Τα Πάνω-Κάτω στις Σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας: Η Άγκυρα μεταφέρει κρυφά πανίσχυρα βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία! (Εικόνες)

Σύμφωνα με την ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία Avia-pro, η Τουρκία παρέδωσε στην Ουκρανία βλήματα κατακερματισμού τύπου M483A1 και διαμετρήματος 155 χιλιοστών, ικανά να παραταχθούν για μαζικές επιθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία όπως όλα δείχνουν έχει μεταφέρει βλήματα πυροβολικού τύπου M155A48, κάθε ένα από τα οποία περιέχει μία εκρηκτική κεφαλή με 64 υπο-πυρομαχικά τύπου M42 και 24 τύπου M36. Αυτό συνεπάγεται την σημαντική αύξηση των πυροβολικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, αφού αυτά τα βλήματα επιτρέπουν την πραγματοποίηση μαζικών επιθέσεων σε μία ευρεία περιοχή.

Κάθε ένα από αυτά τα υπο-πυρομαχικά που αναφέραμε εκτινάσσεται από το βλήμα κατά την διάρκεια της πτήσης και διασκορπίζεται στην περιοχή, ενώ πυροδοτείται κατά την επαφή με το έδαφος ή όταν φτάσει ένα συγκεκριμένο ύψος πάνω από τον στόχο. Αυτό με την σειρά του επιτρέπει στον πυροβολητή να χτυπήσει πολλαπλούς εχθρικούς στόχους την ίδια στιγμή, κάτι που κάνει τα βλήματα πολύ αποτελεσματικά έναντι ανθρώπινου δυναμικού και μη προστατευμένων οχημάτων.

Επίσης, τα βλήματα κατακερματισμού τύπου M483A1 είναι γνωστά για την ακρίβειά τους και την εκτεταμένη περιοχή που πλήττουν. Ωστόσο, αυτό που εξέπληξε τους Ρώσους και τονίζει η ρωσική Avia-pro είναι το γεγονός πως αυτά τα πυρομαχικά έφτασαν στα χέρια των Ουκρανών από την τουρκική πλευρά, η οποία σύμφωνα με την υπηρεσία μέχρι πρότινος δήλωνε ουδέτερη απέναντι στην σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και φυσικά αποτελεί σύμμαχος της χώρας του Πούτιν.

Ο Πούτιν Μιλά για ένα Σπουδαίο Νέο Έργο

Σε είδηση που μεταδίδει η ρωσική κρατική TASS τώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν για την κοινή κατασκευή του σιδηρόδρομου Ραστ-Αστάρα αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για ολόκληρη την παγκόσμια υποδομή μεταφορών. Αυτό ανέφερε ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας την Τετάρτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ιρανό ομόλογό του, Εμπραχίμ Ραΐσι, για την προσωπική του συνδρομή στο πρόγραμμα.

«Αυτό είναι πράγματι ένα σπουδαίο γεγονός για την περιοχή, αλλά και για όλη την παγκόσμια υποδομή μεταφορών και εννοείται για τις χώρες μας» τόνισε ο Πούτιν.

«Σε ευχαριστώ που υποστήριξες το πρόγραμμα. Ήταν πολύ ευχάριστο που σε είδα και ελπίζω να διατηρήσουμε επαφή. Εύχομαι τα καλύτερα και θα τα ξαναπούμε, ξανά συγχαρητήρια σε όλους» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στον Ιρανό ηγέτη.

Το έγγραφο υπογράφηκε στην Τεχεράνη από τον Ρώσο υπουργό μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ και τον Ιρανό υπουργό δρόμων και αστικού περιβάλλοντος Mehrdad Bazrpash.

Βάση του εγγράφου, η Μόσχα και η Τεχεράνη θα χρηματοδοτήσουν από κοινού τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την προμήθεια πόρων και υπηρεσιών σε έναν σιδηρόδρομο μήκους περίπου 170 χιλιομέτρων.

Βλαντιμίρ Πούτιν (υπέγραψε με τον Ιρανό πρόεδρο έγγραφο κοινής κατασκευής σιδηροδρόμου)

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση