ΥΠΕΞ για πάρτι σε ορθόδοξο ναό της Σμύρνης: Συνιστά προσολή και βεβήλωση ιστορικού μνημείου

H διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας, αναφέρει η ανακοίνωση

Αυστηρή ανακοίνωση για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, που διεξήχθη μέσα στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη στην Τουρκία, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας».
Και προσθέτει: «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας.
Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».
Υπενθυμίζεται ότι το πάρτι, που έγινε χθες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα της Σμύρνης.

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση