Έτσι παρουσιάζουν την AI: “Είναι σαν να έχεις τον Θεό δίπλα σου και να σου λέει τι να πεις”

Σπουδαστές μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανέπτυξαν “έξυπνα” γυαλιά, δύο σε ένα, καθώς συνδυάζουν Τεχνητή Νοημοσύνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα… με σκοπό να σας λένε τι θα πείτε!

Τα “έξυπνα” αυτά γυαλιά, που ονομάζονται «RizzGPT», εμφανίζουν τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσετε σαν κείμενο μπροστά στα μάτια σας, και σκοπό έχουν, θεωρητικά τουλάχιστον, να σας βοηθήσουν να κερδίζετε τις εντυπώσεις. Σαν παραδείγματα δίνονται ένα ρομαντικό ραντεβού, που κάποιος δεν ξέρει τι να πει ή μια συνέντευξη για δουλειά, όπου μπορεί να μπλοκάρετε και να μην δώσετε σωστές απαντήσεις.

Δίνουν λύσει λοιπόν με την τεχνητή νοημοσύνη, σε απλά καθημερινά προβλήματα του μέσου πολίτη, κάνοντας την τεχνολογία αυτή πολύ ελκυστική στα μάτια του κοινού.

Πώς λειτουργούν τα “έξυπνα” γυαλιά – Συνδυάζουν AI με επαυξημένη πραγματικότητα!!!

Ένα μικρόφωνο καταγράφει αυτό που είπε ένας ομιλητής και τα γυαλιά χρησιμοποιούν ChatGPT – το chatbot που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη ( AI ) – για να δημιουργήσουν πιθανές απαντήσεις.

Χρησιμοποιούν τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για να επιτρέψουν στον χρήστη να δει το κείμενο και το άτομο που έχει μπροστά του ταυτόχρονα.

Τα γυαλιά έχουν μια οθόνη που μοιάζει με μονόκλ στερεωμένη σε έναν από τους φακούς, η οποία περιέχει κάμερα και μικρόφωνο.

Το μικρόφωνο ανιχνεύει τον ήχο και τον στέλνει σε ένα τηλέφωνο συνδεδεμένο μέσω Bluetooth, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί το λογισμικό αναγνώρισης φωνής Whisper για να τον μετατρέψει σε κείμενο.

Αυτό το κείμενο τροφοδοτείται στο GPT-4, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο δημιουργεί μια απόκριση, και αυτή αποστέλλεται πίσω στον φακό RizzGPT για να εμφανιστεί σε AR.

Οι προγραμματιστές λένε ότι τα γυαλιά μπορούν να αναγνωρίσουν πότε έχει τεθεί μια ερώτηση και να παράγουν πιθανές απαντήσεις μέσα σε δευτερόλεπτα

Δήλωση βόμβα: «Είναι σαν να έχεις τον Θεό να παρατηρεί τη ζωή σου και να σου λέει ακριβώς τι να κάνεις μετά».

Σε βίντεο επίδειξης που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο εκπαιδευτής του Stanford, Alix Cui, μιλά στον μαθητή Varun Shenoy, ο οποίος φοράει τα γυαλιά RizzGPT.

Ο Cui λέει: “Γεια σου Varun, ακούω ότι ψάχνεις για δουλειά για να διδάξεις το React Native”.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, δημιουργείται μια απάντηση και ο Shenoy τη διαβάζει δυνατά.

Λέει: «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Σπουδάζω το React Native τους τελευταίους μήνες και είμαι βέβαιος ότι έχω τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για τη δουλειά.’

Ο Chiang έγραψε στο Twitter: «Φανταζόμαστε μια νέα εποχή υπολογιστών περιβάλλοντος που ενεργοποιείται από το AR + AI, όπου ο καθένας έχει τον προσωπικό του βοηθό διαθέσιμο 24/7. Είναι σαν να έχεις τον Θεό να παρατηρεί τη ζωή σου και να σου λέει ακριβώς τι να κάνεις μετά».

Έκτοτε έχει ενημερώσει τις προδιαγραφές με το LifeOS, ένα σύστημα που αναγνωρίζει πρόσωπα και στη συνέχεια εμφανίζει σχετικές πληροφορίες δίπλα τους με βάση τα κείμενα που έχετε στείλει ο ένας στον άλλο.

«Η αλληλεπίδραση τεχνητής νοημοσύνης και AR θα επαναπροσδιορίσει τον προσωπικό υπολογισμό και θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας», έγραψε στο Twitter.

(photo: freepik)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση