Καισαροπαπισμός. Το μοντέλο που έπαιξε επί Κοβιντοκρατίας.. κέλευσον προύχοντα.. όταν οι κοσμικοί άρχοντες ανέλαβαν…

….και εκκλησιαστική εξουσία και απαγόρευσαν Πάσχα και έκλειναν ναούς…

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρυ γονατίζει στο βασιλιά Κάρολο που γίνεται και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στιγμιότυπο από την στέψη.. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι, γονατιστός, δίνει όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο οποίος γίνεται ταυτόχρονα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Δηλ. ανώτατος θρησκευτικός και πολιτειακός άρχοντας, καισαροπαπισμός, δύο σ΄ένα…

Έτσι αντιλαμβάνεται τη διάκριση των θεσμών-εξουσιών, τις «θρησκευτικές ελευθερίες» και «ανεξαρτησία της Εκκλησίας από το κράτος» η Ευρώπη η γηραιά ήπειρος των αληθινών ευρωπαϊκών αξιών και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Καισαροπαπισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο… ο ελέω Θεού μονάρχης είναι εκ του παραλλήλου και ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης. Δεύτερος πάπας μας βρήκε .. μη χειρότερα δεν τους φθάνει το σκήπτρο με τα ακριβά γούστα το διαμαντοστόλιστο θέλουν και ποιμαντορική ράβδο .. οι ”Μωυσήδες”…..

Οι βασιλιάδες και οι πρόεδροί μας στην υπόλοιπη Ευρώπη κρυφοζηλεύουν. Αλλά σύντομα θα υιοθετήσουν όλους τους απαραίτητους νόμους για να αποκτήσουν αυτή την προοδευτική εμπειρία. Άλλωστε ότι το πάνε κατά εκεί αποδείχθηκε περίτρανα στην επάρατο Κοβιντοκρατία όταν η Εκκλησία έγινε παραδουλεύτρα της κοσμικής εξουσίας και όταν την κέλευσε η Ανώτατη Κοσμική εξουσία να μην κάνει Ανάσταση να μην κάνει Πάσχα να σφραγίσει τους ναούς μη μολύνει το λαό με το δισκοπότηρο το έκανε.. κέλευσον προύχοντα …..

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση