Β.Πούτιν για Ελλάδα και Δύση: «Ο Θεός μαζί σας – Τα χειρότερα για εσάς στην Ουκρανία και στην οικονομία έρχονται»

Μήνυμα προς ΗΠΑ: «Όποιος δεν δέχεται την πολυπολικότητα στον κόσμο θα χάσει»

Σε ανησυχητικές, για την Δύση και την Ελλάδα, δηλώσεις προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ευχήθηκε χαρακτηριστικά στις δυτικές χώρες «Ο Θεός μαζί σας» για αυτά που θα έρθουν και θα υποστούν!

«Η ρωσική οικονομία πηγαίνει όλο και καλύτερα» εκτιμά ο Ρώσος πρόεδρος και προσθέτει πως «τα χειρότερα για την Δύση στην οικονομία και στα ουκρανικά μέτωπα έρχονται».

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως ο Β.Πούτιν δεν ανησυχεί καθόλου για την σχεδιαζόμενη ουκρανική αντεπίθεση. Είτε την θεωρεί επί της ουσίας αδύναμη, είτε θεωρεί πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για να την σταματήσουν.

Δεν ανησυχεί ούτε για την ρωσική οικονομία καθώς θεωρεί πως την έχει «θωρακίσει» επαρκώς και έχει βρει τις αγορές που χρειαζόταν για να αντικαταστήσει την ΕΕ. Αντίθετα πιστεύει πως η ΕΕ είναι αυτή που έχει «αυτοπυροβοληθεί» καθώς δεν διαθέτει ούτε δική της ενέργεια, ούτε πρώτες ύλες, ούτε διατροφική επάρκεια.

Όπως είπε ο Θανάσης Αυγερινός από την Μόσχα, ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη στην διατήρηση της πολιτική της απέναντι στην Δύση, ακολουθεί τον δικό της δρόμο και έχει πολλές επιτυχίες.

Όπως είπε «Η τάση για πολυπολικότητα στον κόσμο θα αυξάνεται και είναι μία αναπόφευκτη διαδικασία και όποιος δεν ακολουθήσει τον πολυπολικό κόσμο θα χάσει».

Όπως αναφέρουν Ρώσοι αναλυτές, ο Β.Πούτιν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις επειδή θεωρεί πως τα δυσκολότερα για την Ρωσία έχουν περάσει.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που ο Β.Πούτιν προχωράει σε τέτοιου είδους δήλωση και αυτό από μόνο του δείχνει πως οι Ρώσοι πλέον έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση πως τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα θέλουν αυτοί και όχι οι Δυτικοί.

Αν αυτό είναι αλήθεια θα γίνει εμφανές τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν είχε προβεί σε δηλώσεις για την τραπεζική κρίση στις δυτικές χώρες και για τι έχει προκαλέσει η «άμυαλη» διαρκής εκτύπωση χρήματος χωρίς αντίκρισμα σε ΗΠΑ και ΕΕ:

Άνοιξαν τη μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων!

Τα τύπωσαν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια.

Το ίδιο ποσοστό και στη Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια!

Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό.

Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια τακτική.

Αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού….»

Βάσει της τοποθέτησης του Β.Πούτιν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι ΗΠΑ τύπωσαν σχεδόν 8,4 τρισ. δολάρια και ευρώ, στη συνέχεια τα επιτόκια λόγω του πληθωρισμού ο οποίος πληθωρισμός ανέβηκε λόγω του πολέμου και των κυρώσεων που επέβαλαν στην Ρωσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σειρά τραπεζών.

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ξόδευε τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων για την Ουκρανία δίνοντας πάνω από 100 δισ. δολάρια στο Κίεβο, αλλά αυτό είναι πραγματικά «σταγόνα στον ωκεανό».

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση