Μάστιγα οι βιασμοί ανηλίκων: Σχεδόν Καθημερινά βιάζεται ένα ανήλικο παιδί στην Ελλάδα.
Μάστιγα έχουν γίνει οι σεξουαλικές κακοποιήσεις και οι βιασμοί ανηλίκων στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτός ο αριθμός αφορά τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ο πραγματικός αριθμός με τα μη καταγγελλόμενα περιστατικά πραγματικά τρομάζει.
Αρρωστημένα μυαλά βγάζουν τα κτηνώδη και παρανοϊκά πάθη τους επάνω στα ανήλικα.
Η πλειοψηφία των βιασμών γίνεται από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας που θα έβαζε ο κάθε ένας που τους γνωρίζει το χέρι του στην φωτιά ότι με τίποτα αυτός ο άνθρωπος δεν είναι βιαστής ανηλίκου καθώς και στην συντριπτική πλειοψηφία το ανήλικο θύμα είναι γνώριμο στον παρανοϊκό δολοφόνο – βιαστή του.
Στην Ελλάδα του 2023, ένα στα τριάντα παιδιά έχει υποστεί βιασμό, ή απόπειρας βιασμού.
Το 80-85% των πράξεων είναι από κάποιον που γνωρίζει καλά το θύμα, δηλαδή κάποιος γείτονας, φίλος, μέλος της οικογένειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Ελλάδα 1 στα 13 παιδιά έχει έρθει σε σωματική επαφή με τον δράστη, ενώ 1 στα 30 έχει κάποια εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
Το 2020 κάθε εβδομάδα υπήρχε, κατά μέσο όρο, μία καταγγελία για βιασμό ανηλίκου. Μάλιστα, σε 13 από αυτές τις υποθέσεις η κακοποίηση συνέβαινε από άτομα στα οποία οι γονείς είχαν εμπιστευτεί τα παιδιά τους.
Πιο συγκεκριμένα, το 2020 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 244 υποθέσεις εκμετάλλευσης γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων και 300 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και πορνογραφίας.
Να σημειωθεί πως τα παραπάνω στοιχεία έχουν προκύψει από όσα περιστατικά έφτασαν στην αστυνομία.
«Πρόκειται για ένα θέμα νοσηρό μεν, αλλά υπαρκτό και διαρκώς πολλαπλασιαζόμενο», επεσήμανε η δικηγόρος Γλυκερία Τερζή, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2021 κατεγράφησαν 130.000 κλήσεις για περιστατικά κακοποίησης παιδιών.
Σύμφωνα με τα στοιχειά της ΕΛΑΣ, στα 294 αριθμώνται τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι παιδόφιλοι βιαστές ήταν άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.
Σημειώνεται, ότι πρόκειται για περιπτώσεις που καταγγέλλονται, διότι υπάρχουν πολλές άλλες που είτε ο φόβος του διασυρμού κρατάει κλειστά τα στόματα, είτε ακόμη δεν γνωρίζουν οι γονείς ή οι συγγενείς των παιδιών για να ακολουθήσουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Επιπλέον, μόνο ένα από τα πέντε παιδιά που κακοποιούνται θα μιλήσει στην οικογένεια ή στις Αρχές για τη φρίκη που βίωσε.
Πολλές χώρες στον κόσμο αλλά ακόμα και ευρωπαϊκές έχουν θεσπίσει είτε τον χειρουργικό, είτε τον χημικό ευνουχισμό στους καταδικασμένους παιδεραστές
Να σημειώσουμε πως στην Ελλάδα τον Οκτώβριος του 2022 ο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με την υπόθεση του Κολωνού είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα το χημικού ευνουχισμού στους καταδικασμένους παιδεραστές
Ευρωπαϊκές Χώρες που επιτρέπεται ο χημικός ευνουχισμός σε καταδικασμένους παιδεραστές. 
Ενωμένο βασίλειο:
Ένας νόμος που επιτρέπει τον εθελοντικό χημικό ευνουχισμό δημιουργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Τζον Ριντ.
Πορτογαλία
Το 2008 ξεκίνησε ένα πειραματικό πρόγραμμα παρέμβασης σε τρεις πορτογαλικές φυλακές: Carregueira (Belas, Sintra), Pa?os de Ferreira και Funchal. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος σημειώνουν ότι ο εθελοντικός χαρακτήρας του προγράμματος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του. Αρχικά σχεδίαζαν να καλύψουν δέκα κρατούμενους ανά φυλακή, εξετάζοντας μια πιθανή διεύρυνση σε άλλες φυλακές στο μέλλον. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ένα στοιχείο επανένταξης.
Πολωνία
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2009, η Πολωνία νομοθέτησε τον βίαιο χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών Ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ στις 9 Ιουνίου 2010- επομένως στην Πολωνία ?όποιος είναι ένοχος για βιασμό παιδιού κάτω των 15 ετών μπορεί πλέον να αναγκαστεί να υποβληθεί σε χημική και ψυχολογική θεραπεία για τη μείωση της σεξουαλικής ορμής στο τέλος της ποινής φυλάκισης?.
Σκόπια
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2013, οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας εργάζονταν για την ανάπτυξη ενός νομικού πλαισίου και μιας τυποποιημένης διαδικασίας για την εφαρμογή του χημικού ευνουχισμού που θα χρησιμοποιούνταν για καταδικασθέντες παιδεραστές. Ο ευνουχισμός προβλέπεται να είναι εθελοντικός, ενώ για τους παιδεραστές που επαναλαμβάνουν την εγκληματική πράξη θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός.
Μολδαβία
Στις 6 Μαρτίου 2012, η Μολδαβία νομοθέτησε τον βίαιο χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών, ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2012.
Εσθονία
Στις 5 Ιουνίου 2012, η Εσθονία ψήφισε νόμο που επιτρέπει τον εθελοντικό χημικό ευνουχισμό ως μέρος της σύνθετης θεραπείας για λιγότερο σοβαρούς σεξουαλικούς παραβάτες ως εναλλακτική λύση της φυλάκισης. Ωστόσο, η θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται σπάνια στην πράξη.
Γερμανία
Στη δεκαετία του 1960, οι Γερμανοί γιατροί χρησιμοποίησαν τα αντιανδρογόνα ως θεραπεία για τη σεξουαλική παραφιλία.
Το νομικό πλαίσιο στην Ευρώπη
Νομοθεσία που επιτρέπει τον χημικό ευνουχισμό υπάρχει στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Βέλγιο και την Τουρκία. Το φάρμακο οξική κυπροτερόνη χρησιμοποιείται συνήθως για χημικό ευνουχισμό σε όλη την Ευρώπη.
Γραμμές βοήθειας για ανηλίκους
Αν είσαι παιδί και νιώθεις ότι κάτι που σου συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό, κάλεσε σε μία από τις ακόλουθες γραμμές για βοήθεια.
Αν είσαι ενήλικος και αντιληφθείς πιθανότητα σεξουαλικής (ή και άλλου είδους) κακοποίησης ανηλίκου, κάλεσε άμεσα σε κάποιο από τα ακόλουθα τηλέφωνα.
* ΕΛΑΣ, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων: 2106475370
 
* 24ωρη τηλεφωνική γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας ΕΚΚΑ: 197
 
* Γραμμή του Συνηγόρου του Παιδιού για τα Παιδιά: 8001132000
 
* Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
 
* Πανελλαδική Γραμμή Συμβουλευτικής Μαζί για το Παιδί: 115 25

Αφήστε μια απάντηση