Ανέκδοτο : Ο δημόσιος κατήγορος στο δικαστήριο σε μικρή επαρχιακή πόλη καλεί την πρώτη του μάρτυρα, μια γιαγιά γύρω στα 80 και την ρωτάει με τελείως επαγγελματικό ύφος:

– Με γνωρίζετε εμένα κυρία Θεοδώρου?

– Και βέβαια σας γνωρίζω κύριε Αλεξίου, απαντάει η ηλικιωμένη γυναίκα. Σας ξέρω από μικρό παιδάκι και πρέπει να ομολογήσω ότι με έχετε απογοητεύσει. Λέτε ψέματα, απατάτε συνέχεια τη γυναίκα σας, κουτσομπολεύετε τους Πελάτες σας. Βεβαίως σας γνωρίζω!

Αποσβολωμένος τελείως ο δικηγόρος από την απρόσμενη απάντηση της γριάς και μην ξέροντας τι άλλο να πει, δείχνει με το δάκτυλό του στην άλλη μεριά της αίθουσας και λέει:

– Τον δικηγόρο της υπεράσπισης τον γνωρίζετε?

– Ω ναι και τον κύριο Σοφόπουλο τον γνωρίζω, απαντά πάλι η μάρτυς. Τον κρατούσα όταν ήταν μωρό και μπορώ να πω ότι και αυτός με έχει απογοητεύσει. Είναι μέθυσος και χαρτοπαίκτης, δεν μπορεί να κάνει σχέση με κανέναν και είναι από τους χειρότερους δικηγόρους στην πόλη μας!

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος κτυπά το σφυράκι του στην έδρα, διακόπτει την διαδικασία και καλεί και τους δύο δικηγόρους να πλησιάσουν την έδρα. Όταν πλησιάζουν, σκύβει μπροστά και τους λέει με σιγανή φωνή:

– Όποιος από τους δυο σας την ρωτήσει αν με ξέρει, θα τον σκίσω!!!

Αφήστε μια απάντηση