“εμείς οι τούρκοι ερχόμαστε για να ισοπεδώσουμε τις προφητείες σας αφού δεν τις πιστεύετε”

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ  ΕΝΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΑΡΗ ή έναν Κουντουριώτη.  

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ , ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ , ΠΟΙΟΣ ΝΟΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ… 

ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ 

ΑΝΤΙ ΤΟ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ.

 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Η Ελλάδα θέλει να αναστήσει τη «Μεγάλη Ιδέα» και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η Τουρκία δεν έχει υποχρέωση «να ακολουθήσει το Δίκαιο της Θάλασσας» γράφει στο παραλήρημά του με μορφή ανάλυσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ένας από τους εμπνευστές της «Γαλάζιας Πατρίδας» και Τούρκος πρώην υποναύαρχος Cihat Yaycı.

Σε άρθρο του στο πρακτορείο Anadolu, ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας αναλύει τα «τρία ερωτήματα που προκύπτουν για τις σχέσεις με την Ελλάδα και τη σημασία της “Γαλάζιας Πατρίδας”», κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατικές βλέψεις και ότι έχει απαιτήσεις «σαν να έχει κερδίσει πόλεμο».

«Απαιτούν πράγματα σαν να χάσαμε σε πόλεμο εναντίον τους»

Λίγες ημέρες πριν τον 2ο γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Cihat Yaycı διερωτάται «ποιες αλλαγές μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από την Τουρκία, όσον αφορά την εξωτερική της πολιτική μετά τις εκλογές» και σημειώνει ότι οι «στόχοι και οι φιλοδοξίες της δεν έχουν αλλάξει ποτέ».

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα περιμένει από την Τουρκία να αποδεχτεί όλα της τα αιτήματα σχετικά με το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και την επέκταση των 6 ναυτικών μιλίων των υδάτινων εδαφών της», αναφέρει στην ανάλυσή του ο πρώην Τούρκος υποναύαρχος.

Συνεχίζει, κάνοντας λόγο και για την «ελληνοκυπριακή κυβέρνηση» ότι θέλει, μαζί με την Ελλάδα, να ακυρωθεί το – ούτως ή άλλως παράνομο – τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και να δοθούν πίσω τα κυπριακά εδάφη στους ελληνοκύπριους.

Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Yaycı βλέπει «πόλεμο», γράφοντας ότι «η Ελλάδα θέλει την Τουρκία να αναγνωρίσει όλα αυτά τα αιτήματα σαν να την έχει κερδίσει σε πόλεμο και την αναγκάζει να συνθηκολογήσει και η Αθήνα έχει την υποστήριξη άλλων κρατών, ακόμα και ορισμένων παραγόντων εντός Τουρκίας, για αυτά τα αιτήματα».

«Θέλουν να αναβιώσουν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία»

Ωστόσο, ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν σταματάει και συνεχίζει την προκλητική ρητορική του κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την Αθήνα ότι «θέλει να αναβιώσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία» επειδή η «κύρια διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι η “Μεγάλη Ιδέα” της Ελλάδας».

«Η κύρια διαφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είναι η “Μεγάλη Ιδέα”, η οποία περιστρέφεται γύρω από την ιδεολογία της μετατροπής της Ελλάδας σε Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Αυτή η ιδεολογία θέτει ένα θεμελιώδες εμπόδιο για την οικοδόμηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος και από το Αιγαίο μέχρι τη Δυτική Θράκη», γράφει ο Yaycı.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας», ο πρώην Τούρκος υποναύαρχος σημειώνει ότι «η Τουρκία έχει παραδώσει εδάφη 6 φορές στην Ελλάδα και τώρα δεν έχει καμία γη ούτε και σταγόνα νερού για να της παραδώσει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.onalert.gr/ellinotourkika/toyrkia-paralirima-kata-tis-elladas-apo-ton-empneysti-tis-galazias-patridas/516597/

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Πηγή: Newsit / 

ΜΜΕ Αζερμπαϊτζάν: Η Ελλάδα μελετά τον πόλεμο μας με την Αρμενία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://echedoros.blog/2023/05/17/%ce%bc%ce%bc%ce%

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/05/blog-post_96.html

Αφήστε μια απάντηση