Ο δαίμων αποκάλυψε στον Άγιο Ανδρέα το δια Χριστόν Σαλό της Κωνσταντινούπολης: στα έσχατα χρόνια δεν θα διδάξω τίποτα άλλο στους ανθρώπους.

Θα κάνουν από μόνοι τους το θέλημα μου.

Ο δαίμονας που εμφανίστηκε στον Άγιο Ανδρέα τον δια Χριστό Σαλό της Κωνσταντινούπολης 10ος αι. μ.Χ προέβλεψε την πνευματική και ηθική αταξία των Χριστιανών, που επρόκειτο να διαφθείρει τον Χριστιανισμό στα έσχατα χρόνια: «Σε εκείνες τις εποχές, είπε ο δαίμονας, οι άνθρωποι θα είναι πιο πονηροί από εμένα και τα μικρά παιδιά θα ξεπεράσουν τους πιο ηλικιωμένους στην εξαπάτηση. Τότε θα αρχίσω να ξεκουράζομαι! Δεν θα διδάξω τίποτα άλλο στους ανθρώπους. Θα κάνουν από μόνοι τους το θέλημα μου. (Άγιος Ιγνάτιος (Μπριαντσιανίνωφ), ”Έργα”, τ. 3, c. 244.) ΄Ώστε ..καθηγητής.. ειδήμονας ο διάβολος.. και είναι σίγουρο πως θα έχει και πτυχίο από πανεπιστήμια της ελίτ.. Θα ξεκουραστεί θα γίνει επίτιμος διδάκτωρ….Θ΄αναλάβουν οι πάσης φύσεως ακριβοπληρωμένοι ειδήμονες των μηχανισμών…Στρατολόγηση, στελέχωση και επί το έργον…

«Ο Άγιος Ανδρέας, ένας δια Χριστόν σαλός Άγιος, ήταν μια φορά στην Κωνσταντινούπολη στην αγορά, συνάντησε έναν μοναχό στον λαιμό του οποίου ήταν τυλιγμένο ένα φοβερό φίδι. Αυτός ο μοναχός ήταν άνθρωπος στολισμένος με πολλές αρετές, αλλά, δυστυχώς, φιλάργυρος και τσιγκούνης. Απομακρυνόμενος από κοντά του λίγα βήματα, ο Ανδρέας παρατήρησε έκπληκτος ότι τα λόγια που ήταν χαραγμένα στον αέρα πάνω από το κεφάλι του μοναχού: «Το φίδι της αγάπης για το χρήμα είναι η ρίζα κάθε ανομίας». Έμεινε όμως ακόμη πιο έκπληκτος όταν, κοιτάζοντας πίσω, είδε έναν άγγελο και έναν δαίμονα να διαφωνούν για την ψυχή ενός μοναχού. Ο Διάβολος υποστήριξε ότι ο μοναχός, ως λάτρης του χρήματος και επομένως ειδωλολάτρης, του ανήκε, και ο Άγγελος, δείχνοντας τις πολλές αρετές του γέροντα, ισχυρίστηκε ότι ήταν άξιος του ελέους του Θεού. Η πολύχρονη διαμάχη τους λύθηκε από ψηλά. Μια φωνή από τον ουρανό είπε στον άγγελο: «Δεν έχεις μέρος σε αυτό, γιατί μόνο οι ελεήμονες λαμβάνουν συγχώρεση από εμένα και κληρονομούν τα ουράνια αγαθά». Μετά από αυτό, ο άγγελος έφυγε αμέσως από τον μοναχό» (Πρόλ) ( ‘‘Τα κακά πνεύματα και η επιρροή τους στους ανθρώπους” Το βιβλίο του Ηγούμενου Μάρκου, εξομολογητή της Μονής Σιμόνοφ της Μόσχας, που εκδόθηκε το 1899).

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση