ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. Οι ρωσικοί υπερηχητικοί «Kinzhal» έκαψαν τους αμερικάνικους «Patriot» μέσα στο Κίεβο! ΒΙΝΤΕΟ

To Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σύστημα αεράμυνας «Patriot» στο Κίεβο. Το χτύπημα του υπερηχητικού «Kinzhal» έπληξε το σύστημα αεράμυνας «Patriot» στο Κίεβο.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε το βράδυ της Τρίτης τους χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών και εξοπλισμού από δυτικές χώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Το χτύπημα του υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος υψηλής ακρίβειας Kinzhal έπληξε το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot που είναι αποθηκευμένο στο Κίεβο.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με αρκετά και υψηλής ακρίβειας όπλα μεγάλης εμβέλειας αέρος και θαλάσσης σε θέσεις ουκρανικών μονάδων, σε χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της Δύσης, τόνισε το υπουργείο άμυνας Ρωσίας.

“30 εκτοξεύσεις αμερικανικών πυραύλων PatrSEot PAC εκατομμυρίων δολαρίων ανά πύραυλο. Χάθηκαν 150 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 2 λεπτά. Και στο τέλος, οι πλατφόρμες εκτόξευσης Patriot καταστράφηκαν από ρωσικούς πυραύλους …” σχολιάζουν ως και Δυτικοί εξιδεικευμένοι χρήστες. Tαπεινωτικό οι αμερικάνικοι Patriot PAC-3 … ατύχησαν έπεσαν στους δρόμους του Κιέβου.

Με διαδοχικές εκρήξεις στην περιοχή που βρίσκεται η συστοιχία καταστράφηκε το ραντάρ και ο σταθμός διοίκησης, που τοποθετούνται πάντα μαζί με εκτοξευτές.
Επομένως, το σενάριο μιας νυχτερινής επίθεσης στο Κίεβο έμοιαζε με αυτό: δύο κύματα από UAV και Caliber προκάλεσαν την ενεργοποίηση της συστοιχίας του συστήματος αεράμυνας, που έτσι μαρτύρησε τη θέση της, κι έγινε εύκολος στόχος για Kinzhals..

Πλάνα από την ήττα των αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot εμφανίστηκαν στον Ιστό.

Σήμερα το πιο μαζικό χτύπημα στο Κίεβο ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε από το κανάλι Telegram “Στρατιωτικοί αξιωματικοί της Ρωσικής Άνοιξης”. Σημειώθηκε ότι ρωσικά μαχητικά επιτέθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους Kinzhal και Caliber.

Οι αρχές του Κιέβου δήλωσαν αργότερα ότι η πόλη δέχτηκε επίθεση «εξαιρετικής πυκνότητας».

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι τη νύχτα της 16ης Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζική επίθεση από αέρος και θαλάσσης στα σημεία ανάπτυξης των ουκρανικών στρατευμάτων και επίσης κατέστρεψαν τους χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, όπλων και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεις της Ουκρανίας που παραδίδονται από δυτικές χώρες..όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν επιπλέον ότι τα ακόλουθα καταστράφηκαν τη νύχτα στο Κίεβο και στην περιοχή του Κιέβου:

  • Συστοιχία Patriot
  • μηχανοποιημένη υποδομή για την εγκατάσταση πυραυλικής άμυνας,
  • δύο μπαταρίες Iris T.
    ✅ Η επιδρομή έγινε σε τρία στάδια με δόλωμα. Κάποια από τα δολώματα και μερικά από τα drones καμικάζι καταστράφηκαν. Αλλά στη συνέχεια οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal προκάλεσαν μια ακριβή ήττα πυρός.
    ✅ Η αεράμυνα και η αντιπυραυλική άμυνα της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές ζημιές, οι υλικές απώλειες ανέρχονται στα 120 εκατομμύρια δολάρια.
  • Χθες το βράδυ, λένε ουκρανικές πηγές οι Ρώσοι επιτέθηκαν στην Ουκρανία με:
  • 6 αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal/Kh-47M2
  • 9 βλήματα Kalibr
  • 3 πυραύλους εδάφους
  • drones
    • Ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τα περισσότερα από αυτά οι εκρήξεις όμως σε νευραλγικά σημεία των θέσεων τους καταδεικνύουν άλλα και καταστροφικά γι αυτούς αποτελέσματα.
    • Ο επίσημος εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ignat, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για την καταστροφή του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot στο Κίεβο. Ενδεικτικό….

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση