Γ.Μ : Πάλι με χρόνια με καιρούς ….
Χριστός Ανέστη .
Ματθ. 15,8   ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος τῷ στόματι αὐτῶν καὶ τοῖς χείλεσί με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόῤῥω ἀπέχει ἀπ᾿ ἐμοῦ·
 
Εμείς οι Ρωμιοί ,κάθε βαπτισμένος Ορθόδοξος εις το άνομα της Αγίας τριάδας  ,είμαστε λαός του Θεού ,είμαστε η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του , είμαστε ο νέος Ισραήλ ,είμαστε εκλεκτοί , ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ .
Αυτό  μοιάζει ονειρικό και είναι άλλα έχει μεγάλο βάρος από πίσω , που σημαίνει ναι μεν μεγάλη ευθύνη και  βάρος  ,αλλά και  αν δεν πειθαρχούμε στο θέλημα του θα υποφέρουμε ,για νά φτάσουμε εκεί που μας έχει προορίσει .
 
Εβρ. 12,6           ὃν γὰρ ἀγαπᾷ Κύριος παιδεύει, μαστιγοῖ δὲ πάντα υἱὸν ὃν παραδέχεται.
 
Ο περιούσιος λαός ,ο νέος Ισραήλ ,η Ρωμιοσύνη ,  σημαίνει βάσανα ,ταλαιπωρίες ,διωγμούς  ,θλίψεις  κατά την διαδρομή ,αλλά στο βάθος ΣΩΤΗΡΙΑ .
Τις Θλίψεις και την ταλαιπωρία εμείς τα επιλέγουμε ως διαδρομή  ,δεν τα επιλέγει ο Θεός ,αυτός τι καλό μας θέλει και μας έχει προορισμένους ,εμείς δεν το βλέπουμε..
Εμείς  αποστατούμε ,πέφτουμε σε πλάνες και έρχονται οι θλίψεις σαν μέσο επαναφοράς στον σωστό δρόμο 
Καβαλάμε το καλάμι της έπαρσης και της αλαζονείας , ξεφεύγουμε ,πλουτίζουμε  ,φτιάχνουμε βόρεια και νότια προάστια …και έρχονται  ,τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς , η Μικρασιατική καταστροφή ,η κατοχή ,ο εμφύλιος τα μνημόνια ,ο κοβιντ και μας ισιώνει.
 
 
Δόξα σοι, Κύριε
 
Ο προορισμός του Ρωμιού είναι ο ουρανός ,να τραβήξει επάνω και τους άλλους λαούς μαζί του 
Δεν είναι να κάνει καριέρα ,να πλουτίσει  ,να φτιάξει βίλες ,μεζονέτες ,να πάρει αυτοκίνητα και να κάνει εκατομμύρια αυτά είναι για τους άλλους…
Όποιος Βαπτισμένος Ορθόδοξος δεν το καταλαβαίνει, ότι έχει Μεζονέτα έτοιμη στον ουρανό και σώνει και καλά επιμένει να θέλει τα ξυλοκέρατα του κόσμου τούτου …
Απλά θα χρειαστεί να φάει περισσότερα χαστούκια για να συνέλθει ,αλλά στο ΤΕΛΟΣ επάνω εκεί θα πει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ…
Ο Χριστός κάνει υπομονή μας αφήνει να ξεφύγουμε και έρχεται μετά με ένα ή περισσότερα χαστουκάκια  και μας συνεφέρει .
 
Εφ. 1,4              καθὼς καὶ ἐξελέξατο ἡμᾶς ἐν αὐτῷ πρὸ καταβολῆς κόσμου εἶναι ἡμᾶς ἁγίους καὶ ἀμώμους κατενώπιον αὐτοῦ, ἐν ἀγάπῃ
 
Λαός εκλεκτός σημαίνει πόνος θλίψεις ,αγώνας , συντριβή κάθε αυτοπεποίθησης ,αλλά στο βάθος ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 
Η Βάπτιση σημαίνει εκλογή μιάς ψυχής από τον Θεό  ,μιάς ψυχής που θα αντέξει αυτά που θα την υποβάλλει ο Θεός κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής .
Ένας λαός εκλεκτός ,επιλέχθηκε για να σωθεί και να σώσει αλλά αυτό συνεπάγεται και φοβερές δοκιμασίες μεσα στην ιστορία 
Διωγμούς κρυφούς και φανερούς ,οικονομικούς και πνευματικούς ,από τους άλλους πονηρούς λαούς
Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ ὁ κόκκος τοῦ σίτου πεσὼν εἰς τὴν γῆν ἀποθάνῃ, αὐτὸς μόνος μένει· ἐὰν δὲ ἀποθάνῃ, πολὺν καρπὸν φέρει.
Δεν εκλέγουμε εμείς τον Θεό ,εκείνος μας εξέλεξε ,έναν πρό έναν και μας έφερε στην ύπαρξη ως Ρωμιούς .
Αυτή η ευλογία  ,μέχρι να το καταλάβουμε και να τον ξανά πλησιάσουμε με την καρδία  ,θα μοιάζει κατάρα και μαστίγωμα ,αλλά θα μας αφυπνίσει ,από την χειμερία νάρκη που μας έριξε η Ευρώπη .
 
Ζει Κύριος ο Θεός…
Πάλι με χρόνια μαε καιρούς και ο Καιρός γάρ εγγύς ….
Καλή Φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση