
Κεφάλαιο 11
Στο 11 κεφ. μιλάει για τη μέτρηση του ναού και για αυτούς που προσκυνούν σε αυτόν, και για τον αποκλεισμό του εξωτερικού ναού (αυλής) ως ανάξιου, τότε (λέγεται) για δύο μάρτυρες. Ο ναός σημαίνει όλος ο κόσμος, και η εξωτερική αυλή σημαίνει ολόκληρος ο αντιχριστιανικός κόσμος. Πρόσφατα ο ναός αυτός, δηλ. ο κόσμος θα χωριστεί σε εσωτερικό και εξωτερικό. Οι αληθινοί Χριστιανοί θα λατρεύουν τον Θεό με πνεύμα και αλήθεια, σαν άξια παιδιά στον οίκο του Θεού, ενώ όσοι είναι αδύναμοι στην πίστη και την ευσέβεια θα ποδοπατηθούν από τους πονηρούς. Τότε, με την ανάπτυξη της κακίας, η εξωτερική αυλή (αυτός ο κόσμος), αντί για αληθινούς ποιμένες, θα παραιτηθεί από τους άθεους εκπροσώπους της, και σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου, ακάλυπτους αντιπροσώπους της ανθρώπινης ζωής, πολλούς ψευδοχριστούς και ψευδοπροφήτες, θα εμφανιστει.
Αυτός είναι ο Αντίχριστος και οι υπηρέτες του. Θα καταπατήσουν την εξωτερική αυλή των απίστων και αδύναμων στην ευσέβεια, θα ταπεινώσουν κάθε τι ιερό και αληθινό στις καρδιές των ανθρώπων, η οποία με την απιστία και την ασέβεια θα απομακρυνθεί από την αληθινή Εκκλησία και θα στερηθεί της ευκαιρίας να λάβει τα σωτήρια Μυστήρια της και την καθοδήγηση των αληθινών ποιμένων. Η διαίρεση της Χριστιανικής Εκκλησίας θα αρχίσει πριν από την προσχώρηση του ίδιου του Αντίχριστου, που είναι ακριβώς αυτό που υποδεικνύεται ότι δόθηκε στους ειδωλολάτρες (η λέξη δοθέν σημαίνει παρελθοντικό χρόνο). Στο μέλλον, υπό τον Αντίχριστο, δεν θα καταπατηθεί μόνο η εξωτερική αυλή, αλλά και η ιερότερη Ιερουσαλήμ (3,5 χρόνια), η οποία θα είναι η πρωτεύουσα ΟΛΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ.
Δεν παρατηρούμε τόσο πλήρη διαίρεση στην ιστορία. Οι χριστιανοί των πρώτων αιώνων ζούσαν εντελώς χωριστά από τους ειδωλολάτρες, αλλά όχι με την πλήρη έννοια του όρου. Ζώντας την εσωτερική τους ζωή, χωριστά από τους άλλους, οι Χριστιανοί δεν λάτρευαν είδωλα, δεν συμμετείχαν σε παράνομα θεάματα, γλέντια και αρνήθηκαν όλες τις απολαύσεις που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Χριστού. Όσον αφορά τη δημόσια ζωή, οι χριστιανοί εφάρμοζαν όλους τους αστικούς νόμους που εγκρίθηκαν από την εξουσία του Καίσαρα, δεσμευτικοί για όλους. Εκτέλεσαν στρατιωτική θητεία, συμμετείχαν στην κρατική απογραφή, δέχτηκαν πολιτική ταυτότητα. Το μαρτυρεί ο απόστολος Παύλος, δηλώνοντας στον εκατόνταρχο που τον συνέλαβε ότι είναι Ρωμαίος πολίτης, ότι αναγνωρίζει την κρίση του Καίσαρα, «όπου πρέπει να κριθεί» (Πράξεις 22:25-28) και ότι ως Ρωμαίος υποκείμενο, πληροί τους αστικούς νόμους. Οι Χριστιανοί γνώριζαν καλά τις Γραφές του Θεού ότι είναι απαραίτητο να υπομένουν υπακοή στις αστικές υποθέσεις: στον Καίσαρα – του Καίσαρα, και στον Θεό – του Θεού.
Οι χριστιανοί αναγνώρισαν τα πολιτικά καθήκοντα, το καθήκον και τιμούσαν τον βασιλιά, ακόμη και τον ειδωλολάτρη Καίσαρα. Αλλά στην πραγματικότητα, αρνήθηκαν κάποια καθήκοντα, επειδή επενέβησαν σε αυτά πονηρές απομιμήσεις, για παράδειγμα: αν ένας Χριστιανός κλήθηκε στο στρατό, τότε χωρίς αποτυχία όλοι έπρεπε (ήταν) να ορκιστούν σε έναν θεό είδωλο. Εάν ένας Χριστιανός αρνιόταν να ορκιστεί, τότε εκτελούνταν επί τόπου ως εγκληματίας, και ως εκ τούτου πολλοί αρνούνταν αμέσως την κλήση. Επίσης, δεν πήγαν στους κριτές, γιατί. όλοι έπρεπε πρώτα να υποκλιθούν στο είδωλο στη δεξιά γωνία και μετά στον κριτή. ακόμα και τον παγανιστή Καίσαρα. Αλλά στην πραγματικότητα, αρνήθηκαν κάποια καθήκοντα, επειδή επενέβησαν σε αυτά πονηρές απομιμήσεις, για παράδειγμα: αν ένας Χριστιανός κλήθηκε στο στρατό, τότε χωρίς αποτυχία όλοι έπρεπε (ήταν) να ορκιστούν σε έναν θεό είδωλο. Εάν ένας Χριστιανός αρνιόταν να ορκιστεί, τότε εκτελούνταν επί τόπου ως εγκληματίας, και ως εκ τούτου πολλοί αρνούνταν αμέσως την κλήση.
Επίσης, δεν πήγαν στους κριτές, γιατί. όλοι έπρεπε πρώτα να υποκλιθούν στο είδωλο στη δεξιά γωνία και μετά στον κριτή, ακόμα και τον παγανιστή Καίσαρα. Αλλά στην πραγματικότητα, αρνήθηκαν κάποια καθήκοντα, επειδή επενέβησαν σε αυτά πονηρές απομιμήσεις, για παράδειγμα: αν ένας Χριστιανός κλήθηκε στο στρατό, τότε χωρίς αποτυχία όλοι έπρεπε (ήταν) να ορκιστούν σε έναν θεό είδωλο. Εάν ένας Χριστιανός αρνιόταν να ορκιστεί, τότε εκτελούνταν επί τόπου ως εγκληματίας, και ως εκ τούτου πολλοί αρνούνταν αμέσως την κλήση. Επίσης, δεν πήγαν στους κριτές, γιατί. όλοι έπρεπε πρώτα να υποκλιθούν στο είδωλο στη δεξιά γωνία και μετά στον κριτή. επειδή όλοι έπρεπε πρώτα να υποκλιθούν στο είδωλο στη δεξιά γωνία και μετά στον κριτή. επειδή όλοι έπρεπε πρώτα να υποκλιθούν στο είδωλο στη δεξιά γωνία και μετά στον κριτή.
Τέτοιος ήταν ο πνευματικός και πολιτικός διχασμός στις πρώτες μέρες του Χριστιανισμού. Όσο για τη ζωή των τελευταίων Χριστιανών στους αντιχριστιανικούς χρόνους, το κεφάλαιο 11 το υποδεικνύει – πρόκειται για μια ειδική και πλήρη διαίρεση, που δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία. Οι αληθινοί Χριστιανοί των εσχάτων καιρών θα απορρίψουν κυριολεκτικά όλους τους αστικούς νόμους και δεν θα τιμήσουν την εξουσία. Θα έχουν ένα εσωτερικό ανήκει στην Ουράνια Πατρίδα, και θα έχουν τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού, για τον οποίο θα χύσουν το αίμα τους. Τις πρώτες μέρες, το όλο θέμα ήταν η ειδωλολατρία και οι νόμοι και οι αρχές ήταν σεβαστοί. Και στους αντιχριστιανικούς χρόνους, τη θέση των ειδώλων θα πάρει η ίδια η εξουσία και θα απαιτήσει να τη λατρεύει, χωρίς να αγγίζει τη θρησκεία. Όσοι προσκυνούν θα θεωρούνται ακόλουθοι του Αντίχριστου. Τότε θα γίνει διαίρεση σύμφωνα με το θέλημα του Θεού μεταξύ του καλού και του κακού: των οπαδών του Χριστού και των οπαδών του Αντίχριστου. Ο Κύριος θα χωρίσει τα πρόβατα από τα κατσίκια. Τότε η κοινή ζωή και των δύο θα γίνει αδύνατη. Οι αληθινοί Χριστιανοί που θα είναι πιστοί στον Κύριο Ιησού Χριστό θα προδοθούν και θα βασανιστούν, αλλά όχι ως θρησκεία, αλλά ως κρατικοί εγκληματίες που δεν υπακούουν στο νόμο.
Τώρα ας εξηγήσουμε ποιοι είναι αυτοί οι δύο μάρτυρες; Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, αυτοί θα είναι ο Αγ. ο προφήτης Ηλίας και ο Άγιος Ενώχ, ο οποίος θα εμφανίζεται να καταγγείλει τον Αντίχριστο για 3,5 χρόνια, και στη συνέχεια θα θανατωθεί από αυτόν. Γιατί θα έρθουν; Επειδή ο θάνατος είναι αναπόφευκτος. Είναι νόμος για κάθε άνθρωπο. ούτε ο ίδιος ο Σωτήρας ο Θεάνθρωπος δεν το ξέφυγε. Και αυτοί οι δύο άνθρωποι που μεταφέρθηκαν ζωντανοί στον ουρανό μπορούν να ξεφύγουν από τον θάνατο; Δεν μπορούν να παραμείνουν χωρίς σωματικό θάνατο. Ακόμα και οι Χριστιανοί που θα συναντήσουν ζωντανοί την Έλευση του Κυρίου θα λιώσουν από πύρινη λάβα, δεν θα πεθάνουν, αλλά από τη φωτιά, καθώς με τα βάσανα, θα μεταβληθούν σε άλλη μορφή.
Κεφάλαιο 12
Στο κεφάλαιο 12, ο Αγ. Ο Γιάννης βλέπει τη γυναίκα, η γυναίκα είναι η Εκκλησία του Χριστού και ο δράκος την κυνηγάει. Ήταν σε όλους τους χρόνους της ύπαρξής του στη γη: θα χωριστεί σε δύο κατηγορίες πιστών Χριστιανών. Οι πρώτοι είναι οι εκλεκτοί και πιο σταθεροί στην Πίστη, που ονομάζονται ΣΥΖΥΓΟΣ, και οι άλλοι είναι αδύναμοι, που ορίζονται από τον ΣΠΟΡΟ της. Ο πρώτος θα υποστηρίζει πάντα τον δεύτερο, σαν παιδιά.
Τον τελευταίο καιρό, αυτός ο δράκος θα αφήσει ειδικά από το στόμα του κάθε είδους διωγμούς και διδασκαλίες για να την εξαπατήσει, αλλά οι βοσκοί θα φύγουν από τις πόλεις στην εσωτερική έρημο πιο κοντά στον Θεό, πιο μακριά από τον κόσμο. Θα κρυφτούν από τους ανθρώπους και πολλοί άλλοι θα φυλακιστούν. Έτσι, έρημος σημαίνει: όπου κι αν είσαι αληθινός χριστιανός: σε μια πόλη ή φυλακή, ή στη μέση του κόσμου, πρέπει να υπομείνεις, γιατί για τον διάβολο, όπως και για ένα πνεύμα, υπάρχουν παντού θέσεις. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι με την ανάπτυξη της κακίας, ο άπιστος κόσμος θα πέσει πάνω στην Εκκλησία μέσω αλλαγής των εκκλησιαστικών λειτουργιών, των δογμάτων, θα ενεργεί με κολακεία, δόλο και βία. Από τότε θα παύσει η ανοιχτή Αληθινή Θεία Λειτουργία και η Κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού με όλα τα Μυστήρια. Τότε θα αρχίσει η ανοιχτή λειτουργία του Αντίχριστου, θα ελέγχει ανάξιους Χριστιανούς που δεν θα το υποψιαστούν για την αμέλειά τους.
Αλλά οι αληθινοί Χριστιανοί, που ονομάζονται ΣΠΟΡΟΣ της γυναίκας, θα γνωρίσουν τις πονηριές του Αντίχριστου. Θα ζήσουν στη μέση του κόσμου, θα εκπληρώσουν τις εντολές και θα έχουν τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού και δεν θα συνδέονται με μια αντιχριστιανική κοινωνία, μόνο που δεν θα φτάσουν σε εκείνη την έρημο, κοντά στον Θεό στην τελειότητά τους, όπως οι πρώτον, που ονομάζονται ΣΥΖΥΓΟΣ, είναι, λες, αόρατοι στον κόσμο και δεν θα ξεχωρίσουν τόσο έντονα όσο ο πρώτος. Αυτοί, όπως οι άνθρωποι του κόσμου, οι κοσμικές δραστηριότητες, μπορούν να πέσουν και να αμαρτήσουν, αλλά θα σηκωθούν και θα μετανοήσουν στον Θεό, και ο Κύριος θα τους συγχωρήσει, θα είναι σαν εκείνους τους επτά χιλιάδες Ισραηλίτες που δεν προσκύνησαν στον Βάαλ κατά τη διάρκεια της ζωής του Ηλίας ο προφήτης. Τότε σκοτώθηκαν και πολλοί από τους εκλεκτούς, ακόμη και ο Άγιος Ηλίας νόμιζε ότι ήταν ο μόνος από τους πιστούς του Θεού που έμεινε ζωντανός. Επειδή πάντα ξεχωρίζουν έντονα και δέχονται επίθεση από εχθρούς μπροστά, ενώ ο ΣΠΟΡΟΣ παραμένει προς το παρόν και ζει απαρατήρητος ανάμεσα στους εχθρούς. Και ο μεγάλος προφήτης Ηλίας δεν τους πρόσεξε, και ότι δεν λατρεύουν τον Βάαλ (Α Βασιλέων 19).
Μόνο τότε αρχίζουν να γίνονται αντιληπτοί όταν αναζητούνται κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτια με σπαθί. Από αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσει η μάχη (αγώνα) για τον ΣΠΟΡΟ. Έτσι ήταν στην ιστορία των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Πολλοί αδύναμοι σώθηκαν σε κρυφά μέρη, σε κατακόμβες, υπόγεια, αλλά και σε άλλα μέρη. Περπατούσαν ανάμεσα στους ειδωλολάτρες και ομολόγησαν κρυφά τον Χριστό, έτσι ήταν αόρατοι στους εχθρούς. Όταν όμως εκδόθηκε διάταγμα για έρευνα, πολλοί βγήκαν από κρυφά μέρη και έφεραν να προσκυνήσουν είδωλα. Από αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσει η μάχη (αγώνα) για τον ΣΠΟΡΟ. Έτσι ήταν στην ιστορία των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Πολλοί αδύναμοι σώθηκαν σε κρυφά μέρη, σε κατακόμβες, υπόγεια, αλλά και σε άλλα μέρη. Περπατούσαν ανάμεσα στους ειδωλολάτρες και ομολόγησαν κρυφά τον Χριστό, έτσι ήταν αόρατοι στους εχθρούς. Όταν όμως εκδόθηκε διάταγμα για έρευνα, πολλοί βγήκαν από κρυφά μέρη και έφεραν να προσκυνήσουν είδωλα. Από αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσει η μάχη (αγώνα) για τον ΣΠΟΡΟ. Έτσι ήταν στην ιστορία των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Πολλοί αδύναμοι σώθηκαν σε κρυφά μέρη, σε κατακόμβες, υπόγεια, αλλά και σε άλλα μέρη. Περπατούσαν ανάμεσα στους ειδωλολάτρες και ομολόγησαν κρυφά τον Χριστό, έτσι ήταν αόρατοι στους εχθρούς. Όταν όμως εκδόθηκε διάταγμα για έρευνα, πολλοί βγήκαν από κρυφά μέρη και έφεραν να προσκυνήσουν είδωλα.
Πολλοί Χριστιανοί δεν αντιστάθηκαν και υπέκυψαν, πολλοί όμως έκαναν τον άθλο του μαρτυρίου και πήραν στέφανα, μαζί με τους πρώτους, που ονομάζονταν ΣΥΖΥΓΟΣ. Αλλά αυτό ήταν στις πρώτες μέρες του Χριστιανισμού, και τώρα θα εξηγήσουμε πώς οι αληθινοί Χριστιανοί, που ονομάζονται ΣΠΟΡΟΣ της συζύγου, θα ζήσουν στις συνθήκες μιας αντιχριστιανικής κοινωνίας. Θα πέσει μια δύσκολη στιγμή για το ΣΠΟΡΟ αυτών των Χριστιανών, γιατί θα στερηθούν ποιμένες και δασκάλους της Εκκλησίας που θα φλογούσαν καρδιές και θα έκαναν θαύματα, όπως ήταν πριν. Τις πρώτες μέρες, πολλοί Επίσκοποι κρύβονταν για χάρη της ενίσχυσης του αδύναμου ΣΠΟΡΟΥ. Ήταν μαζί τους, φλόγισαν τις καρδιές τους, έδειξαν πολλά σημεία, έδιωξαν δαίμονες, γιατί. ήταν μεγάλοι θαυματουργοί. Αλλά στους τελευταίους καιρούς τέτοιοι δάσκαλοι θα κρύβουν την εμφάνισή τους από τους ανθρώπους και δεν θα κάνουν θαύματα μπροστά τους.
Ας εξηγήσουμε τώρα αν οι αντιχριστιανικές αρχές θα γνωρίσουν εκείνους τους αληθινούς Χριστιανούς που, κάνοντας κύκλους στη μέση του κόσμου, ομολογούν τον Χριστό κρυφά μέχρι να θανατωθούν. Στους αντιχριστιανικούς χρόνους θα είναι τελείως διαφορετικά, γιατί το πνεύμα του Αντίχριστου δεν μοιάζει με τους ειδωλολάτρες βασιλιάδες. Αυτοί ήταν άνθρωποι, είχαν αδύναμο μυαλό και οι αντιχριστιανικές αρχές θα έχουν το μυαλό του Σατανά. Αυτή η δύναμη θα ενεργήσει πολιτικά, χωρίς να επηρεάζει τη θρησκεία, την πίστη. Θα δώσει σε όλους ίσα δικαιώματα για κάθε πίστη και αίρεση, αλλά ταυτόχρονα θα διαψεύσει όλες τις θρησκείες και θα προπαγανδίσει ανοιχτά ότι όλες είναι απάτη και δεισιδαιμονία, ότι δεν υπάρχει Θεός. Θα ενεργήσει ηθικά, με πειθώ, και θα τσιμπήσει θανάσιμα ψυχές. Αλλά όλοι οι πιστοί θα έχουν το δικαίωμα να εξομολογούνται και να εκτελούν ανοιχτά τη λειτουργία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζονται μόνο η πειθαρχία και οι νόμοι του κράτους.
Οι τυφλοί χριστιανοί δεν θα το δουν αυτό, αν και ακόμη και τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν τα πάντα, πώς οι αρχές θα κοροϊδεύουν ανοιχτά και ξεκάθαρα. Και όσο για τους αληθινούς Χριστιανούς, οι αρχές θα τους ξέρουν όλους, γιατί θα πάρουν τους πάντες υπό τον έλεγχο του κράτους – θα δώσουν σε όλους μια ταυτότητα και θα ελεγχθούν προσεκτικά. Θα ληφθούν επίσης και άλλα μέτρα, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι αντιχριστιανικές αρχές υπό έλεγχο, ώστε οι αρχές να γνωρίζουν ξεκάθαρα ποιος εμπλέκεται σε τι, ποιος όχι. αλλά μερικά δεν θα αγγιχτούν αμέσως λόγω ελευθερίας συνείδησης (ελευθερία θρησκειών). Στην πρώτη περίπτωση, θα ενεργήσουν ηθικά, αλλά στη συνέχεια, όταν θα οδηγήσουν τους πάντες στη μοίρα της αμαρτωλής Βαβυλώνας και η οργή του Θεού είναι ήδη κοντά, θα εκδοθεί ειδικό διάταγμα: να εξαφανιστούν όσοι πάνε ενάντια, αλλά όχι ως προς τη θρησκεία, αλλά ως εγκληματίες του λαού, γιατί ο λαός μόλυνε.
Μόλις τώρα βλέπουμε κάτι παρόμοιο στη Γαλλική Δημοκρατία, εκεί μια τέτοια τάξη ήταν ήδη σε μικρή μορφή μετά την επανάστασή τους, και τώρα αυτά τα αποτελέσματα έχουν επεξεργαστεί από τους Εβραίους Μασονικούς επαναστάτες και όλες οι δυνάμεις ετοιμάζονται να ανατρέψουν την απολυταρχία στο Ρωσία, και μετά – για ολόκληρο τον κόσμο.
Τώρα λοιπόν θα εξηγήσουμε για τους ανθρώπους της Εκκλησίας ότι θα χωριστούν σε δύο τάξεις με αφορμή μεγάλο διωγμό. Οι πρώτοι είναι δυνατοί, ο διάβολος δεν μπορεί να τους εξαπατήσει, γιατί τους δίνονται δύο φτερά – ο Μεγάλος Αετός. Αυτές είναι οι δύο μεγάλες διαθήκες με τις οποίες καθοδηγούνται και ανεβαίνουν από την αμαρτωλή γη στα ύψη της νοερής ερήμου, σαν σε ένα ήσυχο καταφύγιο. Η αντιχριστιανική δύναμη ανά πάσα στιγμή, σε όλους τους διωγμούς, καθοδηγήθηκε τόσο όπως είχε προβλέψει ο Θεός, αλλά τον τελευταίο καιρό η κυριαρχία της σε όλο τον κόσμο για 3,5 χρόνια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή.
Κεφάλαιο 13
Στο κεφάλαιο 13, ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει τον Αντίχριστο να αναδύεται από τη θάλασσα (τον κόσμο), και ότι ένα από τα κεφάλια τραυματίστηκε σημαίνει τον ίδιο τον διάβολο, όταν ο Κύριος τον αλυσόδεσε για 1000 χρόνια. Η θεραπεία του και πάλι σημαίνει την απελευθέρωσή του στην ελευθερία, και αργότερα, σαν από το πνεύμα, την ενσάρκωσή του σε πραγματικό πρόσωπο – τον Αντίχριστο. Και το δεύτερο θηρίο που βγαίνει από τη γη σημαίνει τον βοηθό του Αντίχριστου, σαν υπηρέτης. θα εμφανιστούν ταυτόχρονα και θα ισχύουν για 3,5 χρόνια. Τώρα ας εξηγήσουμε γιατί το πρώτο θηρίο βγήκε από τη θάλασσα και το άλλο από τη γη. Η θάλασσα – οι άνθρωποι που ανησυχούν ακατανόητα πέρα ??δώθε σαν κύματα, στο τέλος του χρόνου θα επιλέξουν τον Αντίχριστο, που σημαίνει ασταθές έδαφος, και ο δεύτερος θα εμφανίζεται ήδη συνεχώς από στέρεο χώμα. Θα έχει μεγάλη επιστημονική γνώση και μεγάλες ικανότητες απέραντου μυαλού. Έχει επεξεργαστεί για πολύ καιρό και κρυφά με βάση την υλιστική διδασκαλία, και θα εμφανιστεί ήδη ως εκπρόσωπος και εκπρόσωπος αυτής της θεωρίας και θα είναι συνεργός του βασιλιά Αντίχριστου, αυτό σημαίνει η έξοδος από τη γη. Μέχρι τις τελευταίες μέρες του κόσμου, η αντιχριστιανική κοινωνία θα επιλέξει να κυβερνήσει όλους τους λαούς της γης ένα πρόσωπο του βασιλιά – τον Αντίχριστο. Και η επιστήμη του υλισμού θα επιλέξει επίσης έναν μεγάλο εκπρόσωπο έναντι όλων των ψευδοδιδασκάλων και των ψευδοπροφητών, και θα δώσει μεγάλα σημεία και θαύματα και θα εξαπατήσει πολλούς, ακόμη και τους εκλεκτούς (τους βαπτισμένους).
Ο Αντίχριστος ως ηγεμόνας θα συμβουλευτεί τον στενό του βοηθό, που βγήκε από τη γη και θα είναι το δεξί του χέρι, μαζί θα δώσουν εργασίες σε όλους τους επιστήμονες, που τότε θα είναι πολλοί. Θα εξαπλωθούν σε όλη τη γη ανάμεσα στα έθνη, εξαπατώντας και εξαπατώντας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η επιστήμη θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, ακόμη και ένα άψυχο άγαλμα θα μιλήσει. Όσο για το όνομα του Αντίχριστου – 666, όταν έρθει η ώρα, οι αληθινοί Χριστιανοί θα μάθουν το όνομά του. Το όνομά του από τα σλαβικά γράμματα θα αποτελείται από αυτούς τους αριθμούς.
Κεφάλαιο 14
Στο κεφάλαιο 14, ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει τους ήδη δοξασμένους 144.000 παρθένους Χριστιανούς που έχουν φτάσει στην αληθινή τελειότητα. Οι Παρθένες είναι Χριστιανοί της καθαρής Αληθινής Ορθόδοξης Πίστεως, που δεν έχουν μολυνθεί με τις γυναίκες τους (δηλαδή αιρέσεις). Ο αριθμός 144 είναι μυστηριώδης, αόριστος, δηλ. μεγάλο πλήθος. Στο έβδομο κεφάλαιο, ο Αγ. Ο Ιωάννης είδε μόνο εκείνους που ήταν προετοιμασμένοι για τα δεινά των τελευταίων καιρών, τη γενική τους δοξολογία σε όλη την ιστορία, αλλά εδώ βλέπει μόνο 144 χιλιάδες που έχουν ήδη υποφέρει από τον Αντίχριστο. Ακολουθεί η καταγγελία από τον Άγγελο όσων τιμούν την πράξη και τον λόγο του Αντίχριστου, ο οποίος μαζί του θα καεί στην αιώνια φωτιά. Τότε βλέπει την περιτομή των κακών, και πώς όλη η ανομία τους ρίχνεται στο πατητήρι, ακόμη και η κακία χύνεται από ψηλά, τόσο μεγάλη είναι η ανομία.
Κεφάλαιο 16
Τα πρώτα πέντε μπολ σημαίνουν ότι η ίδια η ΦΥΣΗ θα οπλιστεί ενάντια στους κακούς ανθρώπους, επομένως τα βάσανα των ανθρώπων θα είναι αμέτρητα. Αλλά ταραγμένοι, τυφλωμένοι άνθρωποι δεν θα δουν τίποτα, δεν θα ξέρουν τίποτα ότι αυτή η τιμωρία του Κυρίου τους έχει επιβληθεί. Θα είναι θυμωμένοι με τη φύση και τα βάσανά τους, αλλά δεν θα καταλάβουν την ενοχή τους και δεν θα καταδικάσουν τον εαυτό τους.
Κύπελλο έξι. Στο έκτο κύπελλο του St. Ο Γιάννης βλέπει ότι το νερό στο ποτάμι έχει στεγνώσει. Η δύναμη αυτού του φλυτζανιού σημαίνει ότι το ποτάμι δεν τελείωσε πραγματικά από νερό, πρέπει να γίνει κατανοητό με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος του κόσμου το κακό πνεύμα να μην αρχίσει αμέσως να ενεργεί σε όλο τον κόσμο, αλλά σταδιακά θα εξαπατήσει όλους λαών και βασιλείων μέχρι να οδηγήσει σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό βασίλειο. Η πρώτη εκδήλωση του κακού πνεύματος θα ξεκινήσει με την εμφάνιση ακρίδων από την άβυσσο μαζί με τον βασιλιά – τον διάβολο σε ένα συγκεκριμένο μέρος (χώρα ή χώρες). Μερικές χώρες θα αντισταθούν στο νέο αντιχριστιανικό σύστημα (ο βασιλιάς), την ίδια στιγμή ο επίγειος κόσμος θα χωριστεί σε δύο αντίθετα κοινωνικά συστήματα. σαν δύο όχθες ενός ποταμού, έτσι θα υπάρχουν δύο γραμμές. Το ένα θα προκύψει αντιχριστιανικό, και το άλλο θα είναι ένα ιστορικό σύστημα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά επειδή τα βασίλεια δεν θα παραδοθούν οικειοθελώς στη νέα τάξη ζωής, τότε αυτό το κακό πνεύμα θα αγωνιστεί, όπως φαίνεται στην Αποκάλυψη για το έκτο κύπελλο, να συγκεντρώσει όλους τους βασιλιάδες και τους λαούς για μάχη, για μια παγκόσμια επανάσταση (Αρμαγεδδών).
Αυτός θα είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος του κακού ενάντια στο καλό. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα. Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα.
Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. όπως φαίνεται στην Αποκάλυψη για το έκτο κύπελλο, όλοι οι βασιλιάδες και οι λαοί συγκεντρώνονται για μάχη, για μια παγκόσμια επανάσταση (Αρμαγεδδών). Αυτός θα είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος του κακού ενάντια στο καλό. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα. Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα.
Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. όπως φαίνεται στην Αποκάλυψη για το έκτο κύπελλο, όλοι οι βασιλιάδες και οι λαοί συγκεντρώνονται για μάχη, για μια παγκόσμια επανάσταση (Αρμαγεδδών). Αυτός θα είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος του κακού ενάντια στο καλό. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα.
Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα.
Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. στην παγκόσμια επανάσταση (Αρμαγεδδών). Αυτός θα είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος του κακού ενάντια στο καλό. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα.
Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα. Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα. Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν.
Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. στην παγκόσμια επανάσταση (Αρμαγεδδών). Αυτός θα είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος του κακού ενάντια στο καλό. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα. Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα.
Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα. Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα.
Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. Μέσω αυτής της πονηρής επανάστασης, όλοι οι λαοί και τα βασίλεια θα οδηγηθούν σε ένα ενιαίο αντιχριστιανικό πνεύμα. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν δύο πλευρές και κανένα εμπόδιο που σηματοδοτεί το ποτάμι. Ανατολή και Δύση θα ενωθούν σε ένα. Δεν θα υπάρχουν νερό – ποτάμια, εμπόδια στην κακή εξουσία. Το ποτάμι ήταν και θα είναι, και θα ρέει, αλλά δεν θα υπάρχει φράγμα, το έκτο μπολ έχει ξεχυθεί πάνω σε αυτό το φράγμα, και δεν υπάρχει άλλο φράγμα. Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. το έκτο μπολ χύνεται σε αυτό το φράγμα και δεν υπάρχει άλλο φράγμα. Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν.
Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους. το έκτο μπολ χύνεται σε αυτό το φράγμα και δεν υπάρχει άλλο φράγμα. Η δύναμη του κακού πνεύματος θα πολλαπλασιαστεί τρομερά και, επιπλέον, η φύση θα οπλιστεί, θα δράσουν και τα πέντε μπολ που χύθηκαν πριν. Είναι υπέροχο που το έκτο κύπελλο χτυπά μόνο τους ανθρώπους, γιατί μέσα από αυτό το κύπελλο συμβαίνουν τα επόμενα γεγονότα μεταξύ των ανθρώπων και οι ενέργειες του κακού πνεύματος πάνω τους.
Κεφάλαιο 17
Ο Άγιος Ιωάννης βλέπει μια γυναίκα να κάθεται σε ένα κόκκινο θηρίο και ο Άγγελος εξηγεί ότι η γυναίκα είναι η αντίχριστος κοινωνία των εσχάτων καιρών. Δεν θα υπάρχει βασιλιάς σε αυτή την κοινωνία. Η ίδια το λέει: «Κάθομαι σαν βασίλισσα, δεν είμαι χήρα, αλλά έχω πολλούς υπηκόους». Αποκήρυξε τη θρησκεία, κάθισε στον διάβολο και κυβερνάται από το πνεύμα του αντίχριστου, δέκα βασιλιάδες που κάθονται πάνω στο θηρίο, γιατί 10 βασιλιάδες σημαίνουν ότι θα υπαγορεύουν στην κοινωνία. Αυτοί οι βασιλιάδες, ως εκπρόσωποι του λαού, δεν είναι βασιλιάδες, γιατί οι βασιλιάδες υποδηλώνονται με κεφαλές, είναι εντελώς υποτελείς και χρεωμένοι σε μια άλλη ανώτερη ιδιοκτησία και κάθονται και δεν έχουν, σαν να λέγαμε, μόνιμο έλεγχο. Ο αριθμός 10 είναι αόριστος, στρογγυλός, που σημαίνει πολλά από αυτά. Θα είναι σαν την άμμο της θάλασσας, αυτός είναι ο Γωγ και ο Μαγώγ. Προετοιμάζουν κρυφά τον δρόμο για τον Αντίχριστο. Έχουν έναν στόχο – να δημιουργήσουν μια αντιχριστιανική κοινωνία, η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί υπό την κυριαρχία του Αντίχριστου.
Θα τους δώσει τις θέσεις των κυβερνώντων για πολύ μικρό χρονικό διάστημα – 3,5 χρόνια. Αυτοί οι 10 βασιλιάδες θα μισήσουν την κοινωνία τους και θα τη ρημάξουν με φωτιά και σπαθί, θα καταστρέψουν όλη της τη μεγαλοπρέπεια με στόχο να ξεσηκώσουν τους λαούς σε επανάσταση σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου, για να υποτάξουν όλα τα βασίλεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να ικανοποιηθούν με την υπακοή των υπηκόων τους, που είναι μέχρι τώρα σε αυτήν την κοινωνία – τη Βαβυλώνα, θα απαιτήσει ακόμη μεγαλύτερη υπακοή, ώστε όλοι οι λαοί να φορούν την κακή του σφραγίδα στο μέτωπο και στα δεξιά τους χέρια – αυτός είναι ο υψηλότερος εγωισμός και υπερηφάνεια των πνεύμα του Αντίχριστου, που θα έχουν και αυτοί οι βασιλιάδες. Είναι τυφλωμένοι και δεν θα ξέρουν ότι ο Αντίχριστος τους οδηγεί στον επιδιωκόμενο στόχο, αλλά το πνεύμα των Αντιχρίστων που είναι μέσα τους θα γνωρίζει τα πάντα και θα καθοδηγεί μέσω αυτών στο πνεύμα. Αυτοί, τυφλωμένοι από την πονηρή πολιτική τους, δεν θα μετανιώσουν καν που κατέστρεψαν την ίδια τους την πόλη.
Η καταστροφή της πόλης θα γίνει με το θέλημα του Θεού και με το θέλημα του Αντίχριστου. Υπάρχουν 7 κεφάλια στο θηρίο – αυτός είναι ο Αντίχριστος 666, και το βουνό σημαίνει τα βασίλεια στα οποία λειτουργεί η δύναμη του διαβόλου. Ο Αντίχριστος, όπως λέμε, είναι ο κληρονόμος των ανομιών των επτά βασιλείων, από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτά τα βασίλεια είναι τα εξής: 1) Μηδικά. 2) Περσικά 3) Ασσύριος· 4) Βαβυλωνιακή 5) Μακεδονική 6) Ρωμαίος; 7) Γερμανοσλαβική, που σταδιακά θα μετατραπεί σε αντιχριστιανικό βασίλειο και θα ξεπεράσει με την ανομία του και τα 7 περασμένα βασίλεια και θα καθίσει πάνω τους.
Ο Άγιος Ιωάννης βλέπει ότι 5 βασίλεια έχουν ήδη πέσει. Κατά τη διάρκεια της ζωής του υπήρχε το ρωμαϊκό κράτος. Κάθε κράτος υπήρχε σε διαφορετικούς χρόνους, για παράδειγμα: το ρωμαϊκό κράτος υπήρχε για 500 χρόνια, και το γερμανο-σλαβικό κράτος υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει μέχρι την έλευση του Αντίχριστου. Όταν το έβδομο βασίλειο καταστρέφεται ολοσχερώς, τότε το όγδοο βασίλειο θα αρχίσει με τον βασιλιά – αντίχριστο και σταδιακά θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Όταν καταστραφεί το έβδομο βασίλειο, τότε θα εμφανιστεί, θα ονομαστεί βασιλιάς και πατέρας όλων. θα είναι σαν τον εκπρόσωπο αυτού του πονηρού βασιλείου, θα είναι σαν άνθρωπος – ο διάβολος.
Κεφάλαιο 18
Το Κεφάλαιο 18 περιέχει μια αναγγελία για την καταστροφή της Βαβυλώνας και την αποχώρηση των Χριστιανών από το μέσο της και την απελευθέρωση των αληθινών Χριστιανών από την αμαρτωλή μοίρα της Βαβυλώνας. Οι αμαρτίες του φτάνουν στον Παράδεισο και στον Θρόνο του Θεού, η μακροθυμία του Θεού τελείωσε, η ώρα της ανταπόδοσης των αμαρτιών έφτασε. Όπως ειπώθηκε στον Λωτ να φύγει από τα Σόδομα, έτσι θα ειπωθεί στους Χριστιανούς του έσχατος χρόνου, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από τη συγκατοίκηση με εκείνους που θλίβουν τον Θεό. Να απορρίψουν τα ευχάριστα πράγματα που είχαν πριν, να απομακρυνθούν από την αντιχριστιανική κοινωνία – αυτό σημαίνει τον οριστικό χωρισμό των αληθινών Χριστιανών πριν από την καταστροφή του παγκόσμιου πολέμου και της επανάστασης. Η κρίση θα ξεκινήσει με την αντιχριστιανική κοινωνία της Βαβυλώνας ενώπιον άλλων εθνών και βασιλείων. Καταστρέφεται ακόμη και πριν από την κυριαρχία του Αντίχριστου, και μετά τον Αντίχριστο θα καταστραφεί ο κόσμος Βαβυλώνα, γιατί η αντιχριστιανική κοινωνία θα μεθύσει όλα τα έθνη με την κακία της,
Η Κρίση του Θεού θα έρθει σε όλους εξίσου, γιατί η αντιχριστιανική κοινωνία, που κρυφά ονομάζεται Βαβυλώνα, σημαίνει όχι ένα Κράτος, αλλά πολλούς μεικτούς λαούς και βασίλεια με την ίδια πολιτική και νόμο. Θα υπάρξουν 10 βασιλιάδες του Γωγ και του Μαγώγ στο πνεύμα του Αντίχριστου.
Κεφάλαιο 19
Στο κεφάλαιο 19, ανακοινώνεται ότι ο Κύριος θα εμφανιστεί σύντομα στη γη και ότι η Πόρνη της Βαβυλώνας θα χάσει τη δύναμη και τη δύναμη, και η Κρίση του Θεού είναι έτοιμη γι αυτήν. Δόξα στον ουρανό και η Νύμφη του Χριστού – η Εκκλησία είναι προετοιμασμένη, γιατί ήρθε ο γάμος του Αρνίου. Στη συνέχεια ο Αγ. Ο Ιωάννης βλέπει τον Κύριο πάνω σε ένα λευκό άλογο με στρατό – η τελευταία ήττα του Αντίχριστου και η έλευση του Κυρίου για να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς. Δεν θα υπάρχει Αντίχριστος και ψευδοπροφήτης στην Κρίση, θα πάνε ζωντανοί στην άβυσσο.
Κεφάλαιο 20
Στο εικοστό κεφάλαιο, το τέλος του θανάτου της ίδιας διαβολικής δύναμης αποκαλύπτεται μόνο με διαφορετική μορφή. Ο Σατανάς ήταν αλυσοδεμένος για 1000 χρόνια. Μετά τα Πάθη του Κυρίου, ο διάβολος έχασε τη δύναμή του, η ειδωλολατρία, στην οποία βασίλευε ο διάβολος, έσβησε. Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού δέχτηκε, λες, μια θανάσιμη πληγή. Στις αντιχριστιανικές μέρες, θα εμφανιστεί και δεν θα κυβερνά πλέον στην ειδωλολατρία, όπως πριν σε ένα είδωλο, αλλά στην ίδια την αντιχριστιανική δύναμη των ασεβών ανθρώπων, για την οποία μιλά ξεκάθαρα το κεφάλαιο 20. Θα συγκεντρώσει πολλούς λαούς υπό την εξουσία του και θα διαδώσει τη διαβολική του δύναμη, και αργότερα, ως πνεύμα, θα ενσαρκωθεί σε ένα μόνο πρόσωπο του Αντίχριστου. Ο Σατανάς θα έχει έναν στόχο – να συγκεντρώσει όλους τους πονηρούς ανθρώπους για έναν παγκόσμιο πόλεμο ή επανάσταση, να υποτάξει όλα τα έθνη για να τιμήσει την εξουσία του στη γη, επειδή έχει λίγο χρόνο στη γη.
Η Γκόγκα είναι το αφεντικό, η Μαγκόγκα είναι βοηθός και γενικά μια αντιχριστιανική κοινωνία του τελευταίου καιρού. Είναι αυτοί που θα προετοιμάσουν κρυφά τον δρόμο για τον Αντίχριστο. Η έννοια των 1000 ετών είναι απροσδιόριστος αριθμός για τους ανθρώπους, αλλά ένας ορισμένος αριθμός με τον Θεό σημαίνει ότι οι δίκαιοι θα βασιλέψουν με τον Χριστό για 1000 χρόνια. Αυτή η βασιλεία ξεκινά από τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας της Εκκλησίας του Χριστού στη γη και μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς, γιατί οι δίκαιοι που ζουν στη γη μεταναστεύουν πρώτα στον ουρανό, πεθαίνουν μόνο σωματικά, αλλά οι ψυχές τους ανασταίνονται και βασιλεύουν με τον Χριστό για 1000 χρόνια. Αυτή η προκαταρκτική όχι ακόμη πλήρης ευδαιμονία, θα λάβουν την πλήρη Ανάσταση μετά την Εσχάτη Κρίση, και οι αμαρτωλοί πεθαίνουν αμέσως τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή και δεν αναστούνται ξανά. Επίσης βασανίζονται προκαταρκτικά στην κόλαση για 1000 χρόνια, το πλήρες μαρτύριο τους θα έρθει μετά την Εσχάτη Κρίση, τότε θα είναι για αυτούς σαν δεύτερος θάνατος. Και το γεγονός ότι τελείωσαν 1000 χρόνια δουλείας του Σατανά δείχνει ότι όταν ο διάβολος αλυσοδέθηκε, δηλ. Η Εκκλησία του Χριστού στη γη έζησε ήσυχα και ήρεμα, ο ουρανός χάρηκε μαζί της, και υπήρχε σιωπή και χαρά στον ουρανό – η Βασιλεία με τον Χριστό. όλα ήταν σε ηρεμία.
Αλλά όταν ο Σατανάς απελευθερώθηκε τις τελευταίες ημέρες, η ειρήνη και η σιωπή έσπασαν. Η Εκκλησία στη γη έχει υποστεί μεγάλους διωγμούς και θλίψεις, γι αυτό και στον ουρανό συμπονούν και θρηνούν για τα μέλη τους που είναι ακόμα στη γη. Άρα, ο Κύριος έχει 1000 χρόνια ως μία ημέρα και μία ημέρα ως 1000 χρόνια. Το στρατόπεδο των αγίων πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Εκκλησία του Χριστού του τελευταίου καιρού θα ζήσει σε όλο το σύμπαν – οι Χριστιανοί θα σχηματίσουν, όπως ήταν, ένα στρατόπεδο (στρατόπεδο) και θα πολεμήσουν τους εχθρούς, αλλά όχι με στρατιωτικά όπλα, αλλά με ισχυρή πίστη και ελπίδα στον Θεό. Θα ζουν ανάμεσα σε ασεβείς λαούς, σαν στην αγαπημένη τους πόλη, εντελώς χωρισμένοι από τον αντιχριστιανικό κόσμο, που υποδεικνύεται ότι το όπλο και ο τόπος τους είναι η πόλη, δηλαδή η κατοικία, όπου κι αν είναι ένας χριστιανός, θα υπάρχει Η δική του αγαπημένη πόλη, βρίσκεται μέσα στην καρδιά του. Αμήν.

Αφήστε μια απάντηση