Έρχεται «εμφύλιος» στην Τουρκία;;;

Γιατί επιστρατεύτηκε άρον άρον ο Ιμάμογλου για να στηρίξει τον Κιλιντσάρογλου κόντρα στον Ερντογάν…

Κλίμα εμφυλίου πολέμου στήνεται στην Τουρκία λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 14ης Μαΐου!!!

Το περιστατικό του λιθοβολισμού κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου και υποστηρικτών του στην Ερζερούμ κρίνεται ως το σοβαρότερο περιστατικό που έχει συμβεί σε αυτές τις εκλογές!

Διάχυτος είναι ο φόβος ότι το κλίμα θα γίνει ακόμη πιο βίαιο, ειδικά την ημέρα των εκλογών, εκτός και αν υπάρχει συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σχέση με το περιστατικό κατά του Ιμάμογλου έκανε λόγο για προβοκάτσια της ίδιας της αντιπολίτευσης!

Για να ρίξει πάντως τους τόνους, ο Ιμάμογλου απάντησε με τριαντάφυλλα ενάντια στις πέτρες που πετάχτηκαν χθες στην συγκέντρωσή του.

Ο Ιμάμογλου απευθυνόμενος στον κόσμο τόνισε: «Ας μείνει μεταξύ μας… σιωπή. Κερδίζουμε!!! Έρχεται η νίκη του λαού!!! Δεν πέταξαν πέτρες εναντίον μου, πέταξαν πέτρες εναντίον του λαού, πέταξαν πέτρες εναντίον της δημοκρατίας. Εκείνοι ας πετούν πέτρες εμείς θα απαντήσουμε με τριαντάφυλλα».

 

Ο Ερντογάν ψέγει συνεχώς την στήριξη της Δύσης στην αντιπολίτευση, ενώ κατηγορεί τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι «είναι έτοιμος να παραδώσει την χώρα στο ΔΝΤ και τους ξένους τοκογλύφους».

Η εικόνα δε του Κιλιντζάρογλου να εμφανίζεται από την κουζίνα του, έχει ανησυχήσει πολλούς πως, σε περίπτωση που στην Τουρκία νικήσουν οι κεμαλιστές, έρχεται ο λιτός βίος για όλους σε αντίθεση με την μεγαλοπρέπεια που έκπεμπε η πολιτική ρητορική του Ερντογάν.

«Δεν θέλουμε ηγέτη που δουλεύει στην κουζίνα σαν γυναίκα αλλά ηγέτη που δουλεύει σαν μέλισσα», λένε τούρκοι πολίτες.

Ως εκ τούτου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει αναλάβει χρέη σόουμαν, προκειμένου να αντιστάθμιση την νωθρή εικόνα του Κιλιντζάρογλου.

Μένει να φανεί, αν το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία θα γίνει αποδεχτό με σχετικά ήπιους τόνους.

photo ΑΠΕ ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Αφήστε μια απάντηση