(2013-2023) 10 χρόνια μετά την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν, υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη και της ΜΙΤ!

(2013-2023) 10 χρόνια μετά την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν, υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη και της ΜΙΤ!

Ήταν σαν σήμερα 22 Απριλίου 2013 που απήχθησαν οι επίσκοποι Χαλεπίου.Είθισται όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν τις μέρες που είναι κοντά στην μαύρη επέτειο της απαγωγής να δημοσιεύονται ή και να διαρρέουν πληροφορίες περί της τύχης τους. Είναι παγκόσμιο σκάνδαλο ότι όλοι ξέρουν και όλοι σιωπούν. Είναι σημείο των καιρών.

Τελευταίες πρόσφατες αναφορές περί της τύχης τους.

Το vaticannews.va/ στις 17/4/23 μεταξύ άλλων αναφέρει ”Στις αρχές του 2020 υπήρχαν αναφορές που εξήχθησαν από έρευνα από έναν Σύριο που ζούσε στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, οι δύο επίσκοποι δολοφονήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 από πολιτοφύλακες μιας τζιχαντιστικής ομάδας. Άλλοι ειδικοί χαρακτήρισαν αυτή την εκδοχή ως “λανθασμένη και αναπόδεικτη”.

Τον Ιανουάριο του 2020 ( Fides, 15/1/2020), μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Mansur Salib, έναν Σύριο ερευνητή που κατοικεί στις ΗΠΑ, και διαδόθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας medium.com, αποκάλυψε μια ανακατασκευή της υπόθεσης σύμφωνα με την οποία οι απαγωγείς των 2 επισκόπων ήταν τρομοκράτες της Nour al-Din al-Zenki, μιας ανεξάρτητης ομάδας που εμπλέκεται στη συριακή σύγκρουση, που χρηματοδοτήθηκε και οπλίστηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τόσο από τη Σαουδική Αραβία όσο και από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, οι δύο επίσκοποι είχαν εγκαταλείψει το Χαλέπι στις 22 Απριλίου 2013, με σκοπό να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση δύο ιερέων, του Αρμένιου καθολικού Michael Kayyal και του Ελληνορθόδοξου Maher Mahfouz, οι οποίοι είχαν απαχθεί νωρίτερα…
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο medium.com άφησε να εννοηθεί ότι στην απαγωγή συμμετείχαν στοιχεία που συνδέονται με την MIT (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών). Η εκδοχή αυτή ανέφερε νέα που ήταν ήδη γνωστά, μαζί με συμπεράσματα που εκτέθηκαν χωρίς αντικειμενικά στοιχεία. Στην τελευταία ενότητα, η έρευνα υποστήριξε ότι οι δύο επίσκοποι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε απροσδιόριστη τοποθεσία μόλις τον Δεκέμβριο του 2016, καθώς περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου ανακαταλαμβάνονταν από τον συριακό στρατό.(GV) (Agenzia Fides, 15/4/2023)

Επικεφαλής του «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης»: οι επίσκοποι Χαλεπίου δολοφονήθηκαν από την αρχή της απαγωγής τους.Λιβανέζικες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των «Lebanon Debat» και «kataeb. org» παρέθεσαν στις 7/4/23 δήλωση που αποδίδεται στον Σεΐχη Αμπντ αλ-Σαλάμ αλ-Χαράς, συντονιστή του λεγόμενου «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης», υποστηρίζοντας ότι οι δύο μητροπολίτες του Χαλεπίου, Γιοχάννα Αβραάμ και Παύλος Γιαζίζι, είχαν σκοτωθεί. από την αρχή της απαγωγής τους.

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος (Boulos Yazigi) απήχθη στις 22 Απριλίου 2013, μαζί με τον  Επίσκοπο Γρηγόριο-Yohanna Ibrahim των Αραμαίων από αγνώστους ένοπλους ενώ κατευθύνονταν από τα συροτουρκικά σύνορα προς το Χαλέπι. Από τότε δεν υπάρχει κανένα ίχνος από τους δύο. Ήταν σε μια ανθρωπιστική αποστολή: Τους είχαν υποσχεθεί την απελευθέρωση δύο ιερέων – του Αρμένιου καθολικού Michel Kayyal και του Ορθόδοξου Maher Mahfouz που απήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2013 από ένα λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Χαλεπίου και Δαμασκού. Αυτή η υπόσχεση ήταν ήδη παγίδα. Στην πορεία της απαγωγής των δύο επισκόπων, ο οδηγός του αυτοκινήτου πυροβολήθηκε από τους ενόπλους και σκοτώθηκε..

Ο Μάρτυρας Μητροπολίτης Παύλος είχε μαρτυρική συνείδηση:

Ο σταυρός δεν είναι απλώς ένα σημάδι/σημείο, ο σταυρός είναι τρόπος ζωής που τα βλέπουμε όλα από τον Θεό και τα επιστρέφουμε όλα στον Θεό.
Τὸν Σταυρόν σου Χριστὲ προσκυνοῦμεν καὶ τὴν ἁγίαν σου Ἀνάστασιν ὑμνοῦμεν καὶ δοξάζομεν· σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἡμῶν”.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση