Αγγλικό πανεπιστήμιο: «Η μητρότητα και εμμηνόπαυση ισχύει για όλα τα φύλα…»

Διάγραψαν εντελώς τη λέξη “γυναίκα”…

Σάλο προκάλεσε κίνηση ενός Πανεπιστημίου στη Βρετανία να αφαιρέσει τη λέξη «γυναίκα» από την πολιτική του για τη μητρότητα και να δηλώσει ότι η μητρότητα, καθώς και η εμμηνόπαυση, ισχύουν για «όλα τα φύλα».

Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου (UAL) εφάρμοσε τη διατύπωση στις πολιτικές του πριν από ένα χρόνο, αλλά η κίνηση έχει τραβήξει την προσοχή από τότε που το ίδρυμα άρχισε να το σηματοδοτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον δικό του ιστότοπο.

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Λονδίνου, Τζέιμς Πέρνελ, έγραψε σε μια ανάρτηση στο LinkedIn τον Οκτώβριο του 2022:

«Στο UAL, εισάγουμε την ίση γονική άδεια. Κάθε νέος γονέας θα δικαιούται έξι μήνες με πλήρεις αποδοχές. Είναι δίκαιο για κάθε είδος γονέα, ανεξαρτήτως φύλου ή φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είτε υιοθετεί είτε όχι».

Σε περαιτέρω δελτίο τύπου, το Πανεπιστήμιο σημείωσε ότι «οι πολιτικές του για τη μητρότητα και την εμμηνόπαυση ισχύουν ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πώς οι άνθρωποι γίνονται γονείς».

Η ίδια η πολιτική δηλώνει, «θέλουμε να επιβεβαιώσουμε στη χρήση της γλώσσας σε αυτήν την επιστολή ότι δεν είναι όλες οι έγκυες γυναίκες και, ως εκ τούτου, αναγνωρίζουμε τρανς, μη δυαδικές, queer και έμφυλες έγκυες έγκυες και γονείς».

Στις ενημερωμένες πολιτικές για την εμμηνόπαυση, το πανεπιστήμιο σημειώνει ότι «μπορεί να το βιώσουν και συνάδελφοι που δεν ταυτίζονται ως γυναίκες».

«Η UAL αναγνωρίζει ότι η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να βιωθεί από συναδέλφους που δεν ταυτίζονται ως γυναίκες, επομένως αυτή η καθοδήγηση και το περιεχόμενο υποστήριξης προορίζεται να υποστηρίξει οποιονδήποτε βιώνει εμμηνόπαυση, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους», υποστηρίζει το πανεπιστήμιο.

Ο συντηρητικός βουλευτής Jonathan Gullis κατηγόρησε ότι το UAL έχει εγκαταλείψει τη «βασική βιολογία».

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα πανεπιστήμιο δεν καταλαβαίνει τα βασικά της βιολογίας… Ελπίζω να σταματήσει αυτή την αξιολύπητη ανοησία», σχολίασε ο Γκούλις.

(freepik photo)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση