Α.Σερβετάλης για τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς κατά Covid: «Γιατί για να μπω σε καφέ & να με σκανάρουν σα να είμαι ντομάτα;»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Άρης Σερβετάλης στο ένθετο Νησίδες που κυκλοφορεί με την Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρθηκε στην σκοτεινή εποχή των αναγκαστικών εμβολιασμών κατά την διάρκεια της πανδημίας και πως αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν το γεγονός πως για να πάει να πιει ένα καφέ έπρεπε να «σκαναριστεί» σαν να ήταν ντομάτα, αναφερόμενος φυσικά στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη δημοσιογράφο Ιωάννα Σωτήρχου και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για ακόμη μια φορά σχετικά με την αποχώρησή του από την παράσταση «Ρινόκερος» τον Νοέμβριο του 2021, με αφορμή το εμβόλιο για τον Covid-19.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα εμβόλια, έχω πρόβλημα με τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αλλά ό,τι καλλιεργήθηκε και προβλήθηκε εγώ δεν μπορούσα να το υποστηρίξω και έπρεπε να αποχωρήσω», δηλώνει ο Άρης Σερβετάλης.

«Είχε ήδη ενημερωθεί η παραγωγή και κυρίως ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης της παράστασης μήνες πριν για την περίπτωση που αυτό θα συνέβαινε. Τελικά συνέβη κι εγώ, που αδυνατούσα να το υποστηρίξω, τους το ανακοίνωσα ότι φεύγω, όπως το είχα ήδη προαναγγείλει. Αυτή είναι η αλήθεια των γεγονότων», διευκρινίζει ο ηθοποιός.

Από πού υποκινήθηκε αυτή σας η στάση;

Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνομαι εδώ την τοποθέτησή μου μέσα στην κοινωνία. Από την αρχή μου φάνηκε όλο αυτό μια υπερβολή: οι περιορισμοί του τύπου «δεν μπορώ να βγω μετά τις 12», «να στείλω ένα μήνυμα για να βγω έξω»…

Όλο αυτό δεν το καταλάβαινα. Δεν μπορούσα να συμβαδίσω με το γεγονός ότι, αν είμαστε 5 άτομα στον δρόμο, θα μας γράψουν.

Δηλαδή, είχαμε τον φόβο μην κολλήσουμε αυτόν τον ιό και τον φόβο της αστυνομίας μη μας γράψει και θα ‘χαμε και πρόστιμο από πάνω, ενώ οι περισσότεροι δεν δούλευαν. Ήταν ένα παράλογο πράγμα.

Αισθανόμουν μία τρομολαγνεία χωρίς όριο. Δεν μπορούσα να το καταλάβω γιατί για να μπω σε ένα καφέ έπρεπε να σκαναριστώ λες και ήμουν ντομάτα, γιατί έπρεπε να είμαι πιστοποιημένος; Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ σε αυτό».

πηγή

romioitispolis.gr

Αφήστε μια απάντηση