Ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-350 Vityaz: Σε ΠΛΗΡΩΣ αυτόματη λειτουργία και «καληνύχτα» Patriot (video)

«Για πρώτη φορά στον κόσμο, το Vityaz πραγματοποίησε τον αυτοματοποιημένο εντοπισμό, την παρακολούθηση και την καταστροφή ουκρανικών αεροπορικών στόχων σε συνθήκες μάχης», λένε οι Ρώσοι.

Οι Patriots των ΗΠΑ είναι τεχνικά ανίκανοι να ανιχνεύσουν και να αναχαιτίσουν υπερηχητικούς πυραύλουςόπως είδατε σε εκτενές άρθρο του ΕΛ.

Άρθρο του Sputnik παρουσιάζει αυτή την φορά τα συστήματα αεράμυνας Vityaz που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τόσο βαλλιστικούς όσο και αεροδυναμικούς στόχους σε υψόμετρο έως και 30 χιλιομέτρων. Εξηγούν γιατί και το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-350 Vityaz είναι καλύτερο από τους Patriot!

Όπως αναφέρεται:

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz κατέρριψε πολλά ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην ζώνη ειδικής επιχείρησης σε πλήρως αυτόματη λειτουργία, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Sputnik. Η πηγή πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο, το Vityaz πραγματοποίησε τον αυτοματοποιημένο εντοπισμό, την παρακολούθηση και την καταστροφή ουκρανικών αεροπορικών στόχων σε συνθήκες μάχης».

Τι έχει το S-350 και είναι καλύτερο από το αμερικανικό  σύστημα αεράμυνας Patriot όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης;

Τι είναι το S-350 Vityaz;

Το S-350 Vityaz είναι ένα κινητό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM), το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2019. Το SAM έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τόσο βαλλιστικούς όσο και αεροδυναμικούς στόχους, που περιλαμβάνουν μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και πυραύλους κρουζ, όπως οι Tomahawks των ΗΠΑ και οι Storm Shadows του Ηνωμένου Βασιλείου .

Το σύστημα Vityaz περιλαμβάνει έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτή και ένα ραντάρ όλων των όψεων με ηλεκτρονική σάρωση. Το SAM, το οποίο είναι τοποθετημένο στο ειδικό τροχοφόρο σασί BAZ-69092-012, μπορεί να τεθεί σε συναγερμό σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Το σύστημα είναι ικανό να εντοπίσει ταυτόχρονα 16 αεροδυναμικούς στόχους και 12 βαλλιστικούς.

Πόσο είναι το βεληνεκές των πυραύλων Vityaz;

Το πυραυλικό σύστημα S-350 είναι εξοπλισμένο με τους πυραύλους 9M96 και 9M100 μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι εκτοξεύονται μέσω μιας λεγόμενης «ψυχρής» κάθετης εκτόξευσης. Μία «βάση» εκτόξευσης εκτοξεύει έναν πύραυλο σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 30 μέτρα, στρέφοντάς τον προς έναν στόχο με την βοήθεια ενός δυναμικού συστήματος αερίου. Το σύστημα Vityaz είναι ικανό να καταστρέψει αεροδυναμικούς στόχους εντός εμβέλειας έως και  120 km και σε υψόμετρο έως και  30 km  Όσον αφορά τους βαλλιστικούς στόχους, τα νούμερα ανέρχονται σε  30 km και 25 km, αντίστοιχα.

Είναι ο Vityaz καλύτερος από τον Patriot;

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexander Mikhailov , με έδρα τη Μόσχα, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι παρά το γεγονός ότι το Vityaz μπορεί να συγκριθεί με το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης, οι πύραυλοι S-350 κινούνται πιο γρήγορα και είναι ικανοί να πλήξουν στόχους που πετούν χαμηλά. .

Συγκεκριμένα, εξήγησε, το Vityaz μπορεί να εμπλέξει τους στόχους που πετούν σε υψόμετρο δέκα μέτρωνενώ το Patriot δεν μπορεί να καταρρίψει αντικείμενα που κινούνται χαμηλότερα από 100 μέτρα.

Θα αναβαθμιστεί το S-350;

Συνολικά, το S-350 Vityaz έχει μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης. “Στο μέλλον, το σύστημα μπορεί να βελτιωθεί μέσω της αντικατάστασης ορισμένων εξαρτημάτων. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τις τεχνικές δυνατότητες και τις μαχητικές επιδόσεις του SAM. Το S-350 είναι ένα επαναστατικό και μοναδικό σύστημα που διαθέτει μόνο η Ρωσία”, τόνισε ο Γιούρι Κνούτοφ, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας με έδρα την Μόσχα.

el.gr

Αφήστε μια απάντηση