Η ρώσικη ταινία ”ο Ρωσικός Σταυρός”. Ένα φιλμ για τη μεταστροφή ενός ατόμου μετά το όραμα με τον Άη Γιώργη!

Αναλαμβάνει να διακονέψει κουβαλώντας ένα σταυρό προς αναστήλωση του ναού του χωριού του!!!

Η ρώσικη ταινία ”ο Ρωσικός Σταυρός”. Ένα φιλμ για τη μεταστροφή ενός αλκοολικού μετά το όραμα με τον Άη Γιώργη! Αναλαμβάνει να διακονέψει κουβαλώντας ένα σταυρό προς αναστήλωση του ναού του χωριού του!!!

Mια υπέροχη ταινία το φιλμ ” Русский Крест”, ”ο Ρωσικός Σταυρός” που κυκλοφορεί τώρα είναι μια παραγωγή του 2023.

Το σενάριο

Ένας μεθυσμένος και απελπισμένος χωρικός βλέπει στο όνειρό του έναν δράκο, από τον οποίο τον ελευθερώνει ο Άγιος Γεώργιος και μετά από μια συζήτηση με έναν ντόπιο ερημίτη, φεύγει για να ζητιανέψει, με έναν τεράστιο ξύλινο σταυρό στην πλάτη του, χρήματα για να αναστηλώσει την εκκλησία του χωριού. Η ταινία είναι σε στίχους, εμπνευσμένη από ένα ποίημα.

Μια ιστορία για τη μετάνοια και την πνευματική αναγέννηση ενός απλού ανθρώπου, του Ιβάν Ρόστοκ, που έφτασε στα όρια στην πτώση του. Ο πρωταγωνιστής αποκτά πίστη μετά την εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου και αναθέτει στον εαυτό του καθήκον να αναστηλώσει τον ναό του χωριού που καταστράφηκε στα σοβιετικά χρόνια. Η σκηνοθεσία είναι του Έντουαρντ Μπογιακόφ είναι μια ταινία για τη μετάνοια και την ανάκαμψη ενός απλού Ρώσου. Η ταινία γυρίστηκε με βάση το ομώνυμο ποίημα του Νικολάι Μέλνικοφ με την υποστήριξη του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya.

Ο συνηθισμένος μέσος Ρώσος αγρότης Ivan Rostock (Mikhail Porechenkov), που κάνει μια γενικά άδικη ζωή, βυθίζεται στον πάτο. Βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με μια κρίση, το απόγειο της οποίας είναι η εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου. Και τότε ο Ιβάν, θέλοντας να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να βρει έναν στόχο, αναλαμβάνει ένα σχεδόν αδύνατο έργο – να αποκαταστήσει τον τοπικό ναό που καταστράφηκε κατά τη σοβιετική εποχή. Στην αρχή, οι γείτονες του χωριού είναι δύσπιστοι για το έργο του , αλλά σταδιακά εντάσσονται στον δίκαιο σκοπό.

κρατώντας το εικονίδιο του Αη Γιώργη στον οποίο οφείλει την μεταστροφή του

Με φόντο την κατάρρευση του σοβιετικού κράτους, την οικονομική και ιδεολογική κρίση της δεκαετίας του 1990, τον θάνατο του ρωσικού χωριού, ο ήρωας βιώνει ένα προσωπικό δράμα που συνδέεται με την ιδεολογική καταστροφή ολόκληρου του λαού σε μια εποχή μετάβασης 30 ετών νωρίτερα, η τραγωδία: «ένας θεοφόρος λαός στερημένος μιας θεότητας».

Στις 20 Απριλίου 2023 Μόσχα στο SEC “Atrium” – στην προβολή της ταινίας “Russian Cross”, που δημιουργήθηκε με την ευλογία των γερόντων Iliy (Nozdrin) και Iliodor (Gairiyants) και κυρίως με την ευλογία με την ευλογία του Αρχιμανδρίτη Iliy/Ηλία (Nozdrin) του οποίου πνευματικό παιδί ήταν ο ποιητής Νικολάι Μέλνικοφ σε ποίημα του οποίου βασίζεται το σενάριο.. Από τις 16 Απριλίου, η ταινία μεγάλου μήκους “Russian Cross” κυκλοφορεί σε όλη τη Ρωσία.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση