Η Παναγία ΄΄ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΄΄στην Αθήνα ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ-6 το απόγευμα !!! ΕΚΤΑΚΤΗ είδηση για Βαρθολομαίο!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ…ΕΚΛΟΓΕΣ 2023!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ – Στις 21 Μαΐου εκτός από εκλογές έχουμε, πληροφορούμαι, και επισκέψεις στην Ελλάδα. Την Κυριακή κατά την οποία οι Έλληνες ψηφίζουν για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση επέλεξε να βρίσκεται στην πρωτεύουσα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου στο ναό που παραχώρησε στο Πατριαρχείο ο Δήμος Αθηναίων. Απ’ ότι μαθαίνω ο Πατριάρχης δε θέλει να έχει εμπλοκές με τα εσωτερικά της χώρας. Η ημερομηνία επίσκεψής του είχε αποφασιστεί πριν ο Κ. Μητσοτάκης ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Στην Αθήνα υποδέχονται την ιερή εικόνα «Άξιον Εστί» που φυλάσσεται στο Άγιο Όρος

Την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα η τελετή υποδοχής της ιερής εικόνας «Άξιον Εστί», η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Η υποδοχή θα λάβει χώρα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δοξολογία και παράκληση στον Κκαθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στην υποδοχή θα συμμετέχουν όλοι οι αρχιερατικοί επίτροποι και γραμματείς των αρχιεπισκοπικών περιφερειών, οι οποίοι θα φέρουν τα διάσημά τους, αλλά δεν θα φορούν τα άμφιά τους.

Η ιερή εικόνα θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μοναχών του Αγίου Όρους και θα παραμείνει προς προσκύνηση των πιστών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών από τις 3 έως και τις 15 Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση