Φράουλες: «Όπλο» κατά του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων και της οστεοαρθρίτιδας

Φράουλες: «Όπλο» κατά του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων και της οστεοαρθρίτιδας

Το καλοκαιρινό φρούτο που πρέπει να βάλουν τα άτομα με διαβήτη και καρδιακές παθήσεις στη διατροφή τους.

Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό φρούτο είναι καλό να προσθέσουμε ως «όπλο» στη διατροφή μας στη μάχη κατά του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων και της οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Healthstat.gr. (σ.σ. οι φράουλες είναι ένα κατεξοχήν ΑΝΟΙΞΙΆΤΙΚΟ φρούτο και όχι Καλοκαιρινό)

Πρόκειται για τις φράουλες, ένα φρούτο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που τις καθιστά μια νόστιμη επιλογή για άτομα που θέλουν να ελέγξουν ή να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης τους. Πιο συγκεκριμένα, η ζάχαρη που περιέχουν οι φράουλες είναι φρουκτόζη, όχι σακχαρόζη ή, προφανώς, πρόσθετη ζάχαρη.

Τα οφέλη της κατανάλωσης τροφών με χαμηλό και μέτριο γλυκαιμικό δείκτη

Οι φυτικές ίνες στις φράουλες επιβραδύνουν επίσης την απορρόφηση των φυσικών σακχάρων. Αν κρατάτε ένα μέτρο στις μερίδες σας με μία μέση κατανάλωση περίπου ενός φλιτζανιού ή λιγότερο, αυτό θα σας βοηθήσει να μην καταναλώνετε πάρα πολλές θερμίδες.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να μετράς θερμίδες

Φυσικά, οι όποιες παθήσεις πρέπει πάντα να παρακολουθούνται από το γιατρό και η καλή διατροφή είναι σημαντικό να συνδυάζεται με φαρμακευτική αγωγή όπου κρίνεται αναγκαίο.

Σε τι βοηθούν οι πολυφαινόλες

Οι φράουλες μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό μας. Παρέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών γνωστών ως πολυφαινόλες, χωρίς καθόλου νάτριο, λίπος ή χοληστερόλη.

Συγκαταλέγονται στα 20 καλύτερα φρούτα με αντιοξειδωτική ικανότητα και αποτελούν καλή πηγή μαγγανίου και καλίου. Μόνο μια μερίδα – περίπου οκτώ φράουλες – παρέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φυτικές ίνες στις φράουλες, αποτελούν μια καλή επιλογή και για την περίπτωση της αποφυγής καρδιακών παθήσεων λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν, μιας κατάστασης που έρχεται πολύ συχνά ως απόρροια του διαβήτη.

Αντιοξειδωτικά: Προστατεύουν από καρκίνο, γήρανση, καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες-Πηγές

Οι πολυφαινόλες στις φράουλες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε μη διαβητικούς ενήλικες. Οι φράουλες όχι μόνο έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να μεταβολίσετε άλλες μορφές γλυκόζης.

Πολυφαινόλες: Αποτρέπουν ή και αναστρέφουν τις βλάβες στα κύτταρα
και Καρκίνος και Πολυφαινόλες: Αναστέλλουν την Αγγειογένεση κατά 60%!!

Φράουλες και οστεοαρθρίτιδα

Ακόμα και τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση φραουλών. Μια μικρή μελέτη έδειξε ότι τα αντιφλεγμονώδη οφέλη των φραουλών μπορούν επίσης να προστατεύσουν και άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων.

Για άτομα με οστεοαρθρίτιδα και πόνο στο γόνατο, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Σε μια μελέτη, οι ενήλικες που έτρωγαν 50 γραμμάρια φράουλες κάθε μέρα για 24 εβδομάδες παρουσίασαν συνολική μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

proionta-tis-fisis.com

Αφήστε μια απάντηση