Αναμέτρηση ρωσικών T-14 Armata με γερμανικά LE2A6 και αμερικανικά M1A2 στην Ουκρανία! – Οι Ρώσοι έστειλαν το προηγμένο άρμα 4ης γενιάς

Συνολικά 80 άρματα μάχης T-14 αναπτύσσονται στην Ουκρανία – Οι Βρετανοί παραδίδουν στους Ουκρανούς πυρομαχικά απενεργοποιημένου ουρανίου για να τα αντιμετωπίσουν

Η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα νέα της άρματα μάχης T-14 Armata στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού έχουν επιτύχει να επικρατήσουν σε όσες περιπτώσεις έχουν εμπλακεί με τα ουκρανικά στρατεύματα, αν και όχι ακόμα σε απ’ευθείας αρματομαχίες.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε σήμερα ότι τα άρματα μάχης νέας γενιάς έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, «και περιμένουν τα δυτικά άρματα μάχης για να αναμετρηθούν»

Υπενθυμίζεται ότι τα T-14 Armata είναι τα πρώτα άρματα μάχης 4ης γενιάς που έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως, αλλά η ρωσική βιομηχανία καθυστέρηση πολύ την έναρξη παραγωγής τους που ξεκίνησε μόλις πέρσι τον Μάρτιο κι έχει αποδώσει μέχρι στιγμής 160 άρματα με πυροβόλο των 125 χλστ..

Θεωρούνται ανώτερα των δυτικών LEO2A6, M1A2 κλπ. αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στο πεδίο της μάχης.

Πρόσθεσε ότι τα άρματα μάχης T-14 Armata έχουν εφοδιαστεί με πρόσθετη προστασία στο εξωτερικό τους και τα πληρώματα έχουν υποβληθεί σε «συντονισμό μάχης» σε πεδία εκπαίδευσης στην Ουκρανία.

Το άρμα Τ-14 διαθέτει μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το πλήρωμα να ελέγχει εξ αποστάσεως τον οπλισμό από «μια απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του άρματος». Τα άρματα έχουν μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων (50 μίλια) την ώρα, ανέφερε το RIA.

«Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, εικόνες έδειξαν άρματα T-14 σε περιοχή εκπαίδευσης στη νότια Ρωσία. Η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία στρατευμάτων πριν την ανάπτυξή τους στην Ουκρανία», υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Το Κρεμλίνο διέταξε την παραγωγή 2.300 αρμάτων μάχης T-14 Armata έως το 2020, αλλά αργότερα η προθεσμία πήρε παράταση μέχρι το 2025, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή οι Βρετανοί για να αντιμετωπιστούν τα Τ-14 άρχισαν να παραδίδουν πυρομαχικά 120 χλστ. απεμπλουτισμένου ουρανίου στους Ουκρανούς που θα χρησιμοποιήσουν τα δυτικά άρματα μάχης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει με «βαριές συνέπειες» αν γινόταν αυτό. Εν αναμονή της αντίδρασής του…

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση