«Η απάντηση των Ρώσων στην ‘επίθεση’ στο Κρεμλίνο μπορεί να είναι αόρατη»
Νέα διάσταση δίνει το Russia Today…

Υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα υπάρξει ξεκάθαρη ρωσική απάντηση στην πρόσφατη φερόμενη ως ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Κρεμλίνο. Τι θα γίνει όμως αν αυτή η απάντηση παραμείνει κρυφή;

Γράφει μεταξύ άλλων το γερμανόφωνο Russia Today σε άρθρο που φιλοξενεί:

Κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε μηνών υπήρξαν αναφορές που ίσα-ίσα ξεπερνούσαν το καθεστώς μια φήμης. Η πρώτη από αυτές ήταν η επίθεση στο κέντρο μισθοφόρων στην δυτική Ουκρανία. Το γεγονός ότι οι μισθοφόροι στεγάζονταν στην τοποθεσία της επίθεσης έγινε γνωστό αρκετά γρήγορα, όπως ανέφεραν ορισμένοι από αυτούς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά η πραγματική έκταση της ρωσικής επίθεσης φάνηκε μόνο μετά από μερικές εβδομάδες.

Αργότερα, κατά την διάρκεια των μαχών για την Μαριούπολη, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ένα υπόγειο αρχηγείο που φιλοξενούσε αξιωματικούς του ΝΑΤΟ είχε καταστραφεί. Επιβεβαίωση δεν υπήρξε!!! Ούτε από την δυτική ούτε από την ρωσική πλευρά. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν απαραίτητα λανθασμένες. Τι θα γινόταν αν το ΝΑΤΟ παραδεχόταν ότι έχασε αξιωματικούς; Θα αναγνώριζε την άμεση παρουσία της Δυτικής Συμμαχίας στην Ουκρανία και συνεπώς τη συμμετοχή της. Αυτό ήταν εδώ και καιρό ένα αποδεκτό γεγονός, αλλά και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να προσποιούνται στρατιωτικά ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Ρωσίας ούτε προς το ΝΑΤΟ να επεκτείνει τον χαρακτήρα της στρατιωτικής επιχείρησης.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Ουκρανοί έλαβαν λίστες με συντεταγμένες στόχων, η προέλευση των οποίων ήταν από το ΝΑΤΟ. Από τότε, τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού υλικού δυτικής προέλευσης έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία. Όποιο και αν είναι το όνομα των ανθρώπων που χειρίζονται τον οπλισμό, στην πραγματικότητα πρόκειται για προσωπικό του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ έχουν παραδεχτεί ότι εμπλέκονται άμεσα μόνο στον στρατιωτικό σχεδιασμό. Κάτι που όμως ταυτόχρονα απαιτεί την ύπαρξη του κατάλληλου προσωπικού επί του πεδίου της μάχης.

(…)

Η πιθανότητα μεγάλος αριθμός αξιωματικών του ΝΑΤΟ να βρίσκονται τακτικά στην Ουκρανία και να ενσωματώνονται στις διαδικασίες εκεί είναι εξαιρετικά μεγάλη. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το παραμικρό σε σχέση με την τακτική των δύο πλευρών να μην παραδέχονται αυτά τα γεγονότα δημόσια! Ωστόσο, τα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται οι εν λόγω αξιωματικοί, είναι και οι πιο επιθυμητοί στόχοι για την Μόσχα.

Όχι μόνο επειδή οι θέσεις διοίκησης είναι πάντα ένας ενδιαφέρον στόχος, καθώς η επιτυχής εξουδετέρωσή τους πλήττει την δυνατότητα του εχθρού να ενεργήσει. Αλλά γιατί προσφέρει τον ιδανικό τρόπο αντίδρασης της Ρωσίας σε αυτή την καμουφλαρισμένη και ανεπίσημη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Ως εκ τούτου, τέτοιες θέσεις μπορούν να είναι η κατάλληλη απάντηση στην φερόμενη  επίθεση με drone στο Κρεμλίνο (η οποία λειτουργεί ως το τέλειο πρόσχημα).

Πριν από λίγες εβδομάδες υπήρχε μια άλλη φήμη ότι ένα κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ καταστράφηκε από επίθεση με πύραυλο. Δεν υπήρξε ούτε τώρα απόλυτη επιβεβαίωση παρά επίσημα μισόλογα.

Αυτή η κατάσταση με τις φήμες ένθεν και ένθεν θα συνεχιστεί και θα τερματιστεί μόνο όταν είτε τελειώσει ο πόλεμος είτε επέμβει επισήμως μια χώρα του ΝΑΤΟ. Μέχρι τότε, εξακολουθεί να ισχύει ότι μια δραστική και επιτυχής επίθεση στους πιο σημαντικούς πολιτικά και στρατιωτικά στόχους, θα κάνει τον γύρο του πλανήτη μόνο ως «ανεπιβεβαίωτες φήμες». Εάν κάποιος παρατηρήσει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες ότι δεν υπάρχει ΦΑΝΕΡΗ ρωσική απάντηση σε αυτή την επίθεση, τότε θα πρέπει να δώσει προσοχή σε τέτοιες φήμες και να μην τις απορρίψει πολύ βιαστικά.

photto ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

el.gr

Αφήστε μια απάντηση