ένα περίεργο μήνυμα διαχέεται δίπλα λίγες ώρες πριν τις τουρκικές εκλογές και τι επιπτώσεις έχει σε εμάς;

ΦΩΤΟ ” αυτά θα χρησιμοποιήσουν οι τούρκοι κατά κόρον, για εμάς τα έφτιαξαν , τώρα τα πουλούν ,  πρέπει να σκεφτούμε πως θα τα κάνουμε πυροτεχνήματα ”

“Περίεργο μήνυμα Ερντογάν: Όταν χρειάζεται, προστατεύουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον με τίμημα τη ζωή μας

Ένα περίεργο μήνυμα, το οποίο από όπου κι αν το δει κάποιος μόνο δυσάρεστα θα μπορούσε να προκαλέσει λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της Τουρκίας, ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν σχολίασε πως “αν χρειαστεί, θα προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας με τίμημα τη ζωή μας, όπως κάναμε και το βράδυ της 15ης Ιουλίου”.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι το μήνυμα Ερντογάν έρχεται λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκλογές στην Τουρκία – Politico: Γκρεμίζονται τα παραδοσιακά «κάστρα» του Ερντογάν – Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

«Πρέπει να φύγει», λένε οι πολίτες της Σεβάστειας εννοώντας τον Τούρκο πρόεδρο – Ο Κιλιντσντάρογλου επικρατεί στον δεύτερο γύρο του Ερντογάν με 51 – 49, δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 

” η προεκλογική ατζέντα όλων θα απογυμνωθεί  στις 14 ΜΑΙΟΥ με τα πρώτα αποτελέσματα στην Τουρκία ” επισημαίναμε στις 6 Μάϊου βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/05/14.html

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 

” Τόση απαξίωση δεν μας ταιριάζει, αλλά μας έχουν συνηθισμένους σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές εκδηλώσεις να δημιουργούν ένα πανηγυρικό χρώμα, λες και πάμε για τα πανηγύρια. Πριν λίγο αναφέραμε … 

 Τούς είδατε να μιλούν για τα καυτά θέματα που μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια δηλ. για μνημόνια, γεωπολιτικά, πανδημικά , οικονομικά, μεταναστευτικά;

Άχνα δεν βγάζουν όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου , λες και ζούσαμε σε μια παραδεισένια χώρα.     Ρωτάμε – Αυτό και μόνο του δείχνει ότι όλα είναι συμπεφωνημένα με εντολή για μετά;” 

Η συγκυρία όμως αυτή είναι εξόχως κρισιμότατη και δεν το λέμε εμείς αλλά ο διεθνής τύπος.

Εδώ πλέον κατακλυστήκαμε από προεκλογικές διαφημίσεις και δεν προλαβαίνουμε να μετράμε κεφάλια υποψηφίων. 

Όλοι τέτοιες μέρες μιλούν για την γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά μακάρι να ήταν, αν τα προβλήματα τα μέσα και τα έξω αναδεικνυόταν και οι εν δυνάμει υποψήφιοι σχηματισμοί έδιναν πειστικές λύσεις και ενυπόγραφες υποσχέσεις.

Ειλικρινά σας λέω πονάω για την πατρίδα μου μαζί με άλλους πολλούς  γιατί σήμερα  όλοι υπόσχονται αέρα πατριωτικό ή προοδευτικό δίχως να θίξουν την ουσία αυτών που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. 

Όμως στις 14 του Μάη και μόλις βγούνε τα πρώτα αποτελέσματα στην τουρκία θα ξεγυμνωθούν οι πάντες γιατί όπως φαίνεται δεν θα έχουν προεκλογική ατζέντα για να  αντιμετωπίσουν τα τεκταινόμενα καθώς πρέπει.

Θα προσπαθήσουν με φλυαρίες, αλλά δεν αρκούν γιατί τα πράγματα δίπλα θα είναι οριακά. 

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ – ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ” 

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Αφήστε μια απάντηση