Η Πηνελόπη στη χώρα των θαυμάτων στη Συρία.. Στην ελληνιστική Σελευκόβουλο ψέλνει στο ναό της νέα Αγιά Σοφιάς στην επέτειο των εγκαινίων της κι…

….ακριβώς 1 χρόνο μετά την επίθεση κατά του Ναού!

Μια Ελληνίδα στη χώρα των θαυμάτων στη Συρία. Στην ελληνιστική Σελευκόβουλο στην περιφέρεια της Χάμα (Επιφάνεια) ψέλνει στο ναό της Αγιά Σοφιάς στην επέτειο των εγκαινίων της κι ακριβώς 1 χρόνο μετά την επίθεση κατά του Ναού από τζιχαντιστές που είχε σαν αποτέλεσμα έναν μάρτυρα! Έτσι θέλησε ο Θεός να βρεθεί εκεί ανήμερα της 2πλής επετείου στο ναό της νέα Αγια-Σοφιάς στην αλ Σουκαλαμπίγια στην μαρτυρική κωμόπολη των Ρωμιών. Ο ναός αυτός οικοδομήθηκε προς τιμήν της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης αμέσως αφότου ο Ερντογάν την μετέτρεψε σε λειτουργικό τζαμί κάλυψε τα μωσαϊκά και αλλοίωσε περαιτέρω τη χριστιανική φυσιογνωμία της .

Η χάρη που αισθάνθηκε στο ναό αυτό έργο των Ρωμιών Συρίας ήταν πρωτόγνωρη. Οι μικροί ναοί έχουν μεγάλη χάρηδ….

Ο επικεφαλής των Δυνάμεων της Εθνικής Άμυνας της Αλ Σουκαλαμπίγια γράφει στην ανάρτηση του.

”Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη μέρα
Η ιστορία της μετατροπής του ιστορικού ορόσημου σε πλατφόρμα εξτρεμισμού.
Ημέρα αφιερώματος της Αγίας Σοφίας Al-Suqalabiyah.
Την ημέρα που μαρτύρησε ο ήρωας Χισάμ Ηλίας.
Παγκόσμια Ημέρα Προδοσίας και Στόχευσης του Ναού της Αγίας Σοφίας….
Ωστόσο, αυτή η Ελληνίδα ηρωίδα του Λεβέντη, που γνωρίσαμε υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, ήρθε αυτή την ημέρα αψηφώντας όλους τους κινδύνους και έψαλλε στην ελληνική της γλώσσα.
ο Θεός να ευλογεί 24/7/2023”.

Η Πηνελόπη στη χώρα των θαυμάτων στη Συρία… ”Κύριε ελέησον” σε αραβική, ελληνική και ρώσικα και το ”τις Θεός μέγας” στην ελληνική.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση