Αληθινοί ναζιστές…..έκαψαν Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή Chernivtsi στην Ουκρανία! ΒΙΝΤΕΟ

Η Εκκλησία της κανονικής Ορθόδοξης εκκλησίας στο Chernivtsi κάηκε από τους ναζί.

Το κανάλι Telegram της εκκλησίας UOC μεταφέρει ότι κάηκε τη νύχτα στις 24 Απρίλη.

Οι διωγμοί της Ορθόδοξης εκκλησίας από το ναζιστικό καθεστώς κορυφώνονται αλλά η καμόρα των δυτικών μίντια και σε αυτή την περίπτωση είναι εκκωφαντική.

Έκαψαν ναό του Aγίου Ιώβ Pochajevsky της κανονικής εκκλησίας UPC στην περιοχή Chernivtsi.

«Έβαλαν φωτιά στο ναό χθες το βράδυ. Το έκαναν επαγγελματικά, χωρίς καμία πιθανότητα να σωθούν», είπαν στην επισκοπή Τσερνίβτσι-Μπουκοβίνα.…”. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η εκκλησία της UΟC στην περιοχή Chernivtsi πυρπολήθηκε και ένας 34χρονος κάτοικος της περιοχής από το χωριό Ίσπας συνελήφθη.

Το UOC αναφέρει ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο εμπρησμού. Ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία, σίγουρα θα μπορέσει να αποφύγει την πραγματική τιμωρία σχολιάζει το rusvesna.

”Στην Ουκρανία, σχισματικοί έκαψαν την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιώβ του Pochaevsky στο χωριό Milievo

Η εκκλησία στην περιοχή Chernivtsi χτίστηκε από τους ενορίτες το 2014. Έκαψαν τον ναό επαγγελματικά, χωρίς καμία πιθανότητα σωτηρίας, ανέφερε η επισκοπή Chernivtsi-Bukovina” αναφέρει το DT.

Γνωστός Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Alexandre Kots:

Στην Ουκρανία, στην περιοχή Chernivtsi, πυρπόλησαν το ναό της Kανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) του Αγ. Job Pochaevsky.

Αυτή η εκκλησία χτίστηκε από τους ενορίτες αντί της μη κανονικής UOC (KP) που κατασχέθηκε από υποστηρικτές προς τιμήν της Sainte Paraskeva της Σερβίας το 2014. Έβαλαν φωτιά στο ναό επαγγελματικά, χωρίς καμία πιθανότητα σωτηρίας.”

Η SBU έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο της υποκίνησης ενός θρησκευτικού πολέμου στην Ουκρανία:

1) η κατάληψη εκκλησιών. 2) εμπρησμός 3) η δολοφονία κληρικών και ενοριτών.

RIA Novosti: Ο ναός προς τιμή του Αγίου Ιώβ του Ποτσάεφ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) κάηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Τσερνίβτσι, η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο εμπρησμού, ανέφερε η UOC.
«Τη νύχτα της 23ης προς την 24η Απριλίου 2023, ως αποτέλεσμα εμπρησμού, κάηκε η εκκλησία προς τιμή του μοναχού Ιώβ του Ποτσάεφσκι στο χωριό Μίλιεβο, στην περιοχή Βιζνίτσκι, στην περιοχή Τσερνίβτσι», ανέφερε το κανάλι Telegram της UOC.
Όπως σημειώνεται, η αστυνομία επιβεβαίωσε το γεγονός του εμπρησμού και συνέλαβε τον ύποπτο. Προέκυψε ότι ήταν 34χρονος κάτοικος του χωριού Ίσπας.
Τον περασμένο χρόνο, οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα δίωξης του UOC στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Αναφερόμενοι στη σύνδεσή του με τη Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του UOC και ένα νομοσχέδιο για την πραγματική απαγόρευσή του στην Ουκρανία κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας. Οι αρχές έχουν επιβάλει κυρώσεις σε ορισμένους εκπροσώπους του κλήρου του UOC. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις κατά του κλήρου του UOC, να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» – έρευνες επισκόπων και ιερέων, σε εκκλησίες και μοναστήρια, αναζητώντας στοιχεία για «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες».

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση