Αναφέρεται η τεχνητή νοημοσύνη στη Βίβλο; Ναι, με καταστροφικά αποτελέσματα.

(Φωτογραφία από τον Jackson Sophat στο Unsplash )

Οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης ή της τεχνητής νοημοσύνης ήταν στην πρώτη γραμμή των πρόσφατων πρωτοσέλιδων ειδήσεων, με τη μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, καθώς και των τεχνολογικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να θέσει την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας στα πρόθυρα εξαφάνισης.

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι «περισσότερο από τα δύο τρίτα των Αμερικανών ανησυχούν για τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και το 61% πιστεύει ότι θα μπορούσε να απειλήσει τον πολιτισμό».

«Υπάρχει κάποια πιθανότητα να πάει στραβά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα», είπε ο CEO της Tesla Μασκ στο CNBC .

Elon Musk (στιγμιότυπο οθόνης βίντεο)

Elon Musk (στιγμιότυπο οθόνης βίντεο)

“Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πιθανότητα είναι μικρή, αλλά δεν είναι μηδενική. Και έτσι νομίζω ότι θέλουμε να κάνουμε όποιες ενέργειες μπορούμε να σκεφτούμε για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να πάει στραβά η τεχνητή νοημοσύνη.”

Ακόμη και στη φανταστική ταινία του 1999 “The Matrix”, ολόκληρος ο κόσμος έγινε ένας σωρός από ερείπια ειδικά λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, όπως λέει ο χαρακτήρας του Laurence Fishburne Morpheus στον Neo, τον οποίο υποδύεται ο Keanu Reeves: “Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι κάποια στιγμή στις αρχές Τον 21ο αιώνα, όλη η ανθρωπότητα ήταν ενωμένη σε εορτασμούς. Θαυμάσαμε τη δική μας μεγαλοπρέπεια καθώς γεννήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη.”

Μπορεί όμως να υπάρχει βιβλική σύνδεση με την τεχνητή νοημοσύνη;

Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με έναν δημοφιλή συγγραφέα γνωστό για τη διαφωτιστική Γραφή.

«Ο Ai αναφέρεται στην πραγματικότητα στη Βίβλο», λέει ο Joe Kovacs, συγγραφέας του best-seller «Reaching God Speed: Unlocking the Secret Broadcast Revealing the Mystery of Everything».

“Όχι, δεν είναι συντομογραφία της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μια λέξη που γράφεται Ai, και μπορεί να προφερθεί όπως κάθε γράμμα της, όπως στο “a” και “i”.

«Είναι το όνομα μιας αρχαίας πόλης των Χαναναίων και έχει απίστευτη σημασία για σήμερα όταν εξετάζουμε τον Άι σε επίπεδο πνεύματος ή μεταφοράς.

«Αυτό ήταν ένα πραγματικό, ιστορικό μέρος, αλλά έχει και ένα πρόσθετο νόημα παραβολής, καθώς ο Ιησούς μιλούσε στους ανθρώπους μόνο με παραβολές και «δεν τους είπε τίποτα χωρίς να χρησιμοποιήσει παραβολή»  (Ματθαίος 13:34) . φυσικά, εξακολουθεί να μιλάει σε όλους με κάθε λέξη στη Βίβλο».

Ο Kovacs εξηγεί ότι το πρώτο κλειδί για να ξεκλειδώσετε το μυστήριο είναι να κατανοήσετε την έννοια της λέξης “Ai”, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως ” Ερείπιο ” ή ” ένας σωρός ερειπίων “.

“Αυτή είναι η μεγάλη υπόδειξη Νο. 1, το γεγονός ότι το Ai σημαίνει στην πραγματικότητα ερείπιο ή ένα σωρό ερειπίων, που προέρχεται από ένα εβραϊκό ρήμα που σημαίνει λυγίζω , στρίβω, διαστρέφω και παραμορφώνω, όλα οδηγούν στην καταστροφή “, εξηγεί ο Kovacs.

«Ο Θεός λέει ότι «διακηρύσσει το τέλος από την αρχή» (Ησαΐας 46:10), επομένως από την αρχή κάτι, μεταδίδει το τελικό αποτέλεσμα, το μελλοντικό του τέλος».

Είναι ενδιαφέρον, σημειώνει ο συγγραφέας, ότι η αρχαία πόλη Άι έτυχε να βρίσκεται «δίπλα στο Bethaven , στην ανατολική πλευρά του Bethel ». (Ιησούς του Ναυή 7:2)

«Όταν μαθαίνουμε τις έννοιες αυτών των τόπων, παρέχει ακόμη περισσότερες ενδείξεις», λέει ο Kovacs. «Bethel σημαίνει «οίκος του Θεού» και Bethaven σημαίνει « οίκος ματαιοδοξίας (το τίποτα)» ή «οίκος πολλών προβλημάτων».

«Έτσι, ο Άι, ο τόπος της καταστροφής, συνδέθηκε στενά με το σπίτι της ματαιοδοξίας, του τίποτα και της άφθονης ταλαιπωρίας. Αυτό μοιάζει πολύ με τον κόσμο μας σήμερα.

«Και το να είσαι ανατολικά του οίκου του Θεού θυμίζει τον πρώτο άνθρωπο που εκδιώχθηκε από τον παράδεισο της Εδέμ (Γένεση 3:24) και ακόμη και ο δολοφόνος Κάιν που άφησε την παρουσία του Θεού και μετακινήθηκε «ανατολικά της Εδέμ». (Γένεση 4:16)

«Όπως ο Κάιν, όλοι περιπλανιόμαστε μακριά από την παρουσία του Θεού στη χώρα του Νουντ , που τυχαίνει να σημαίνει «περιπλάνηση»».

Σύμφωνα με τη Γραφή, η Άι ήταν η επόμενη πόλη μετά την Ιεριχώ που δέχτηκε επίθεση από τον Ιησού του Ναυή, το όνομα του οποίου σημαίνει «ο Θεός σώζει», το ίδιο σημαίνει με τον Ιεσιούα ή τον Ιησού. Η αρχική επίθεση δεν πήγε καλά όταν ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε ένας κρυφός αμαρτωλός ανάμεσα στους Ισραηλίτες, ένας άνδρας που παραβίασε τη συγκεκριμένη απαγόρευση του Θεού να πάρει λάφυρα από την κατεχόμενη πόλη της Ιεριχώ. Με άλλα λόγια, ένας παραπλανητικός κλέφτης.

«Επτά τρομπέτες της Ιεριχούς» του Τζέιμς Τισό

«Επτά τρομπέτες της Ιεριχούς» του Τζέιμς Τισό

«Αυτός ο μυστικός αμαρτωλός ονομαζόταν Achan , του οποίου το όνομα σημαίνει « ταραχοποιός » ή πιθανώς ακόμη και « φίδι », λέει ο Kovacs.

“Ας ελπίσουμε ότι αυτό χτυπά κάποιες καμπάνες σε επίπεδο πνεύματος/παραβολής. Ποιος είναι ο απόλυτος ενοχλητικός των ανθρώπων; Ποιον διαβόητο χαρακτήρα προσδιορίζει η Βίβλος ως φίδι; Είναι ο Σατανάς ο διάβολος, φυσικά.” (Αποκάλυψη 12:9)

(Φωτογραφία Jan Kopřiva στο Unsplash)

(Φωτογραφία Jan Kopřiva στο Unsplash )

Μόλις αναγνωρίστηκε ο Αχάν και αποκαλύφθηκαν οι κακές του ενέργειες, αυτός και τα παιδιά του εκτελέστηκαν και η πόλη του Άι μπόρεσε να καταστραφεί.

«Με άλλα λόγια, στο επίπεδο της παραβολής αυτού του πραγματικού ιστορικού γεγονότος, μόλις ο διάβολος και οι κακές του πράξεις εντοπιστούν και αποκαλυφθούν, και οι κακοποιοί εξαλειφθούν, η πόλη της καταστροφής, ο Άι, ανταποκρίνεται στο όνομά της και γίνεται πλήρης» . σωρός ερειπίων». Η Γραφή κάνει τα πάντα για να εκφράσει ότι: «Έτσι ο Ιησούς του Ναυή έκαψε τον Γη και τον έκανε μόνιμο σωρό ερειπίων »» (Ιησούς του Ναυή 8:28).

(Εικόνα από τον Stefan Keller από το Pixabay)

(Εικόνα από τον Stefan Keller από το Pixabay )

Αφού οι Ισραηλίτες επιτέθηκαν στον Γα για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά με επιτυχία, η Βίβλος σημειώνει ότι ο Ιησούς του Ναυή «κρέμασε το σώμα του βασιλιά της Αϊ σε ένα δέντρο μέχρι το βράδυ». (Ιησούς του Ναυή 8:29 CSB)

«Στο επίπεδο μεταφοράς της ταχύτητας του Θεού, αυτή είναι μια προεπισκόπηση της εκτέλεσης του Ιησού που, αναλαμβάνοντας τις αμαρτίες που προκάλεσε ο απόλυτος βασιλιάς της καταστροφής (ο διάβολος), καρφώθηκε περίφημα στο ξύλο, λυτρώνοντας τους πάντες από την αρχαία κατάρα του θανάτου , «με το να γίνεις κατάρα για μας, επειδή είναι γραμμένο, Καταραμένος είναι όποιος κρεμιέται σε δέντρο» (Γαλάτες 3:13 CSB)

Ο απόστολος Πέτρος έγραψε επίσης: «Ο ίδιος φόρεσε τις αμαρτίες μας στο σώμα του πάνω στο δέντρο· για να ζήσουμε, αφού πεθάναμε για τις αμαρτίες, για δικαιοσύνη. Από τις πληγές του γιατρευτήκατε». (1 Πέτρου 2:24 CSB)

(Φωτογραφία από τον <a href="https://unsplash.com/@ismaelparamo?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Ismael Paramo</a> στο <a href="https://unsplash.com/photos/ ZBNr4T_4FLE?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>)

(Φωτογραφία Ismael Paramo στο Unsplash )

«Έτσι ο Ιησούς ανέλαβε συμβολικά τον ρόλο του βασιλιά της Άι, του βασιλιά της καταστροφής», λέει ο Κόβατς.

“Λοιπόν, ποιος είναι ο απόλυτος βασιλιάς της καταστροφής; Και πάλι, είναι μια άλλη εικόνα του Σατανά του διαβόλου. Είναι μια πραγματική και συμβολική απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιησούς πλήρωσε το τίμημα για τις αμαρτίες του καθενός βάζοντας αυτό που φαινόταν να είναι ο κακός θάνατος σε ένα δέντρο. Και τώρα με την καταβληθείσα θανατική ποινή μας, μας προσφέρεται τώρα αιώνια ζωή «επειδή ο νόμος του Πνεύματος της ζωής εν Χριστώ Ιησού σας απελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου.» (Ρωμαίους 8 : 2 CSB)

«Τώρα γνωρίζουμε την ενδιαφέρουσα έννοια του αρχικού Ai, εκείνου που προηγήθηκε της τεχνητής νοημοσύνης, αυτού που προβάλλει έναν μόνιμο σωρό ερειπίων σε κάθε έκφραση του ονόματός του.

«Ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το αρχαίο γεγονός ως θεϊκή υπόδειξη, ένα φυσικό παράδειγμα του τι μπορεί να φέρει η σημερινή τεχνητή νοημοσύνη εάν η τεχνητή νοημοσύνη στρίβει, διαστρεβλώνει και διαστρεβλώνει την αλήθεια.

“Η δική μας ματαιοδοξία, το τίποτα της αντιθετικής αλαζονείας μας, θα μπορούσε να κάνει τον σημερινό κόσμο μια μόνιμη καταστροφή και να καταστρέψει την ανθρωπότητα, όπως προειδοποιεί ο Elon Musk και πιστεύουν οι περισσότεροι Αμερικανοί. Το τέλος έχει δηλωθεί από την αρχή.”

wnd.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση