ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980 ειπώθηκε: “ένα γεγονός στον Τίγρη ποταμό θα διακόψει το σφράγισμα του αντίχριστου”

1η Δημοσίευση (ΙΑΝ. 2020)

Με αναφαινόμενες κατακλυσμιαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή της δηλ. στην Αν. Μεσόγειο ήρθαν στον νου λόγοι που ακούσαμε μέσα σε μια ανήλια σπηλιά στις υπώρειες του ΑΘΩΝΑ στο Περιβόλι της Παναγίας μας. Δεκαετία του 80 και ένας καλός φίλος μας έφερε σε ΘΕΟΥ Κοινωνία με ένα αγιορείτη ασκητή. Εδώ που φτάσαμε καλύτερα να μιλήσει το προσωπικό βίωμα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ήταν ημέρες που ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα ερωτοτροπούσε με τα πακέτα Ντελόρ της ΕΟΚ και ετοιμαζόταν να σπρώξει τις ζωές μας στην κρεατομηχανή της Νέας εποχής. Δηλ. με λίγα λόγια όλα φαινόταν υπέροχα και η συντριπτική πλειοψηφία ετοιμαζόταν να ζήσει το όνειρο της ΕΕ που ερχόταν αλλά κανείς δεν γνώριζε με τι αντίκρισμα.
Τότε και διαδίκτυο δεν υπήρχε, οι πληροφορίες μεταδιδόταν με καθυστέρηση χρόνου, κάπου – κάπου μαθαίναμε κάτι που έλεγε στα πνευματικά του παιδιά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στην ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ.
Μέσα σε εκείνα τα χρόνια φαινόταν αδιανόητο αυτό που θα ερχόταν μετά.
Μπορεί ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Ομολογητής από την Δράμα, ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος και άλλοι Πατέρες από τις προηγούμενες δεκαετίες να συμβούλευαν τον στενό κύκλο των πνευματικών τους παιδιών για το ίδιο πράγμα, λέγοντας τους αυτό που είδαν και έλαβαν σαν πληροφορία άνωθεν, δηλ. «ότι ένα μαύρο σύννεφο ξεκίνησε από την Ευρώπη και έρχεται σιγά- σιγά προς την Ελλάδα», αλλά η πλειοψηφία του κόσμου και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες δεν μπορούσαν να καταλάβουν τίποτε από αυτά που τότε ξεκίνησαν και σήμερα οι δικές μας γενιές τα βιώνουν.
Το μαύρο σύννεφο όχι μόνο ήρθε και κάθισε πάνω από την Ελλάδα , αλλά δίνει δυνατές και πρωτόγνωρες μπόρες (η δαιμονική μπόρα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)
Τα πνευματικά χάλια της ανθρωπότητας έφεραν τον μεγάλο ανθρωποκτόνο πόλεμο που πάει να ξεσπάσει.
Δεκαετία του 80 μέσα σε αυτό το αγνωστικιστικό τοπίο βρεθήκαμε έξω από μια σπηλιά που την πετρόκτιστη θύρα της την έκρυβε ένας τεράστιος θάμνος που ευωδίαζε.
Από κάτω το κενό του γκρεμού έχασκε και προκαλούσε στον επισκέπτη ίλιγγο.
Μέσα μου έλεγα στον φίλο μου «που με έφερες τώρα μέσα στο καλοκαιρινό λιοπύρι;» αμφισβητώντας τα λόγια του που μου είπε στην ανηφοριά «έρχου και ίδε»
Τέλος πάντων φτάσαμε, αλλά δεν βρήκαμε κανένα.
Πάλι ο λογισμός «τζάμπα ο κόπος», άρχισα να δυσανασχετώ και καθίσαμε να ξαποστάσουμε μέχρι να πάρουμε την απότομη κατηφοριά που ήταν πιο επικίνδυνη από την ανηφόρα.
Μόλις ανασηκώθηκα από τον βράχο που μας ανάπαυσε για λίγο, ακούσαμε μια λεπτή φωνούλα περί τα 50μέτρα πιο πάνω.
Μην βιάζεστε παλληκάρια , κουβαλάω νερό και έρχομαι.
Αυτό που είδαμε ήταν σαν αυτό που διαβάζαμε αργότερα για τους ρακένδυτους αόρατους ασκητές στον Άθωνα.
Ο καλόγερος ενώ ήταν μακριά βρέθηκε αστραπιαία δίπλα μας με τα φλασκιά του νερού και παίρναμε ήδη την ευλογία του.
«μάλλον είναι από την κούραση μας ,αυτό που είδαμε» είπα μέσα μου και ξεπέρασα την έκπληξη.
Η συζήτηση δεν κράτησε πολύ, πρώτα- πρώτα γιατί δεν ξεκινήσαμε με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο προς τον Γέροντα, αλλά πήγαμε για να πάρουμε την ευχή του και να του πάμε λιγοστές προμήθειες. Άλλωστε ο ασκητής βιαζόταν να ξανά επιστρέψει στην πηγή για να μεταφέρει και άλλο νερό που χρειαζόταν για τον χαριτωμένο κήπο που είχε φτιάξει μπροστά στην ασκητική παλαίστρα του.
Ήδη ο ήλιος άρχισε να βυθίζεται μέσα στον ορίζοντα.
Από κάτω το γαλάζιο ΑΙΓΑΙΟ και από πάνω ο θεόρατος ΑΘΩΝΑΣ , σημείο καταλλαγής και επαφής με το ΘΕΙΟ.
«Αυτή η γαλήνη που μας κυκλώνει τώρα λεβέντες θα διακοπεί απότομα, όπως και θα διακοπεί το σφράγισμα της ανθρωπότητας με τον δυσώνυμο αριθμό του αντίχριστου» μας είπε ο γέροντας αυτός
(ανοίγουμε μια παρένθεση για τους νεότερους αναγνώστες. Τότε γνωρίζαμε λίγα πράγματα για το περιώνυμο σφράγισμα. Δεν είχαν κυκλοφορήσει τα «ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ» – χειρόγραφο κείμενο του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ )
Και συμπλήρωσε ο ασκητής…
«πολλά χρήματα , πολλά πακέτα, πολλά προγράμματα θα κατακλύσουν την Ελλάδα»
«φεύγετε και χωρίζεσθε της αμαρτίας, όπως φεύγετε από το φίδι»
«τα επόμενα χρόνια θα κυλήσουν με πλεονεξία- πορνεία- αδιαφορία, αίρεση και πλάνη ,αυτές θα είναι οι αρχές του πολιτισμού που θα φέρουν, ώστε να σφραγίσουν τον κόσμο σαν τα ζώα για να μην τον χάσουν»
«όλα αυτά θα γίνουν για να διευκολύνουν τον άνθρωπο να πάει πιο άνετα στην κόλαση»
«και ενώ θα ξεκινήσει το έξυπνο σφράγισμα στον πλανήτη να δίνει τα αποτελέσματα του, ένα συγκεκριμένο γεγονός εκεί στην Μεσοποταμία στο Τίγρη ποταμό (μεταξύ Τίγρη και Ευφράτη- βιβλικός προσδιορισμός του Επιγείου Παραδείσου των Πρωτοπλάστων) θα το ΔΙΑΚΟΨΕΙ.
«το σφράγισμα θα το διακόψει ο μεγάλος πόλεμος που έρχεται μετά»
«ακολουθεί η ΑΝΑΛΑΜΠΗ της Μιας Ορθοδοξίας»
«Και ακολουθούν τα έσχατα με τον τελικό αντίχριστο»
Όλα αυτά τα παραπάνω είναι γνωστά και από άλλους αγίους πατέρες που μας τα προείπαν, αλλά ο ασκητής αυτός μας προσδιόρισε, ότι θα διακοπεί η παγκόσμια προσπάθεια για το σφράγισμα της ανθρωπότητας από ένα συγκεκριμένο γεγονός που θα γίνει στην Μεσοποταμία και μάλιστα στον Τίγρη ποταμό .
 
Το γεγονός επίσης ότι η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, είναι κτισμένη στις όχθες του Τίγρη ποταμού και πιο κάτω αυτός ενώνεται με τον Ευφράτη για να καταλήξουν και οι δυο στον Περσικό κόλπο –γεωγραφικός προσδιορισμός του βιβλικού χώρου της Μεσοποταμίας με τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς , μας προβλημάτισε και μας έφερε εις τον νου τα λόγια αυτά του ασκητή.
Είναι τώρα να μην πιστεύει κανείς ή τουλάχιστον να προβληματιστεί από τα προφητικά λόγια του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ;
«Ὅταν ἀκούσετε ὅτι ὁ πόλεμος πιάστηκε ἀπὸ κάτω, τότε κοντὰ θὰ εἶνε».
«Ἡ λευτεριὰ θἀρθῆ ἀπὸ κάτω ἀπὸ ὅπου χύνονται τὰ νερά»
ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου.http://users.uoa.gr/…/tributes/patrokosmas/profhteiai.htm
Το προπατορικό αμάρτημα επιτελέστηκε στον παραδείσιο χώρο αυτών των γνωστών ποταμών που μετά φιλοξένησαν μεγάλες αυτοκρατορίες που αποξηράνθηκαν ως η χόρτος.
Σήμερα ένα μικρό και άσημο ποταμάκι λίγο πιο πέρα στα μέρη της Παλαιστίνης, ο Ιορδάνης ποταμός αποστρέφεται προς τα οπίσω λόγω της αμαρτίας την αλμυρά θάλασσα του ρέοντος βίου μας και γίνεται η αιτία της ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ανθρωπότητας με την ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που δέχτηκε ταπεινά το Βάπτισμα δια της χειροθεσίας του Τιμίου Προδρόμου.
Το ασύλληπτο αυτό ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας το επιβλέπει και η ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ η οποία συνεχίζει να περιβλέπει και να καθοδηγεί τα ιστορικά βήματα της όλης δημιουργίας του κόσμου αυτού.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αφήστε μια απάντηση