Πόσο ασφαλές είναι το διαμέρισμά σας; Πώς να κάνετε φρούριο την πολυκατοικία σας
Αν και υπάρχουν λιγότερα σημεία εισόδου σε ένα διαμέρισμα από ότι σε μια μονοκατοικία, πρέπει να προστατεύονται όσο το δυνατόν καλύτερα. Όσον αφορά τη συνολική ασφάλεια του κτιρίου, όλοι οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν καθώς και να διασφαλίζουν ότι οι κοινόχρηστες μπροστινές και πίσω πόρτες δεν μένουν ποτέ ανοιχτές.
Η προστασία ενός διαμερίσματος ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι ο διαχειριστής ή ο ιδιοκτήτης κόβει θάμνους και κλαδεύει τακτικά τα δένδρα έτσι ώστε να μην κρύβουν κανέναν από τη θέα ή να παρεμβαίνουν στο φωτισμό ή τις κάμερες.
Εάν παρατηρήσετε ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά ή εάν ένα φως είναι σβηστό, ενημερώστε τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη ώστε να το επιδιορθωθεί αμέσως.
Κρατήστε τις αποθήκες, τα υπόστεγα και άλλους χώρους καλυμμένους, κλειδωμένους και ασφαλείς. Αυτοί οι κρυφοί χώροι μπορούν να προσελκύσουν περιπλανήσεις και να οδηγήσουν σε αντικοινωνική συμπεριφορά, ειδικά μέσα το σκοτάδι.
Η κοινόχρηστη πόρτα σας είναι αποτελεσματική μόνο εάν είναι κλειστή και ασφαλής, γι αυτό να θυμάστε πάντα να ελέγχετε ότι κλειδώνει πίσω σας. Εάν δεν κλειδώνει, τότε αναφέρετέ το στον αντιπρόσωπο διαχείρισης ή στον ιδιοκτήτη, ώστε να μπορεί να επισκευαστεί γρήγορα.
Μην ανοίγετε ποτέ σε κανέναν όταν δεν τον γνωρίζετε, ακόμα κι αν λέει ότι τον περιμένει κάποιος άλλος κάτοικος, ή μην τον αφήσετε να σας ακολουθήσει.
Το καλύτερο κοινόχρηστο σύστημα εισόδου πόρτας, όπως συνιστάται από την αστυνομία είναι ένα σύστημα εισόδου ήχου και εικόνας, όπου οι κάτοικοι μπορούν να δουν και να μιλήσουν με έναν επισκέπτη πριν τον αφήσουν να μπει.
Η ιδανική κοινόχρηστη πόρτα πρέπει να είναι στιβαρή, διαπιστευμένη ασφάλεια και εφοδιασμένη με καλό βραχίονα που κλείνει αυτόματα και δύο μαγνητικές κλειδαριές πάνω και κάτω.
Οι κοινόχρηστες πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα και να παραμένουν έτσι σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά να είναι εφοδιασμένες με κουμπιά ή λαβές που σας επιτρέπουν να παρακάμψετε χειροκίνητα εάν χρειάζεται.
Σκεφτείτε πού βρίσκονται οι ταχυδρομικές θυρίδες, καθώς αυτές γίνονται συχνά στόχος εγκληματιών. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να βρίσκονται σε μια ασφαλή περιοχή και να κλειδώνουν ώστε να μην μπορεί κανείς να ψαρέψει εύκολα την αλληλογραφία.
Το σπίτι σας είναι τόσο ασφαλές όσο το πιο αδύναμο σημείο εισόδου του. Γι αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχετε πόρτες και παράθυρα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.
Οι διαρρήκτες στοχεύουν τα παράθυρα καθώς μπορούν να προσφέρουν ευκολότερη πρόσβαση από τις πόρτες. Ελέγξτε πώς φαίνονται τα παράθυρά σας από έξω, αφαιρώντας πιθανά σημεία πρόσβασης όπου μπορείτε.
Υπάρχουν τοίχοι, κάδοι ή έπιπλα κήπου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φτάσουν στα παράθυρα; Για παράθυρα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως ισόγεια, δείτε τις συμβουλές μας παρακάτω.
1. Για παράθυρα στο ισόγειο και στα προσβάσιμα παράθυρα συνιστάται πλαστικοποιημένο γυαλί ή μεμβράνη ασφαλείας.
2. Τα στοπ του φύλλου εμποδίζουν οποιονδήποτε να ανοίξει το παράθυρο του φύλλου αρκετά.
3. Οι κλειδαριές που λειτουργούν με κλειδί συνιστώνται για τύπους παραθύρων που ανοίγουν προς τα έξω και όχι προς τα επάνω. Θυμηθείτε, οι κλειδαριές παραθύρων είναι αποτελεσματικές μόνο εάν χρησιμοποιούνται, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι τις έχετε κλειδώσει πριν φύγετε από το σπίτι ή πάτε για ύπνο.

Αφήστε μια απάντηση