Τρόμος στο Κίεβο με απόκοσμη λάμψη! NASA: Δεν ήταν δορυφόρος μας – vid

Οι περισσότεροι, όπως είναι φυσικό, τη συνέδεσαν με τον πόλεμο.

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας τεράστια λάμψη που φώτισε για λίγα δευτερόλεπτα τον νυχτερινό ουρανό του Κιέβου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Σερχίι Πόπκο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ανάρτησή του στο Telegram, αποδίδοντας τη λάμψη σε συντρίμμια δορυφόρου της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας (NASA) που κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

«Γύρω στις 22:00, παρατηρήθηκε η λάμψη αντικειμένου στον ουρανό του Κιέβου», έγραψε ο Πόπκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το φαινόμενο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πτώσης δορυφόρου της NASA στη Γη», συμπλήρωσε.

Αρκετοί ήταν όμως εκείνοι που δεν…πίστεψαν τις εξηγήσεις του Κιέβου για κάποιον δορυφόρο της NASA και ισχυρίζονται πως η τροχιά του αντικειμένου δεν είχε καμία σχέση με την Ουκρανία.

Της φήμες φούσκωσαν ακόμα περισσότερο οι διαψεύσεις της NASA!

Ο Rob Margetta από το Γραφείο Επικοινωνιών της NASA δήλωσε στο BBC ότι ο δορυφόρος βρισκόταν ακόμη σε τροχιά τη στιγμή που παρατηρήθηκε η λάμψη και θα εισερχόταν ξανά στη γήινη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η Nasa και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνέχισαν να παρακολουθούν τον RHESSI».

(φωτο:freepik)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση