Νόσος Χ και…«κλιματική αλλαγή»: Στην ελληνική TV το νέο αφήγημα, vid

Άρχισαν ήδη οι τίτλοι περί «αναπόφευκτης πανδημίας».

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις κορωνοειδικών όπως της Ματίνας Παγώνη και του Γκίκα Μαγιορκίνη, στην ελληνική τηλεόραση έχει αρχίσει και «παίζει» το θέμα της επόμενη πανδημίας.

Στον απόηχο επομένως της περιβόητης «Νόσου Χ», όπως την έχει ονομάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, έκανε λόγο περί…«κλιματικής αλλαγής» και ιών που εμφανίζονται επειδή…καταστρέφεται το περιβάλλον.

«Ο σκοπός της “Νόσου Χ” και της ανακοίνωσης του ΠΟΥ είναι να μας προετοιμάζουν πως δεν μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι μετά από τα μαθήματα της πανδημίας του covid. Πριν τον covid μάλιστα κυκλοφορούσε στην επιστημονική κοινότητα ότι η γρίπη θα είναι ο ιός που θα μας φέρει την πανδημία, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, όπως το 1918, η γρίπη των πτηνών, η γρίπη των χοίρων (σ.σ. εδώ κάνει σαρδάμ τονίζοντας λάθος τη λέξη!!!). Υπάρχουν πάρα πολλοί κορωνοϊοί ακόμα, πάρα πολλές πιθανές μεταλάξεις της γρίπης.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να συζητήσουμε είναι η κλιματική αλλαγή. Παίζει μεγάλο ρόλο στο να αυξήσει τις πιθανότητες να έχουμε κάποιον ιό. Επειδή έχουμε αλλάξει τη φύση, έχουν έρθει κάποια ζώα κοντά στον άνθρωπο, έχουν φύγει τα δάση. Βλέπουμε ότι εκεί που δεν υπήρχαν κουνούπια τώρα υπάρχουν.

Πιθανόν να είναι ένας παράγοντας κινδύνου προκειμένου να φύγει ένας ιός από το φυσικό του περιβάλλον και να έρθει κοντά στον άνθρωπο»:

(freepik photo)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση