ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 29η Μαΐου 2023.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

(Σχόλιο σε ασεβή και βλάσφημη έκθεση «τέχνης»)

Ο άγιος Νικόλαος Αχρίδος (Βελιμίροβιτς) (1880-1956), ο μεγάλος αυτός Σέρβος Ιεράρχης και ομολογητής, δίκαια είχε χαρακτηρίσει την Ευρώπη ως «Λευκή Δαιμονία», για την πολύπλευρη αποστασία της, την λυσσαλέα εχθρότητά της για τον Χριστό και κυρίως την πλήρη αποστροφή της για την χριστιανική πίστη. Έχουμε πολλές φορές αναλύσει σε ανακοινώσεις μας την σημερινή κατάντια της «Γηραιάς Ηπείρου», η οποία έχει επιστρέψει δυναμικά στον προχριστιανικό ευρωπαϊκό παγανισμό. Και τούτο διότι η ειδωλολατρία θωπεύει τα ανθρώπινα πάθη, προωθεί τον ηδονισμό και «νομιμοποιεί» την αμαρτία, ως «θεόσταλτο δώρο»! Ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς (1894-1979), ο κορυφαίος θεολόγος και σύγχρονος Πατέρας, έγραψε για την ειδωλοποίηση της Ευρώπης ότι: «την άθεον παιδείαν επενόησεν η Ευρώπη εις την ανθρωπιστικήν ειδωλολατρίαν της. Είναι αδιάφορον εάν η ειδωλολατρία αυτή εκδηλούται εις την θεοποίησιν του πάπα, ή εις την θεοποίησιν της κουλτούρας, της επιστήμης, της πολιτικής, της μόδας. Παντού η κυρία επιδίωξις είναι να οργανωθή και ο άνθρωπος και η κοινωνία και ο κόσμος άνευ του Θεού, άνευ του Χριστού»[1]. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τα αίτια της ευρωπαϊκής αποστασίας της. Εδώ τούτο μόνο τονίζουμε, ότι τεράστια ευθύνη σ’ αυτό το κατάντημα φέρει η έκπτωση του Δυτικού Χριστιανισμού στην κατάσταση της αιρέσεως, η ανάπτυξη του Σχολαστικισμού στη Δυτική Θεολογία με την αποθέωση της ανθρώπινης λογικής και τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της ανθρωπότητας.

Ώριμος καρπός αυτής της πολύπλευρης αποστασίας υπήρξε και η νομιμοποίηση της ασέβειας και της αμαρτίας από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών έφθασε δυστυχώς στο κατάντημα να εμπαίζει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό και να απομειώνει το πανάγιο Πρόσωπο του Σωτήρα μας Χριστού. Αδιαφορεί προκλητικά για το σκάνδαλο, στοχεύοντας στην απαξίωση των ιερών προσώπων της χριστιανικής πίστεως και των αρχών της.

Πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα επιβεβαιώνει την τραγική αυτή πραγματικότητα. Πρόκειται για δημοσίευμα στον  ιστότοπο  «enromiosini», ο οποίος παρουσιάζει και σχολιάζει άρθρο της Γαλλίδας συγγραφέως Hélène de Lauzun[2] με τίτλο: «Η Ευρωβουλή συνειδητά υποστηρίζει την αντιχριστιανική προπαγάνδα». Σύμφωνα με το άρθρο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε έκθεση με θέμα τα υποτιθέμενα έργα τέχνης της Σουηδής λεσβίας φωτογράφου Elisabeth Ohlson, η οποία μέσα από αυτά τα εξαμβλώματα «τέχνης» υβρίζει χυδαία τον Χριστό! Γράφει: «Στις 2 Μαΐου, η Ευρωβουλευτής της ακροαριστεράς Malin Björk έκανε αισθητή την παρουσία της μέσα στην Ευρωβουλή εγκαινιάζοντας μια έκθεση φωτογραφίας, η οποία παρουσίαζε ανοιχτά προκλητικές και αντιχριστιανικές εικόνες – που απεικόνιζαν έναν Χριστό ο οποίος μερικές φορές είναι μαύρος, άλλες ομοφυλόφιλος και ο οποίος περιστοιχίζεται από αποστόλους που έχουν γίνει ακτιβιστές υπέρ των ΛΟΑΤ….Η έκθεση έλαβε χώρα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με θέμα τα υποτιθέμενα έργα τέχνης της Σουηδής λεσβίας φωτογράφου Elisabeth Ohlson, η οποία δεν κρύβει τoν ακτιβισμό της υπέρ των ΛΟΑΤ και έχει ήδη οργανώσει κι άλλες εκθέσεις ανοιχτά προκλητικής φύσεως. Απεικονίζοντας το πρόσωπο του Χριστού με αυτό τον τρόπο, έχει την πρόθεση να αποδείξει ότι ο Υιός του Θεού που λατρεύεται από τους Χριστιανούς “υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων”. Με μία προχειρότητα και χωρίς καμιά ιδιαίτερη ανησυχία εξηγεί στο Twitter ότι εφόσον η ιστορία της τέχνης είναι γεμάτη με απεικονίσεις του Χριστού εν μέσω ετεροφυλόφιλων ατόμων, δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεται κανείς για δώδεκα ατυχή κλισέ»[3].

Είναι προφανές στην προκειμένη περίπτωση ότι η δυστυχισμένη αυτή ψυχή διαβρωμένη και «ισοπεδωμένη» από την μαρξιστική ιδεολογία, πασχίζει μέσω της «τέχνης» να προβάλει το πάθος της ομοφυλοφιλίας στο οποίο έχει υποδουλωθεί, στο πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αντί δηλαδή να συνειδητοποιήσει την παρά φύση κατάσταση, στην οποία έφθασε και να μετανοήσει, κάνει το εντελώς αντίθετο. Προσπαθεί να δικαιώσει το πάθος της, παρουσιάζοντας τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο. Και το κάνει αυτό τελείως αυθαίρετα, αφού δεν μπορεί να αποδείξει με ιστορικά στοιχεία ότι ο Χριστός διέπραξε έστω και την παραμικρή αμαρτία, σύμφωνα με τον λόγο Του «τις εξ υμών ελέγχει με περί αμαρτίας» (Ιωάν.8,46).

Ευτυχώς υπήρξαν και ορισμένες αντιδράσεις. Σύμφωνα με την κ. Hélène de Lauzun: «Σύντομα ακούστηκαν διαμαρτυρίες από την συντηρητική πολιτική τάξη της Ευρώπης. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας Matteo Salvini γνωστοποίησε την αποδοκιμασία του για την έκθεση στο λογαριασμό του στο Facebook: ‘Τέχνη; Όχι, μόνο χυδαιότητα και ασέβεια’. Το ίδιο επαναλήφθηκε και από τον Ισπανό Ευρωβουλευτή Jorge Buxadé, μέλος του κόμματος VOX (‘ΦΩΝΗ’) της χώρας του, ο οποίος αποκάλεσε την έκθεση ‘αηδιαστική και άθλια’ σε μια ανάρτησή του στο Twitter. Ακολουθεί η κατά προσέγγιση μετάφραση της ανάρτησης του Jorge Buxadé από τα ισπανικά: ‘Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει γίνει χώρος ατιμωρησίας για το λόμπι των LGTBIQ+ με τη συνενοχή της αριστεράς, λαϊκής και φιλελεύθερης. Η απέραντη περιφρόνησή μου για τον δημιουργό, τους υποστηρικτές και όσους το έχουν επιτρέψει. Αηδιαστικό και άθλιο. Η ευχή μου να μην είναι δυνατό κάτι ανάλογο με το επόμενο νομοθετικό σώμα’»[4].

Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Nicolas Bay ζήτησε από την πρόεδρο της Ευρωβουλής Roberta Metsola να αφαιρέσει τις φωτογραφίες, τονίζοντας: «Η Malin Björk προφανώς δεν θα τολμούσε ποτέ να προσκαλέσει έναν καλλιτέχνη που θα δημιουργούσε γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ, τον προφήτη του ισλάμ, ή που θα διέστρεφε το περιεχόμενο του κορανίου, ειδικά με τέτοια απαράδεκτα μηνύματα. Άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν πεθάνει γιατί τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο»[5]. Επίσης 35 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου έχουν συνυπογράψει επιστολή, τονίζοντας: «Σε μια εποχή που μεγάλος αριθμός εκκλησιών στην Ευρώπη καίγονται ολοσχερώς, ή υφίστανται βανδαλισμούς, η προώθηση μιας έκθεσης που προσβάλλει την χριστιανική θρησκεία είναι παντελώς και ιδιαιτέρως ανάρμοστη»[6].

Και τελειώνει το άρθρο της η κ. Hélène de Lauzun: «…η διοργάνωση αυτής της έκθεσης εντός των τειχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να θεωρηθεί υπό το φως της πεισματικής εμμονής με την οποία ο ευρωπαϊκός θεσμός των Βρυξελλών έχει αρνηθεί για χρόνια να επιτρέψει την τοποθέτηση σκηνών από τη Γέννηση του Χριστού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, με την αιτιολογία ότι θα μπορούσαν αυτές να είναι (για κάποιους) “προσβλητικές”»! [7]

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη παύει να είναι πλέον χριστιανική και γίνεται πολυθρησκευτική, ή μάλλον νεοπαγανιστική και αποκρυφιστική, «παντρεύοντας», (άγνωστο πως), το παράλογο με τον ορθολογισμό. Από την πλευρά τους τα χριστιανικά κατάλοιπα, (Παπισμός, Προτεσταντισμός, Αγγλικανισμός κλπ), είναι εντελώς ανίσχυρα να φρενάρουν την κατάπτωση. Να προσθέσουμε ακόμη πως και η Ορθόδοξη παρουσία στην Ευρώπη δεν έχει να δώσει τίποτε το ουσιαστικό σ’ αυτή και να συμβάλλει στην αποτροπή της ευρωπαϊκής κατάρρευσης. Και τούτο διότι έχει αλωθεί από την παναίρεση του Οικουμενισμού, αφού θεωρεί τους ετεροδόξους αιρετικούς ως «αδελφές εκκλησίες», που έχουν απλώς μια «διαφορετική παράδοση του ενιαίου χριστιανικού κόσμου»!

Κλείνοντας την ανακοίνωσή μας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πορεία, τόσο της Ευρώπης, όσο και ολοκλήρου της ανθρωπότητας, χωρίς το Χριστό. Επειδή μόνον Εκείνος είναι «η οδός, η αλήθεια και η ζωή» (Ιωάν.14,6) και «ουκ έστιν εν άλλῳ ουδενὶ η σωτηρία» (Πραξ.4,12), εκτός Αυτού υπάρχει το ψεύδος, το σκοτάδι και ο θάνατος. Ο σύγχρονος κόσμος, αρνούμενος το Χριστό, οδεύει προς την άβυσσο της απώλειας, την καταστροφή και τον όλεθρο. Βιώνουμε την εποχή των εσχάτων, την τελική αποστασία (Β΄Θεσ.2,1-4), όπως την προείδε η Θεία Αποκάλυψη και ως εκ τούτου συστήνουμε περαιτέρω εδραίωση της σώζουσας ορθοδόξου πίστεώς μας, η οποία, μόνη αυτή μπορεί να μας διασώσει από την επερχόμενη καταστροφή. Στώμεν καλώς!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών.

[1] Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς «Ανθρωπιστική και Θεανθρωπίνη Παιδεία», εν «Ορθόδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός» εκδ. «Ορθ. Κυψέλη», Θεσσαλονίκη 1974, σελ. 193• 199.

[2] Πηγή: europeanconservative

[3] https://enromiosini.gr/arthrografia/i-eyrovoyli-syneidita-ypostirizei/

[4] Όπου ανωτέρω

[5] Όπου ανωτέρω

[6] Όπου ανωτέρω

[7] Όπου ανωτέρω

Αφήστε μια απάντηση