Θαύμα του Αγίου Γεωργίου. Άνθρωπος που ανήμερα της γιορτής του σάρκαζε τον Άγιο τυφλώθηκε και στη συνέχεια μετά τη μετάνοια του ξαναβρήκε την όραση του!

Γύρω στο έτος 1951, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, γινόταν γιορτή στο ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Mahis στη σημερινή Ιορδανία…
Παρευρέθηκε ο κ. Musa al-Amarin, ο οποίος εργαζόταν ως τελώνης στην πόλη Fuhais, και άρχισε να κοροϊδεύει το ιερό του Αγ. Γεωργίου…
«Είθε ο Θεός να σε καθοδηγήσει, ω Φουχαϊσίγια, προσευχήσου για τις πέτρες».
Μόλις τελείωσε την ομιλία του, τυφλώθηκε και μετά άρχισε να φωνάζει: «Κύριε, είμαι αμαρτωλός.» Στη συνέχεια ζήτησε από τον αείμνηστο πατέρα Eid Afshin/Sweiss να προσευχηθεί γι ‘αυτόν με την ελπίδα να αναρρώσει.
Έτσι ο π.Afshin προσευχήθηκε γι ‘αυτόν μετά τη μετάνοιά του και την ομολογία της αμαρτίας του
Με τη χάρη του Θεού και την αληθινή του μετάνοια, το άτομο αυτό θεραπεύτηκε από την τύφλωση του και απέκτησε όραση, γονάτισε μπροστά στην εικόνα του αγίου και έκλαψε για να εξομολογηθεί την ενοχή του.
Ευχαρίστησε τον Θεό για την μακροθυμία του.
Αυτό συνέβη μπροστά σε εκατοντάδες πιστούς από τους ανθρώπους του Φουχέις και άλλους πιστούς
Αυτή την ιστορία μας μετέφεραν οι ιερείς και οι άνθρωποι του Φουχέις
(Πηγή / Περιοδικό Noor Al-Masih έκδοση του Ιερού Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων)

Το Mahis είναι μια πόλη στο Κυβερνείο Balqa βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του κυβερνείου Salt, και 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) δυτικά του Αμμάν.
To Μάχης πιστεύεται ότι εμφανίστηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, όταν συνόρευε με την Περαία και την επικράτεια Φιλαδέλφειας – Αμμάν της Δεκάπολης, και στη Βυζαντινή περίοδο μεταξύ της επικράτειας των επισκοπών Γαδάρας και Φιλαδέλφειας.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση