ΑΡΘΡΑ 11 Μάι 2023 - 18:46

Γ.Μ : Το χάραγμα …

Γ.Μ : Το χάραγμα …
Χριστός  Ανέστη
Ματθ. 3,9      λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι δύναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.
Για να χαράξω κάτι  πάνω  στην πέτρα θέλει επαναληπτικό χτύπημα με το σφυρί και το καλέμι .
Έτσι και είναι η καρδία ενός εθνικού ,ενός ειδωλολάτρη που έχει λατρέψει τα είδωλα , έχει παγώσει από το δαιμονική ενέργεια και έχει σκληρύνει σαν πέτρα .
Αυτό αφορά όλους μας ,είναι κανόνας και προέρχεται από  την επίδραση της αμαρτίας  στην διπλή μας υπόσταση  ,την σωματική και  την πνευματική  ,το σώμα και την ψυχή μας .
Η ψυχή και η καρδιά σκληραίνει από την αμαρτία ,ο άνθρωπος   σκληραίνει  ,γίνεται πονηρός , αληθινά αδιάφορος για τους άλλους  και βαθιά  κακός ,
κινούμενος εν αγνοία  μου από βαθύ και πυκνό σκοτάδι ,που κρύβεται  με αγαθές προθέσεις .
 
 
Ιω. 14,26           ὁ δὲ παράκλητος, τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ὃ πέμψει ὁ πατὴρ ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐκεῖνος ὑμᾶς διδάξει πάντα καὶ ὑπομνήσει ὑμᾶς πάντα ἃ εἶπον ὑμῖν.
 
Κατάνυξη .
Αυτή την σκληρότητα που προκαλεί η  αμαρτία στην ψυχή έρχεται να σπάσει και μπορεί μόνο να ΔΙΑΝΥΞΕΙ η Χάρη του Θεού ,το Άγιο Πνεύμα ,με μία οδυνηρή διαδικασία που προκαλεί  τον ψυχικό πόνο .
Απαραίτητη η συνεχής και κουραστική επανάληψη για να σπάσει η πώρωση και να χαραχτεί ο Λόγος του Θεού σε μία πωρωμένη καρδιά .
Είναι μια πνευματική εγχείρηση που για αυτή είναι υπεύθυνη και έχει δημιουργηθεί η εκκλησία ,για αυτό υπάρχουν τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ,για να κάνουν τις ΠΕΤΡΕΣ να αισθάνονται ,να νοιώθουν ,ανασταίνουν ΠΕΤΡΕΣ .
 
 
ὑπομνήσει ὑμᾶς πάντα ἃ εἶπον ὑμῖν.
 
Ενώ ως  πρώτος παράκλητος  ο Κύριος και διδάσκαλος ,ο Ιησούς επαναλάμβανε συνεχώς την διδασκαλία  του  ,χάραζε τις καρδιές τον ΛΟΓΟ του .
Αυτό  δεν ήταν και δεν είναι αρκετό πάντα ἃ εἶπον ὑμῖν χρειάζεται και το Αγιον Πνεύμα ,ο άλλος παράκλητος ὃ πέμψει ὁ πατὴρ ἐν τῷ ὀνόματί μου  για να  ὑπομνήσει  όσα ακούσανε οι μαθητές ἵνα μένῃ μεθ᾿ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα.
Τι είναι η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ; 
 
Ξεχωριστή πέτρα δεν υπάρχει  ,αλλά πέτρα …
O πατέρας διαλέγει ἐκ τῶν λίθων τούτων πέτρες από τον σωρό ,όλοι πέτρες στο σωρό είμαστε ..
Πέτρες ξεχωριστές δεν υπάρχουν  ,αλλά αυτές που θα αντέξουν και θα δεχθούν οικειοθελώς  την οδυνηρή διαδικασία της διαδικασίας εν Πνεύματι Αγίω  ,του λιθοξόου ...οὓς προέγνω προώρισε, ἐκάλεσε.
 
Από πέτρα Βότσαλο και από βότσαλο καρδιά που νοιώθει…
 
Κάθε δυσκολία ,θλίψη  ,πίεση, στην ζωή ενός ανθρώπου ,μιάς οικογένειας ,ενός λαού ολόκληρου είναι για καλό .
Είναι  το σφυρί και το καλέμι που λαξεύει  πάνω στην πέτρινή καρδιά   ,που σπάει τις γωνίες της .
Γωνίες που κόβουν και κόβονται ,στρογγυλεύει την πέτρινή καρδιά και τις δίνει σχήμα σαν βότσαλο .
‘Εως το βότσαλο να  δεχτεί το Άγιο Πνεύμα να ζωντανέψει και να αρχίσει να πάλλεται ,να μεταδίδει ΦΩΣ και Θερμότητα γύρω του .
 
Πραξ. 14,22       ἐπιστηρίζοντες τὰς ψυχὰς τῶν μαθητῶν, παρακαλοῦντες ἐμμένειν τῇ πίστει, καὶ ὅτι διὰ πολλῶν θλίψεων δεῖ ἡμᾶς εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.
 
Τα γεγονότα τρέχουν και η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς ,ασφυκτική πίεση ,φόβος  , ανασφάλεια ,ΘΛΙΨΗ 
Απαραίτητη διαδικασία αναμενόμενη και δεδομένη για να γίνει η πέτρα βότσαλο και να ζωντανέψει .
 ἐπιστηρίζοντες τὰς ψυχὰς τῶν μαθητῶν
Αυτη η διαδικασία για όσους οὓς προέγνω προώρισε, είναι το  ἐκάλεσε… ο Θεός  και αυτοί με την καρδιά τους το αποδέχτηκαν ,έστω και αν το μυαλό το αγνοεί ,αλλά η ΨΥΧΗ θλίβεται και υποφέρει σε αυτή την απαραίτητη διαδικασία .
 
Η Πέτρα που είναι μέσα μας …
 
Το επαναληπτικό χτύπημα πάνω της , για να χαραχτεί ,να σπάσει , να ζωντανέψει ,προκαλεί πόνο 
Αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τον Άγιο Πνεύμα και είναι πάντα μέσα στα όρια μας , σχεδιασμένη τέλεια ,από έναν ΤΕΛΕΙΟ ΘΕΟ .
Μια Ζωη βασανισμένη σημαίνει ,σωτηρία στον ουρανό… Θυσία τω Θεώ πνεύμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουδενώσει καρδίᾳ συντετριμμένη και τεταπεινωμένη ο Θεός ουκ εξουδενωσει .
 
 
Μη φοβοῦ, μόνον πίστευε, και σωθήσεται
 
Από εμάς χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ  και ΠΙΣΤΗ τώρα που συνεχώς η θλίψη θα ανεβάζει επίπεδα ,ο πόνος  ,τα αρνητικά συναισθήματα  θα αυξάνονται  ,η θηλιά θα μας προκαλεί σε αρχή ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ 
Σημαίνει ότι  το επαναληπτικό χάραγμα από τον Θεό συνεχίζεται πάνω στην πέτρινή μας καρδια ,έως να μας εγείρει ο Θεός από τους νεκρούς ..
Όταν ο Θεός χαράζει, ο άνθρωπος πονάει ,κλαίει ,υποφέρει   ,αλλά χαίρεται και  γελάει τελευταίος, χαίρεται αιώνια
όταν χαράζει ο διάβολος ο άνθρωπος γελάει  και χαίρεται πρός στιγμήν  αλλά στο τέλος κλαίει  και οδύρεται αιώνια
 
Το χάραγμα είναι στην ΚΑΡΔΙΑ και όχι στο σώμα .
 
 Το χάραγμα ήταν ,είναι και θα είναι στην καρδιά του κάθε ανθρώπου  ,δεν αφορά το σώμα  
πολλά σώματα θα προσπαθήσει να χαράξει ο σατανάς ,θα τα διαλύσει ,θα τα μουτζουρώσει , θα τα εξουδενωσει, αλλά στην καρδιά τους δεν θα φτάσει ..
Πολλά σώματα θα μοιάζουν καθαρά και περιποιημένα ,καλοζωισμένα ,υγιή και όμορφα ,αλλά θα έχουν το χάραγμα στην καρδιά .
Ο άνθρωπος ελευθερά επιλέγω τον λιθοξόο της πέτρας που έχω μέσα για καρδιά .
Επιλέγω  τον χαράκτη  ή τον παραχαράκτη  της καρδιάς μου και αυτός σπεύδει να με χαράξει ,να με  στρατολογήσει στον στρατό του ,στον παράδεισο του ,στην Βασιλεία  του ή στον άδη του ,στην κόλαση του .
 
Είναι πολύ εύκολο να επιλέξω τα εργαλεία  και να αρχίσω  το χάραγμα της  καρδιάς  μου .
 
Τι νομίζετε έκαναν ,κάνουν και έκαναν όλοι την ημέρα με ένα κομποσκοίνι στο χέρι και το ψαλτήρι στο χέρι ,αυτοί που σήμερα προσκυνάμε στα εικονίσματα ως αγίους 
Ο άγιος Παίσιος ,ο άγιος Πορφύριος ,ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης και άλλοι αμέτρητοι .
Κατανόησαν ότι όπως όλοι μας και αυτοί έχουν μια πέτρα για καρδιά και άρχισαν να την πελεκάνε με την ευχή ,με  το ψαλτήρι  και άλλους βοηθητικούς τρόπους ,σιγά σιγά ….
Και οι αυριανοί άγιοι αυτό κάνουν τώρα ,λιθοξόοι είναι , πελεκάνε ,πονάνε ,θλίβονται και χαράσσουν πάνω στην πέτρα όλο και πιο βαθιά το ..Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με .
 
 
Ιωηλ. 3,5           καὶ ἔσται, πᾶς, ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου, σωθήσεται·
 
Όποιος πᾶς, ὃς ἂν  πιστέψει και καταφέρει να χαράξει στην πέτρινή καρδιά του ,όχι τον νόμο του Θεού  ,τον δεκάλογο του Μωυσή ,τις δέκα εντολές  ,αλλά το  Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με ..σωθήσεται
 
 
Μαρκ. 13,20       καὶ εἰ μὴ ἐκολόβωσε Κύριος τὰς ἡμέρας, οὐκ ἂν ἐσώθη πᾶσα σάρξ· ἀλλὰ διὰ τοὺς ἐκλεκτοὺς οὓς ἐξελέξατο ἐκολόβωσε τὰς ἡμέρας.
 
Κανένα χάραγμα ,  δερματοστιξία  ,τατουάζ  ,έξω και γύρω από την ΚΑΡΔΙΑ ,στην σάρκα  , δεν μπορεί να  σβήσει  το χάραγμα του Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με όταν αυτό  χαραχτεί στην καρδιά .
Όταν θα έχουν χαραχτεί των εκλεκτών ,θα υποφέρουν στο σώμα ,στην σάρκα  αλλά δεν θα παραδίδουν την καρδιά τους να χαραχτεί ,τότε  διὰ τοὺς ἐκλεκτοὺς οὓς ἐξελέξατο ἐκολόβωσε τὰς ἡμέρας.
 
 Πολλοί με tattoo θα έχουν δια των θλίψεων καθαρίσει ,μαλακώσει την καρδιά τους και θα  μπουν στον παράδεισο 
και πολλοί χωρίς το παραμικρό tattoo ,θα μείνουν απέξω…
 
 
Καλή Φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση