Στοιχεία «φωτιά»: Η Ρωσία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και κυριολεκτικά τους «άλλαξε τα πετρέλαια»

Σχεδόν αθόρυβα…

Η Ρωσία χωρίς να σταματά την ανάπτυξη της οικονομίας της και δίχως να εμπλέκεται σε μεγάλο πόλεμο, ενώ την πιέζει το ΝΑΤΟ να το πράξει, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο σε έκταση και όχι μόνο!!! Αυτά που θα διαβάσετε θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα.

Όπως αναφέρει το Ria Novosti:

Το Συμβούλιο της Ρωσική Ομοσπονδίας ενέκρινε σχέδιο νόμου για την καταγγελία της συμφωνίας με την Ουκρανία για την συνεργασία στην χρήση της Αζοφικής Θάλασσας, από τη στιγμή που η Ουκρανία έχασε την πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ (και, κατά συνέπεια, το καθεστώς ενός παράκτιου κράτους) και το Αζόφ έγινε στην πραγματικότητα η εσωτερική θάλασσα της Ρωσίας.

Το επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της εισδοχής των περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ , του Ζαπορόζιε και του Χερσώνα στην Ρωσία, δημιουργήθηκε μια ριζικά νέα κατάσταση γύρω από την Θάλασσα του Αζόφ και το στενό του Κερτς, των οποίων οι ακτές πλέον ανήκουν μόνο στην Ρωσία και η συμφωνία «έχασε τη σημασία της».

Η συμφωνία για τη συνεργασία στη χρήση της Αζοφικής Θάλασσας και του στενού του Κερτς υπογράφηκε το 2003 και αποσκοπούσε στη ρύθμιση της διαδικασίας για κοινές δραστηριότητες Ρωσίας-Ουκρανίας στον τομέα της ναυσιπλοΐας, της αλιείας, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της περιβαλλοντικής ασφάλειας καθώς και έρευνα και διάσωση. Ωστόσο, ο κύριος πολιτικός στόχος της υπογραφής αυτής της συμφωνίας ήταν να δώσει σήμα σε όλους τους εξωτερικούς «ενδιαφερόμενους» ότι τα ζητήματα στην Αζοφική Θάλασσα αφορούν μόνο την Ρωσία και την Ουκρανία και ότι η παρέμβαση τρίτων χωρών (βλ. ΝΑΤΟ) στις διμερείς σχέσεις στο αυτή η περιοχή αποτελεί απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, τα «ενδιαφερόμενα μέρη» όχι μόνο δεν άκουσαν τη φωνή της λογικής, αλλά συνέχισαν να προωθούν τον ναζισμό και τη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας καθώς και την ανάπτυξη διαφόρων σχεδίων για διείσδυση του ΝΑΤΟ στην νότια θαλάσσια στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.

(…)

Με την επίσημη και τελική μετατροπή της Αζοφικής Θάλασσας σε εσωτερικά ύδατα της Ρωσίας:

 

  • Πρώτον, η Μαύρη Θάλασσα παρέχει στην Ρωσία άμεση πρόσβαση στους σημαντικότερους παγκόσμιους δρόμους μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών. Η Θάλασσα του Αζόφ είναι ένας μοναδικός κόμβος υδάτινων μεταφορών, που μέσω του καναλιού Βόλγα-Ντον συνδέει το ρωσικό «ηπειρωτικό» δίκτυο υδάτινων μεταφορών, την Κασπία Θάλασσα και μέσω της Μεσογείου δίνει πρόσβαση στον Ατλαντικό Ωκεανό.
  • Δεύτερον, η ίδια η υδάτινη περιοχή και η ακτή της Αζοφικής Θάλασσας είναι ένας κολοσσιαίος φυσικός πόρος, εξαιρετικά σημαντικός για την οικονομική ανάπτυξη τόσο της ίδιας της περιοχής όσο και ολόκληρης της Ρωσίας. Για παράδειγμα: ήδη τώρα η λεκάνη του Αζόφ δίνει στην Ρωσία το ένα δέκατο του παραγόμενου πετρελαίου και το 15 τοις εκατό του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αζοφική Θάλασσα φτάνουν τους μισό δισεκατομμύριο τόνους. Η Θάλασσα του Αζόφ είναι ένα μοναδικό βιοσύστημα και πηγή πολύτιμων βιοπόρων. Στην θάλασσα ζουν 80 είδη ψαριών και με την αποκατάσταση της θαλάσσιας πανίδας μετά το βάρβαρο ψάρεμα από την Ουκρανία, το Αζόφ θα γίνει και πάλι μια σημαντική περιοχή για ψάρεμα.
  • Τρίτον, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κλίματος, της φύσης, της ακτής και του νερού, η Θάλασσα του Αζόφ έχει σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
  • Τέταρτον, η Αζοφική Θάλασσα καλείται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ταχεία ενσωμάτωση νέων περιοχών, που γειτνιάζουν με την συγκεκριμένη λεκάνη, στην ρωσική οικονομία. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης , η συμπερίληψη νέων περιοχών θα εξασφαλίσει αύξηση της μεταλλουργίας κατά 20%, της εξόρυξης άνθρακα – κατά έξι και της συγκομιδής σιτηρών – πάνω από δέκα.
  • Τέλος, με την μετατροπή της Θάλασσας του Αζόφ σε λεκάνη της ενδοχώρας, κλείνει ένας τεράστιος αριθμός στρατιωτικών θεμάτων!

 

Με άλλα λόγια, η Ρωσία έχει αυξηθεί επίσημα κατά 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Αφήστε μια απάντηση