Γ.Μ : Τα κακαρίσματα του Ψευτορωμαιικού …
Χριστός Ανέστη .
Αλλού τα κακαρίσματα  …
Κρατάω το κομποσκοίνι μου στο  χέρι ,ώστε να είναι  εμφανές σε όλους  ,πηγαινοέρχομαι μέσα στην εκκλησία με κλαμένο ύφος  και ασπάζομαι τις εικόνες κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Παρατηρώ γύρω αν με βλέπουν ,αν με βλέπουν  δίνω τα ρέστα μου στην υποκρισία ,μέχρι που κλάιω.
Ανεβαίνω και παρελαύνω στον σολέα ,ασπάζομαι και εκεί τις εικόνες ,με το κομποσκοίνι στο χέρι ,απαραίτητα κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργείας ,με το κλαμένο ύφος πάντα στο πρόσωπο μου .
Έχω στο κινητό μου screen saver την Παναγία και καμπάνες για ήχο κλήσης  ,ασπάζομαι με το ύφος το κλαμένο και τους ιερείς  ,μόλις τους δώ από μακριά τους παίρνω στο κυνήγι για να τους ασπαστώ .
Μπαινοβγαίνω στο ιερό σαν το σπίτι μου ,έρχομαι στο τέλος της Θείας λειτουργίας  και κόβω βόλτες στην εκκλησία Χαιρετάω και κουτσομπολεύω λες και είμαι στην λαϊκή όποιον βρώ , δεν πάει να γίνεται λειτουργία, το σημαντικότερο γεγονός στο σύμπαν για μένα είναι ασήμαντο .
Στο Facebook  η σελίδα μου  είναι  γεμάτη από  θρησκευτικό περιεχόμενο και εκεί κακαρίζω με τους όμοιους μου ,ακατάπαυστα ..
κι αλλού γεννούν οι κότες…
 
Αλίμονο του αν κάποιος με αμφισβητήσει ,προσπαθήσει να με νουθετήσει ,με βάση τους ιερούς κανόνες και την ιερά παράδοση .
Για παράδειγμα ότι μέσα στην Πεντηκοστή δεν γονατίζουμε ή την Κυριακή πάλι δεν κάνουμε μετάνοιες και γονατίζουμε, είναι αναστάσιμη ημέρα και  δεν κάνουμε μνημόσυνα ,ή δεν προσκυνάνε οι λαικοι τις εικόνες στον σολέα παρά μόνο οι ιερείς  ,ή δεν ασπαζόμαστε τις εικόνες μετά την Θεία Μετάληψη κ.α 
Χαιρετάω με ψευτικό χαμόγελο γύρω γύρω ,αλλά αν μου απλωθεί κανένα χέρι για βοήθεια και ελεημοσύνη  ,στρίβω τα μούτρα μου από την άλλη .
Προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις με τους παπάδες ,ειδικά αν πιάσω και κανέναν Μητροπολίτη από κοντά και είμαι μέσα στο κύκλωμα ..σώθηκα ,τυφλός τυφλὸν αν οδηγεί .
Τρέχω στις Προσκυνηματικές εκδρομές  ,έχω πάει στους Αγίους Τόπους και στο άγιο όρος  πόσες φορές ,ούτε και εγώ ξέρω, έχω βρεί τον Χριστό εκεί ,αλλά μετά τον χάνω μόλις γυρίσω πίσω ..
Μπαινοβγαίνω στα μοναστήρια σαν το σπίτι μου ,έχω πολλούς γέροντες γνωστούς  ,ολόκληρη γερουσία .
Πήγαινα και στους Αγίους Ισιδωρους ,τώρα δεν πάω , έφυγε η Χάρη… 
Τρέχω στα ευχέλαια ,λες και τα Μυστήρια της εκκλησίας είναι τελετές μαγείας  και αν πάω σε ένα ευχέλαιο και με σταυρώσει ο πάπας είναι αρκετό .
Πιστεύω στον Θεό ,πιστεύω στον Χριστό ,στην Παναγία ,στους αγίους ,αλλά  με ιδιοτελή κίνητρα ,νοιάζομαι για τον εαυτό μου και άντε κανέναν κοντινό συγγενή μου ,η καρδιά μου είναι στενή και σκληρή  δεν χωράει κανέναν άλλον και ούτε καν το έχω διανοηθεί ,δεν με ξέρω και αυτό είναι μεγάλο θέμα .
Δεν το κατανοώ ,δεν θέλω να το δεχτώ και να βάλω ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ για να αλλάξω αυτό το βαθιά ριζωμένο  πονηρό ,υποκριτικό ,ακάθαρτο ΠΝΕΥΜΑ ,που παριστάνει το ΑΓΙΟ .
VIP Φανεροχριστιανός …
 
Τρέχω να κάτσω μπροστά μπροστά να φαίνομαι , γεμίζω τις εκκλησίες στις γιορτές ,για να κάνω δημόσιες σχέσεις με τους όμοιους μου και μετα εξαφανίζομαι .
Ειδικά στις γιορτές εμφανίζομαι σαν VIP  λες και κάνω εγώ χάρη στον Θεό ,νομίζω ότι μια δωρεά αρκεί και να κάνω τον παπά να νοιώθει υποχρεωμένος ,θα με βάλει στον παράδεισο. 
Προτιμώ τις συνάξεις ,τις ομιλίες ,τις εκδηλώσεις   ,και κάθομαι και εκεί μπροστά μπροστά , ενώ στην Θεία λειτουργία δεν πάω, είναι πολύ πρωΐ  που να σηκώνομαι τώρα και δεν μου χρειάζεται η μυστική κάθαρση που επιτελεί  .
Δεν κατανοώ ,δεν νοιώθω τίποτα την ώρα του Μυστηρίου ,που εκτοξεύεται η ΑΓΑΠΗ του Θεού στην καρδιά μου ,είμαι σχεδόν νεκρός και δεν το ξέρω ,αλλά και δεν μπορώ να το δεχτώ ,με τόσες γνωριμίες Άλλωστε ..
 
Τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ενεργούν με ΠΙΣΤΗ και ΕΡΓΑ , δεν είναι τελετές  που αν παραστήσω τον ταλαίπωρο και τον κλαμένο θα επιδράσει πάνω μου ,αλλά εμένα δεν με νοιάζουν αυτά ,εγώ παίζω τον ρόλο μου .
Η Χάρη του Θεού ,το Άγιο Πνεύμα με βλέπει βαθιά , ότι και αν παριστάνω ,αυτό το βάθος στοχεύω να καθαρίσω γνωρίζοντας το ψέμα που κουβαλάω και αυτή η ΕΠΙΓΝΩΣΗ είναι η αρχή .
Αυτά τα ξέρω ,τα έχω ξανά ακούσει ,αλλά τα ακούω βερεσέ , διαλέγω τον εύκολο τρόπο σωτηρίας ,χωρίς πόνο ,μέσω γνωριμιών , βάζω μέσο και για τον παράδεισο .
Το ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ 
Δεν είναι  οι πολιτικοί ,δεν είναι το σύστημα  ,οι περισσότεροι από αυτούς δεν παριστάνουν τους Ρωμιούς ,ούτε τους Χριστιανούς  και είναι πιο αληθινοί μέσα στην άγνοια τους .
Το ΨΕΥΡΟΡΩΜΑΙΙΚΟ είμαι ΕΓΩ   ο καλοζωισμένος  ,οι καλοταϊσμένος λαϊκός  και κληρικός  μέσα και γύρω από τις εκκλησίες που ενώ τα ακούω ,τα ξέρω ,από το  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ δεν τα πράττω ,δεν τα νοιώθω .
Εγώ  που μιλάω  για Χριστό ,πουλάω τον Χριστό , κονομάω  και βολεύομαι  εντός Εκκλησίας  δόξα παρά αλλήλων λαμβάνουμε  ,με διαφόρους  τρόπους .
Αδιαφορώντας για αυτούς που δεν έχουν παπά στην Κορώνη ,δεν έχουν το ΜΕΣΟ κάποιον εντός εκκλησίας …
Αυτός  που στο μυαλό πιστεύω  ,αλλά περνάω  και πατάω τον άστεγο ,τον πεινασμένο αδελφό μου , που κοιτάω περίεργα και υποτιμητικά τον ημιθανή που θα μπει στην εκκλησία , αυτοί είναι οι γνωριμίες που πρέπει να κυνηγάω.
Εγώ  που αγνοώ ότι  πας άνθρωπος ψευστής και παριστάνω τον ευσεβή ,τον πιστό  ,τον καλό ,ενώ είμαι ΨΕΥΣΤΗΣ .
 
 
Εγώ  που έκαμα  και κόμμα για να αποδείξω πόσο Ψευτορωμιός είμαι….
 
 
ΕΓΩ Ο  ΨΕΥΤΟΡΩΜΙΟΣ  ,η ανώνυμη άκαρπη συκιά ,είμαι μέσα και γύρω από την εκκλησία ,είμαι ψευτικός ,αποκρουστικός ,χωρίς καρπούς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ  και έργα ΠΙΣΤΗΣ παρά μόνο στα λόγια .
 Δεν επιτρέπω στους αληθινούς Ρωμιούς ,στα βασανισμένα αδέλφια του Χριστού ,να μπούν μέσα ,βλέπουν τα μούτρα μου και στρίβουν και φεύγουν .
Αν τους βοηθούσα ,γνωρίζοντας ότι αυτοί μου κάνουν χάρη και όχι εγώ  ,δεχόμενοι την βοήθεια μου και την καλημέρα μου , μου ανταποδίδουν ζεστά  τον χαιρετισμό και με αποκαλούν αδελφό και αυτό σημαίνει ΣΩΤΗΡΙΑ 
Αυτό θα ήταν απόδειξη της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ,ότι βλέπω τον Χριστό και έχω έργα ΠΙΣΤΗΣ  ,όταν με βλέπουν και βλέπω τα αδελφάκια μου του ουρανού .
Δεν τους βλέπω όμως σαν αδελφούς, δεν τους ξέρω  ,δεν τους αναγνωρίζω ,αλλά τους βλέπω  από τον άδη που είμαι σαν εχθρούς ,αντιπάλους ,είμαι αυτός που θα ακούσει  το  ουκ οίδα υμάς.
 
Τότε θα πάρει τον γκασμά και θα με ξεριζώσει …
Ματθ. 3,10        ἤδη δὲ καὶ ἡ ἀξίνη πρὸς τὴν ῥίζαν τῶν δένδρων κεῖται· πᾶν οὖν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται.
ἐξηράνθη παραχρῆμα ἡ συκῆ
 
Αλίμονο μου αν βρεθεί κάποιος από αυτούς του μικρούς αδελφούς του Χριστού και προσευχηθεί  με αγανάκτηση με  λύπη,  που του κόβω τον δρόμο για σένα Κύριε ,για την Θεραπεία ,για το νοσοκομείο της ψυχής .
Αν προσευχηθεί ο αληθινά Ρωμιός για να ξεραθώ ,για να με ξεριζώσεις  και να ανοίξει η είσοδος να μπει μέσα το αληθινό Ρωμαίικο ,να θεραπευτεί ,να ενωθεί με τον Χριστό ,να γίνει το νέο πλήρωμα τότε εγώ τελείωσα ως ψευτορωμαίικο 
 
Όταν ο Χριστός  είπε μηκέτι ἐκ σοῦ καρπὸς γένηται εἰς τὸν αἰῶνα. ἐξηράνθη παραχρῆμα ἡ συκῆ
Προέτρεψε αν η άκαρπη συκιά των φαρισαίων ,των ΨΕΥΤΟΡΩΜΙΩΝ σας κλείνει την είσοδο και έχει καταλάβει την καθέδρα ,τότε  …
 
Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν καὶ μὴ διακριθῆτε, οὐ μόνον τὸ τῆς συκῆς ποιήσετε, 
ἀλλὰ κἂν τῷ ὄρει τούτῳ εἴπητε, ἄρθητι καὶ βλήθητι εἰς τὴν θάλασσαν, γενήσεται·
καὶ πάντα ὅσα ἐὰν αἰτήσητε ἐν τῇ προσευχῇ πιστεύοντες, λήψεσθε.
 
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.
 
Αλλού  είναι ο Χριστός  ,όχι σε μένα τον καλοταϊσμένο , αφράτο ,ψευτορωμιό ,τον φανεροχριστιανό ,αλλά είναι  εν ετέρα μορφή.  
Στον βασανισμένο ,στον ταπεινωμένο ,στον ασθενή ,στον φυλακισμένο  ,στον ζητιάνο  ,στον μεροκαματιάρη ,στην πόρνη ,στον μοιχό ,στον τελώνη ,που επιστρέφει  ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ .
Αυτοί είναι το μέσο και όχι  αυτοί που νομίζω…
Σε αυτόν που αντιστέκεται στον σατανά και ο σατανάς τον σταύρωσε ,αλλά άντεξε και αναστήθηκε με την Χάρη του Θεού ,αυτός προηγείται και προάγει ..
 
Αν κόβω τον δρόμο και προσπαθώ να προηγηθώ από αυτόν , θα περάσει από πάνω μου σαν οδοστρωτήρας, κάνω λάθος ,αυτοί …προάγουσιν ἡμᾶς εἰς τήν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν.  και όχι εγώ ο ψευτορωμιός που απλά κακαρίζω …
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση