Γ.Μ : Πίσω από αφυδατωμένα είδωλα ….
Χαίρεται
Μπορεί να μοιάζω ζωντανός ,αλλά να κινδυνεύω  με αφυδάτωση και θάνατο ,τον δεύτερο τον πνευματικό. 
Η πνευματική ενυδάτωση και αφυδάτωση είναι δική μου επιλογή ,της ψυχής ,της καρδιάς μου .
Ενώ το σώμα μου ,το πρόσωπο μου ,τα προσέχω με κρέμες ενυδάτωσης ,η ψυχή μου μπορεί να είναι αφυδατωμένη σαν σταφίδα και έτσι που καταλήγω ; απαντάει η Εριέτα ..
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιλέξει την ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσουμε τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας.
 
Αλλά γιατί ; 
 
Ρωμ. 1,21          διότι γνόντες τὸν Θεὸν οὐχ ὡς Θεὸν ἐδόξασαν ἢ εὐχαρίστησαν, ἀλλ᾿ ἐματαιώθησαν ἐν τοῖς διαλογισμοῖς αὐτῶν, καὶ ἐσκοτίσθη ἡ ἀσύνετος αὐτῶν καρδία·
 
ἐσκοτίσθη ἡ ἀσύνετος αὐτῶν καρδία.
Το τι συμβαίνει σε μία βάπτιση μπορείς μόνο να το δεχθείς δια της ΠΙΣΤΕΩΣ ,όμως υπάρχουν και κάποιοι που τα ζούνε και τα βλέπουν με άλλα μάτια αυτά που συμβαίνουν .
Όταν όμως  ενώ η ψυχή μου γνωρίζει την ύπαρξη του Θεού γνόντες τὸν Θεὸν  ,δεν τον δοξάζω ,δεν τον ευχαριστώ ,αλλά αυτοθαυμάζομαι ,καταλήγω στο σκοτάδι της άγνοιας ἐσκοτίσθη ἡ ἀσύνετος αὐτῶν καρδία.
 
Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε.
 
Η βάπτιση και το Χρίσμα ,δύο από τα επτά Μυστήρια της Ορθοδόξου εκκλησίας , όπου ο άνθρωπος καθαρίζεται πνευματικά και φορά τον Χριστό ως στολή και πνευματική προστασία για την υπόλοιπη του ζωή .
Η οικογένεια ,ο ανάδοχος ,ο νονός δηλαδή ,είναι υπεύθυνοι πλέον να κρατήσουν  και να γαλουχήσουν το παιδί κοντά στον Θεό ,στην εκκλησία ,στα υπόλοιπα Μυστηρια κατά την διάρκεια της ζωής του ,έως ότου επιλέξει συνειδητά και ασυνείδητα .
Το παιδί μπορεί να κλάψει στην κολυμπήθρα ,αλλά με σωστή καθοδήγηση στην συνέχεια ,θα έχει την την ευκαιρία και την απόλυτη ελευθερία επιλογής , 
Δεν θα κλάψει το ίδιο  και  η οικογένεια του για αυτό και μπορεί να σώσει και την οικογένεια του ,στην συνέχεια της ζωής του …
 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιλέξει την ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσουμε τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας.
 
Όχι δεν μας δημιούργησαν  τραύματα και κενό η κολυμπήθρα και το κλάμα ,την παράδοση της εκκλησίας μας, την οποία ακολούθησα και εγώ όπως  λέει η Εριέτα  ,αλλά και όλοι εμείς που βαπτισθήκαμε .
Αλλά ότι μετά την κολυμπήθρα  δεν επιστρέψαμε  σε κάποιο ΜΥΣΤΗΡΙΟ ,ειδικά της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και εξομολόγησης ,αλλά και στο Μυστήριο της Θείας κοινωνίας σε μία Θεία λειτουργία ,στο Ιερό Ευχέλαιο .
Ιω. 7,37             Ἐν δὲ τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ τῇ μεγάλῃ τῆς ἑορτῆς εἱστήκει ὁ Ἰησοῦς καὶ ἔκραξε λέγων· ἐάν τις διψᾷ, ἐρχέσθω πρός με καὶ πινέτω. ἐρχέσθω πρός με καὶ πινέτω
 
Σαν την Εριέτα είμαστε οι περισσότεροι Έλληνες , καταπληγωμένα ,διψασμένα προβατάκια που χάσαμε τον δρόμο μας και τρέχουμε σε λάθος ,ψεύτικές πηγές για να βρούμε νερό , ψυχοθεραπείες ,φαρμάκια ανατολικές φιλοσοφίες κ.α 
Ακόμα και αυτοί που πηγαίνουν στην εκκλησία ,ακόμα και ρασοφόροι  ,δεν είμαστε  στερεωμένοι στην πίστη ότι εκεί ξεδιψάμε ,χωρίς βιώματα αλλά στείρες γνώσεις ,για αυτό πάμε και στους μάγους τις χαρτορίχτρες .
Παλεύουμε εν αγνοία μας να κρατήσουμε αυτό το ΦΩΣ που άναψε μέσα η βάπτιση και το χρίσμα ,με ψεύτικούς θεούς και δαίμονες .
Δεν φταίνε μόνο οι παπάδες ,αλλά και εμείς η ματαιοδοξία μας  ,όλοι φταίμε  ,ο εγωισμός μας ,η πίστη στον εαυτο μας ,ήλθε και η δύση και μας πρότεινε άλλους τρόπους να γεμίσουμε το κενό με νερά  και perrier …  .
 
Μαρκ. 16,16  ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται.
 
Η βάπτιση και το Χρίσμα είναι ο καθαρισμός της λερωμένης εικόνας μας ,είναι δώρο ΑΓΑΠΗΣ από τον Θεό πατέρα .
Μετά είναι όλα στο χέρι μας να συντηρήσουμε αυτό το ΦΩΣ και κανένας δεν μας εκβιάζει να το κρατήσουμε ή να το σβήσουμε.
Είναι η ευκαιρία που δίνεται ελευθερά πλέον να ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ και να σώσουμε την ΨΥΧΗ μας, δια της ΠΙΣΤΕΩΣ σε αυτά που δεν βλέπουμε αλλά νοιώθουμε .
Νοιώθω χαρά ,αγαλλίαση , ασφάλεια , σταδιακά  αυξανόμενη  εντός των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ  που δεν περιγράφεται αφού είναι αποτέλεσμα των άκτιστων ενεργειών του Αγίου Πνεύματος .
 Δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική ψυχαγωγία ,διασκέδαση που προσφέρει ο κόσμος ή την θεραπεία που προσφέρουν οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι και δεν οδηγεί πουθενά αποδεδειγμένα ,παρά μόνο σε όλο και περισσότερο πόνο και σκοτάδι ,με προσωρινή ψευδής ανάπαυση .
Σαν σαπουνόφουσκες σπάνε και εξαφανίζονται  οι χαρές αυτές και αφήνουν διαλυμένο τον άνθρωπο. 
 
Γεύσασθε καί ἴδετε ὅτι χρηστός ὁ Κύριος·
Πήγαινε σε ένα πάρτι μέχρι το πρωί ,μετά θέλεις μέρες να συνέλθεις ,οι περισσότεροι ξέρουμε τι σημαίνει hangover 
Πήγαινε και σε μία αγρυπνία χωρίς να ασχολείσαι με κανέναν ,αλλά μόνο με τον εαυτό σου ,όλες σου οι σκέψεις να περιορίζονται στον εαυτό σου. 
Μετά το τέλος μιάς αγρυπνίας καταλαβαίνει καποιoς την διαφορά  ενέργειας ,εάν έχει και εμπειρίες από κοσμικά ξενύχτια τότε καταλαβαίνει την διαφορά στην ψυχή ..
Το σώμα κουράστηκε αλλά η ΨΥΧΗ πετά ,χαίρεται γιατί έκανε μπάνιο …
 
Μη φοβού, μόνον πίστευε, και σωθήσεται.
 
Χρειάζεται ΠΙΣΤΗ και ταπείνωση του ΕΓΩ για να ξεφύγω από την αυτοπεποίθηση και να ζω με Χριστοπεποίθηση ,για να θεραπευτώ με νερό ζωντανό αληθινό και όχι αλατόνερο .
Αποδεδειγμένα ,τα χρήματα ,τα υλικά αγαθά ,η δόξα του κόσμου ,η αναγνωρισιμότητα ,αλατόνερο ,δεν αρκούν 
Δεν γεμίζουν τον άνθρωπο ,το κενό του ,όσα και να έχει διψά για περισσότερα και στο τέλος αυτοκτονεί πνευματικά και σωματικά μακριά από την πηγή. 
 
 
Ο Χριστός  … ἔκραξε λέγων· ἐάν τις διψᾷ, ἐρχέσθω πρός με καὶ πινέτω. ἐρχέσθω πρός με καὶ πινέτω.
 
Η Εριέτα λέει την αλήθεια , αρνούμαστε τον Χριστό ,την θεραπεία που προτείνει για την δίψα τον πόνο  και Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιλέξει την ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσουμε τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας.
και καταλήγουμε πίσω από ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΕΙΔΩΛΑ .και εμείς αφυδατωμένοι ,αφού δεν έχουν το νερό που ξεδιψά ..
 
Και όλα αυτά γιατί ; 
 
Ρωμ. 1,21  διότι γνόντες τὸν Θεὸν οὐχ ὡς Θεὸν ἐδόξασαν ἢ εὐχαρίστησαν, ἀλλ᾿ ἐματαιώθησαν ἐν τοῖς διαλογισμοῖς αὐτῶν, καὶ ἐσκοτίσθη ἡ ἀσύνετος αὐτῶν καρδία·
 
Το κτίσμα ,ο άνθρωπος ,δημιουργήθηκε από τον άκτιστο Θεό για να γίνει Θεός και μόνος του επιλέγει την πηγή, τον οδηγό , που με αυτόν θα Θεωθεί ,θα πίνει το ύδωρ το Ζων ..
Δημιουργηθήκαμε Να υπάρχουμε αιώνια και να περπατάμε  στην Βασιλεία μαζί με τον άκτιστο Θεό του .που έγινε άνθρωπος και κατέβηκε στα πλάσματα του, για να τα σώσει .
Χρειαζόμαστε νερό ,ενέργεια ,ΦΩΣ αφού είμαστε κτίσματα και όχι ο κτίστης που είναι η πηγή της ζωής .
οὕτως γαρ ηγάπησεν ο θεος τον κοσμον ώστε τον υιον αυτου τον μονογενῆ ἔδωκεν Ινα πας ο πιστευτών εις αυτον μη αποληται αλλ εχη ζωην αἰώνιον.
Αυτό γίνεται  με υπακοή  και υπομονή  στο πάνσοφο σχέδιο του δημιουργού  του και όχι με τους δικούς μου μάταιους διαλογισμούς, ,που με απομακρύνουν από τον Θεό και με οδηγούν στο σκοτάδι .
 
Ψαλμός 142    Διεπέτασα πρὸς σὲ τὰς χεῖράς μου· ἡ ψυχή μου ὡς γῆ ἄνυδρός σοι.
 
Ό Λόγος του Θεού προκαλεί ενυδάτωση στην ψυχή  ,όταν ο άνθρωπος αρνείται τον Λόγο του Θεού ,αυτός αποσύρεται δεν πιέζει ,δεν εκβιάζει την ελευθερία του ανθρώπου ,το αυτεξούσιο ,αλλά τον καλεί ελευθερά .
‘Ετσι προκαλείται ξηρασία στον κόσμο και πνευματική αφυδάτωση στους ανθρώπους .
Αυτά τα νερά που ποτίζουν πνευματικά τις ψυχές εννοούσε ο Άγιος ,όταν θα πάψει ο Λόγος να ποτίζει τις ψυχές μας ,τότε έρχεται και ο πόλεμος η καταστροφή μέσα και έξω …
 
Άγιος .Παΐσιος: Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι έρχεται ο Αρμαγεδώνας
 
 
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση