8 σημάδια που υποδηλώνουν ότι το τηλέφωνό σας υποκλέπτεται
Να θυμάστε, αν παρακολουθείστε από επαγγελματική κρατική αρχή, το πιο πιθανό είναι να μην το καταλάβετε αλλά και να μην το μάθετε ποτέ!
 
Στόχοι υποκλοπής δεν είναι μονο οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες, αλλά ο κάθε ένας που διαθέτει και διαχειρίζεται ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 
 
Στην ερώτηση εάν κάποιος μπορεί να προστατευθεί από μια υποκλοπή, η απάντηση είναι εξαρτάται από το ποιος κάνει την υποκλοπή!
 
Άγνωστοι ήχοι στις τηλεφωνικές κλήσεις
Για να μάθετε εάν το τηλέφωνό σας υποκλοπάται, προσέξτε για ασυνήθιστους ήχους όταν είστε σε κλήση. Αυτά περιλαμβάνουν στατικούς ήχους, ηχώ και άλλους θορύβους. Μην αφήνετε κάτω το προστατευτικό σας όταν ακούτε ξύσιμο και κλικ. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι απλώς ένα σφάλμα στο σύστημα, αλλά υπάρχει πιθανότητα να σας υποκλέπτουν.
Όχι, δεν είστε παρανοϊκοί όταν ακούτε «φωνές». Εάν υπάρχουν φωνές που παρακολουθούν τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ή να το αναφέρετε αμέσως.
Ένα τηλέφωνο με υποκλοπή θα λειτουργεί συχνά μόνο του χωρίς τη βοήθειά σας. Υπάρχει πιθανότητα το τηλέφωνό σας να υποκλαπεί εάν ανάβει μόνο του χωρίς ειδοποιήσεις, κλήσεις ή άλλες ενέργειες τρίτων.
Τα άτομα με υποκλοπούμενα τηλέφωνα συχνά αναφέρουν επίσης ότι τα τηλέφωνα επανεκκινούνται μόνα τους. Αυτό ισχύει και για κάθε τύπο τηλεφώνου, είτε είστε χρήστης Android είτε iPhone.
Μπαταρία που εξαντλείται εύκολα
Όταν το τηλέφωνό σας είναι σε Bluetooth, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μπαταρία του αδειάζει εύκολα. Φανταστείτε το αυτό σε μεγαλύτερη κλίμακα, με ένα τηλέφωνο συνδεδεμένο σε μακρινές συσκευές τρίτων κατασκευαστών. Δεν θα είναι έκπληξη εάν αυτό επηρεάσει την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.
Όταν τα gadgets παραμορφώνονται ή χρησιμοποιούνται για υποκλοπές, οι μπαταρίες τους χρησιμοποιούνται σε αυξημένα επίπεδα όπως ποτέ πριν. Έτσι, εάν αρχίζετε να παρατηρείτε μια σοβαρή αλλαγή στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, μπορείτε να εξετάσετε την πιθανότητα να σας υποκλέπτουν.
Το Τηλέφωνο είναι ζεστό
Εάν το τηλέφωνό σας είναι συχνά ζεστό σημαίνει ότι η μπαταρία του έχει εξαντληθεί. Μπορεί να μεταδίδει δεδομένα που δεν γνωρίζετε σε άτομα που επίσης δεν γνωρίζετε.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η μπαταρία ενός τηλεφώνου μπορεί να αρχίσει να ζεσταίνεται. Να είστε προσεκτικοί και θυμηθείτε να εξετάσετε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να ζεσταίνεται η μπαταρία του τηλεφώνου σας.
Αύξηση χρήσης δεδομένων στον λογαριασμό του κινητού σας
Όσον αφορά τις υποκλοπές, οι ανεξήγητες αυξήσεις στη δραστηριότητα του τηλεφώνου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε ότι συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για τους λογαριασμούς του κινητού σας: εάν υπάρχει μια ανεξήγητη αύξηση του λογαριασμού σας λόγω χρήσης δεδομένων, τότε υπάρχει πιθανότητα το τηλέφωνό σας να υποκλέπτεται.
Απαιτείται πολλή μπαταρία και σήμα για τη μετάδοση δεδομένων σε άγνωστες πηγές, επομένως να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας.
Λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων
Πρέπει επίσης να προσέχετε σε ποιον αποκαλύπτετε τα στοιχεία του τηλεφώνου σας. Εάν λαμβάνετε συχνά πρόχειρα, δυσανάγνωστα μηνύματα από άγνωστους αριθμούς, τότε ενδέχεται να υπάρχει λογισμικό που παραβιάζει το τηλέφωνό σας.
Η υποκλοπή εξελίσσεται συνεχώς και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει βρει τον δρόμο της στη λίστα αλληλογραφίας και στη βιομηχανία εφαρμογών τηλεφώνου.
Αν και το δωρεάν Διαδίκτυο μπορεί να είναι δελεαστικό, να σκεφτείτε δύο φορές προτού χρησιμοποιήσετε τα προσωπικά στοιχεία με αντάλλαγμα οτιδήποτε. Θυμηθείτε, εάν κάτι είναι δωρεάν, το προϊόν μπορεί να είστε εσείς.
Μυστικά που αποκαλύφθηκαν (Αυτό συμβαίνει κυρίως στην βιομηχανική κατασκοπεία).
Μερικοί άνθρωποι ελέγχουν τα τηλέφωνά τους για υποκλοπές κάνοντας αυτή την σύντομη δοκιμή: αποκαλύπτουν ένα ψεύτικο αμφιλεγόμενο «μυστικό» και περιμένουν αν διαρρεύσει. Αυτό διευκολύνει τους χρήστες να παρακολουθούν ποια τηλέφωνα, εφαρμογές ή άτομα μπορεί να τους παρακολουθούν.
Βεβαιωθείτε ότι αποκαλύπτετε ψεύτικα μυστικά, ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σας υποκλέπτεται μπορεί να ρίχνετε λάδι στη φωτιά.
Μακρά διαδικασία τερματισμού – απενεργοποίησης λειτουργίας του τηλεφώνου
Αυτό είναι εύκολο: εάν το τηλέφωνό σας υποκλέπτεται, τότε θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τερματιστεί επειδή το χρησιμοποιεί κάποιος άλλος. Το τηλέφωνό σας δεν είναι μόνο δικό σας τώρα, είναι και υπό τον έλεγχο ενός άλλου ατόμου.
Τα τηλέφωνα που έχουν υποκλαπεί, παρατηρούν οι άνθρωποι ότι θα χρειαστούν περισσότερο από το συνηθισμένο για να τερματίσουν τις κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου ή τη χρήση εφαρμογών. Το τηλέφωνό σας δεν έχει τη δική του ζωή, υπάρχει πιθανότητα αυτό να οφείλεται σε τρίτο μέρος.
Εφαρμογές τρίτων που ζητούν προσωπικά στοιχεία
Να είστε προσεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε και επιτρέπετε την πρόσβαση στο τηλέφωνο σας. Οι άνθρωποι είναι τόσο συνηθισμένοι να λένε ναι στις εφαρμογές που κατεβάζουν, αλλά οι εφαρμογές υποκλοπής δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά για να υποκλέψουν το τηλέφωνό σας, το μόνο που χρειάζεται είναι η πρόσβασή που τους δώσατε.
Θα πρέπει να είστε καχύποπτοι για μια εφαρμογή που ζητά πρόσβαση σε λειτουργίες που δεν θα χρειαστεί, όπως ένα παιχνίδι παζλ που ζητά πρόσβαση στο μικρόφωνο ή την κάμερά σας. Θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στις εφαρμογές που ζητούν τη λίστα επαφών και το ιστορικό κλήσεων.

Αφήστε μια απάντηση