κοιμήθηκε της Μεσοπεντηκοστής που εορτάζει η Αγία Σοφία ο αγαπητός φίλος του Αγίου Παϊσίου που τόσα μας είπε για αυτόν. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ

Διαβάζουμε την ανακοίνωση της  Ι.Μ. Χαλκίδος για την εκδημία του μακαριστού Γέροντος Χριστοδούλου Κουτλουμουσιανού

Με θλίψη, κατ’ άνθρωπον, η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος πληροφορήθηκε την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Γέροντος Χριστοδούλου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

 
Η τοπική μας Εκκλησία ευμοίρησε να έχει τέκνο της και Κληρικό της τον μακαριστό Γέροντα Χριστόδουλο, αφού γεννήθηκε το 1942 στα Δαμιά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, το 1965 ενετάχθη στην αδελφότητα της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης και το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού).
 
Το 1968 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στο Επισκοπικό Ι. Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού Θεοτόκου Χαλκίδος, υπό του ιδίου Αρχιερέως.
Διετέλεσε Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ, υπηρέτησε ως Εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Αρρένων Χαλκίδος.
 
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος, καθώς επίσης, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 πρόκειται να τελεσθούν Τρισάγια υπέρ αναπαύσεώς του στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού, στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσας Χαλκίδος και στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Ορφανοτροφείου.

Αφήστε μια απάντηση