Άρειος Πάγος: Αποκλείστηκε από τις εκλογές το «κόμμα Κασιδιάρη»

Κανονικά συμμετάσχει το ΕΑΝ του Αρεοπαγίτη Α.Κανελλόπουλου

Αποκλείστηκε απο τις εκλογές της 21ης Μαίου το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη με απόφαση του  Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου με όλες τις γνωστές μεθοδεύσεις (υπόθεση του Χ.Τζανερίκου) που έγιναν απο την κυβέρνηση.

Ειχε προηγηθεί η ψήφιση των δυο τροπολογιών απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συστήσαν κοινό  μέτωπο για τον αποκλεισμό του εθνικιστικού κόμματος. Το ερώτημα ειναι που θα πανε οι ψήφοι τωρα των “Ελλήνων”.

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου ήρθε και η πρώτη αντίδραση του Η.Κασιδιάρη. 

«Απόψε καταλύθηκε  οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 9 -1 αποκλείστηκε από τις εκλογές, ενώ το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε το «πράσινο φως» συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σημειώνεται πως θεωρείται βέβαιο ότι μετά τον αποκλεισμό τους οι επικεφαλής των κομμάτων θα προσφύγουν στο εκλογοδικείο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το σκεπτικό της απόφασης, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θεωρήθηκε ότι είναι συνέχεια της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, της οποίας έχουν καταδικαστεί στελέχη, ενώ μέλη της εντοπίστηκαν στα ψηφοδέλτια.

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και συνολικά “κόπηκαν” περισσότερα από δέκα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέλος της σύνθεσης, ο αρεοπαγίτης Φώτης Μουζάκης, είχε άποψη ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. 

Τις προηγούμενες ημέρες και χωρίς να έχουν προλάβει να καταθέσουν υποψηφίους, έγινε γνωστό πως ο Άρειος Πάγος απέκλεισε την «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στο οποίο αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ εκτός μάχης έμεινε και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες».

Σε λίγο αναμένεται και  η λίστα με όλα τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε σήμερα ότι «αύριο το απόγευμα και αφού ολοκληρωθεί επισήμως η διαδικασία παρωδία στο θέατρο σκιών του Μητσοτάκη θα εκδοθούν οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση