«Σεισμός» σε Καναδά και ΗΠΑ: Πειράματα σε ανθρώπους, τους διέγραφαν τις αναμνήσεις, vid

Ομαδικές αγωγές κατά του MK-ULTRA

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει επιτυχώς τον Αύγουστο του 2022 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ στον Καναδά ότι δεν μπορούσε να μηνυθεί για τα πειράματά της MK-ULTRA, τα οποία περιλάμβαναν ηλεκτροσόκ και στέρηση ύπνου, μεταξύ της δεκαετίας του 1940 και του 1960.

Το Πρόγραμμα MKUltra είναι η κωδική ονομασία που δόθηκε σε ένα πρόγραμμα παράνομων πειραμάτων ελέγχου του νου πάνω σε ανθρώπους που σχεδιάστηκαν και αναλήφθηκαν από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA). Ήταν μια παράνομη κοινοπραξία μεταξύ της CIA και της καναδικής κυβέρνησης από το 1953-1973 με στόχο την έρευνα και την εφαρμογή τεχνικών μυστικού ελέγχου του μυαλού, όπως σχολιάζουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά πρόσφατα μια ομαδική αγωγή που υποβλήθηκε από θύματα πειραμάτων πλύσης εγκεφάλου που έλαβαν χώρα στο Allan Memorial Institute του Μόντρεαλ άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή για να γίνει άρση της προστασίας της ασυλίας.

Η ομαδική αγωγή κατατέθηκε κατά του Πανεπιστημίου McGill – το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το ψυχιατρικό νοσοκομείο – του Royal Victoria Hospital του Μόντρεαλ και των κυβερνήσεων του Καναδά και των ΗΠΑ και αφορά την διαγραφή αναμνήσεων.

Δείτε το ρεπορτάζ:

photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση