Χαμός με το Άγιον Όρος και τις εκλογές!!! Τι θα γίνει με τις «ιερές ψήφους»;;;

Σπεύδει στον Άθω ο Μητσοτάκης – Ψίθυροι για παραθρησκευτικές οργανώσεις

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μία εύλογη επιλογή.

H NΔ διαρρέει ότι πίσω από την επιλογή της μοναστικής πολιτείας είναι το προσκύνημα, ωστόσο πίσω από τις επίσημες εξηγήσεις πιθανότατα κρύβεται και η αγωνία για το εκλογικό ποσοστό των μικρών δεξιών κομμάτων που προωθούνται από παραθρησκευτικές οργανώσεις στο Άγιον Όρος, το οποίο έχει αναμειχθεί για τα καλά στις εκλογές, προκαλώντας αναταραχή!!!

Όσα περισσότερα κόμματα μπουν στην Βουλή, τόσο δυσκολότερη θα είναι η αυτοδυναμία για τον Μητσοτάκη!!! Μάλιστα, μια επτα-κομματική Βουλής θα μπορούσε να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος απάντησε με την φράση… «ως εδώ» στα φαινόμενα «εργαλειοποίησης» της θρησκείας στις εκλογές. Δήλωση με αποδέκτες κυρίως κόμματα που προτάσσουν το θρησκευτικώ πιστεύω για κομματικές επιδιώξεις.

Ο πρωθυπουργός θα στοχεύσει συγκεκριμένες μονές, οι οποίες φέρονται να στηρίζουν συγκεκριμένο μικρό δεξιό κόμμα για δικούς τους λόγους και συμφέροντα.

Ενδεχομένως από όλο αυτό το θέμα βγουν πράγματα που πολλοί ούτε καν φαντάζονται!!! Αναμένεται η συνέχεια.

Γιατί το Άγιο Όρος εμφανίζεται «γκρι» στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας;

Αξίζει να σημειωθεί πως η αυτόνομη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους αποτελεί το αυτοδιοίκητο τμήμα της Χερσονήσου του Άθω, το οποίο διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις 20 Iερές Mονές του. H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Iερών Mονών, οι οποίοι αποτελούν την Iερή Kοινότητα.

Οι εκλογές επομένως υποτίθεται δεν απασχολούν την ζωή των μοναχών, οι οποίοι ανέκαθεν απείχαν από την ψηφοφορία.

Η Ιερή Κοινότητα δεν επιτρέπει να στηθούν κάλπες μέσα στο αυτοδιοίκητο τμήμα της Χερσονήσου του Άθω και κατά συνέπεια παρουσιάζεται με γκρι χρώμα στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας.

Βέβαια, όσοι μοναχοί επιθυμούν, μπορούν να ψηφίσουν έξω από το Άγιο Όρος, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα που είναι εγγεγραμμένοι ή στο κοντινότερο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην Ουρανούπολη. Παλαιότερα οι μοναχοί δεν είχαν εκλογικό δικαίωμα, ωστόσο στην πορεία αυτό άλλαξε.

Πλέον φέρεται πως υπάρχει έμμεση πλην δυνατή ανάμειξη στις εκλογές της χώρας!!!

photo intime

el.gr

Αφήστε μια απάντηση