«Μην κάνετε παιδιά»!! Η πιο σοκαριστική προειδοποίηση από “ειδικό” της ΑΙ

Θυμίζουμε πως σε χθεσινό άρθρο του ΕΛ ο Χαράρι αναφερόταν στην μελλοντική…”εκπαίδευση” των ανθρώπων από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο πρώην επικεφαλής επιχειρήσεων στο Google X προέβη σε μία τρομακτική προειδοποίηση για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Mo Gawdat, ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους που δεν έχουν ήδη παιδιά να σταματήσουν να προσπαθούν να αποκτήσουν καθώς συνεχίζεται η ταχεία άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης.

«Οι κίνδυνοι είναι τόσο κακοί, στην πραγματικότητα, που εξετάζοντας όλες τις άλλες απειλές για την ανθρωπότητα, νομίζω πρέπει να αποφύγετε να κάνετε παιδιά εάν δεν έχετε ακόμη γίνει γονείς», είπε στον παρουσιαστή ενός podcast, Steven Bartlett.

Και συνέχισε:

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας τόσο τέλεια καταιγίδαΟικονομία, γεωπολιτική, κλιματική αλλαγή και τώρα η ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή είναι μια τέλεια καταιγίδα, είναι απόλυτα βέβαιο… Πότε ξανά δεν ήταν πιο έντονη. Αν αγαπούσατε πραγματικά τα παιδιά σας, θα θέλατε πραγματικά να τα εκθέσετε σε όλα αυτά;.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της βιομηχανίας τεχνολογίας εκδίδουν μια τέτοια προειδοποίηση.

Νωρίτερα φέτος, πρόσωπα όπως ο Elon Musk και ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας από τους προγραμματιστές να σταματήσουν περαιτέρω καινοτομίες σχετικά με την ΑΙ για 6 μήνες, ώστε η βιομηχανία και οι τελικοί χρήστες να έχουν χρόνο να επεξεργαστούν τις τελευταίες εξελίξεις.

Το Κέντρο για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης εξέδωσε επίσης μια δήλωση που λέει:

«Ο μετριασμός του κινδύνου εξαφάνισης από την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα μαζί με άλλους κινδύνους κοινωνικής κλίμακας, όπως οι πανδημίες και ο πυρηνικός πόλεμος».

Ο Sam Altman, Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, ο δημιουργός του εξαιρετικά δημοφιλούς chatbot ChatGPT, προειδοποίησε για «υπαρξιακό κίνδυνο».

(Freepik photo)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση