Η Γαλλία «πετά λευκή πετσέτα» λόγω οικονομικής αδυναμίας: Ζήτησε από Ρωσία και Κίνα να συμμετάσχει στην σύνοδο των BRICS

O E.Μακρόν έστειλε επιστολή προς τη Νότια Αφρική και ζητά να συμμετάσχει στη συνάντηση

Μια επιστολή-έκπληξη προς τους BRICS απέστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, η οποία μας δείχνει ότι θέλει να ενταχθεί στη συμμαχία, ζητώντας ουσιαστικά από Ρωσία και Κίνα που «κάνουν κουμάντο» στην μεγαλύτερη οικονομική συμμαχία του πλανήτη να γίνει εταίρος τους.

Συγκεκριμένα ο Εμάνουελ Μακρόν, ζήτησε με επιστολή του, την οποία ωστόσο δεν κοινοποίησε, να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα γίνει τον Αύγουστο με τη συμμετοχή Ρωσίας και Κίνας.

Με το συγκεκριμένο αίτημα, ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Νοτίου Αφρικής Ramaphosa, όπως αποκαλύπτει η L’Opinion, επικαλούμενη Νοτιοαφρικανικές πηγές. Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα του Ε.Μακρόν.

Επί της ουσίας η Γαλλία βλέπει ότι η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται σε κρίση, λόγω και των κυρώσεων στη Ρωσία, με την ανάπτυξη πλέον να ανήκει στους BRICS, οι οποίοι έχουν πάρει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Η Γαλλία δεν μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα τα τελευταία δώδεκα χρόνια και ταλανίζεται από κοινωνικές συγκρούσεις. Οι προσβάσεις της στις διεθνείς αγορές δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε. Η Αφρική δεν την θέλει, η Κίνα, την έχει περιορίσει, η Ρωσία είναι σαν εχθρός, η Ινδία ενισχύει και δυναμώνει τις σχέσεις με τις χώρες εκτός ΕΕ.

 

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση